Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Prirodni vrt
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - arčilend
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

arčilend

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 54>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2015 u 09:47

"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2015 u 09:43

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2015 u 09:25

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 11:24
predobre slike s tikviamaClap
a za krastavce, lijepo si napisala, iskreno i na tome ti čestitamHug
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 09:57
Mogu se zamrzavati. Ja već imam nekoliko paketa u zamrzivaču. Izrezala sam na sitne kockice i zamrzla ( u vrećici). Koristit ću ih za pitu,  varivo i sl. Nisam nikada zamrzavala izrezano na kolutiće , uglavnom ili izribam( na krupniji ribež - za jabuka) ili sitne kockice. Tako izrezane ih i poham. Ostavim da se odmrznu iznad nekog cijedila da izađe višak vode. Napravim tijesto malo gušće nego za palačinke, kockice unutra i onda grabim  i poham. Bude isto  fino....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 08:51
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

Uživala sam gledajući tvoje sličice. Tikvice stalno beri , bez obzira koliko ti treba za jelo, što ih više bereš, one opet rastu a ako ih ostaviš da požute, neće rasti nove. To je moje iskustvo, isto sam čula od nekoga..Posebno su mi lijepe one slike sa patkicama......

milice, ...berem ih stalno, ali ima ih previše...poklanjam i komšijama...ne znam da li mogu da se zamrzavaju...
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 08:48

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 08:45

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 08:44
ovo je život...samo se promeni stepenik...ceo dan spavanjac...kad zahladi, ručak...opet izležavanje...

ne vole se baš mnogo...ali kad je ovako toplo ...ne obraćaju pažnju jedno na drugo...
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 08:31
Originalno poslano od člana rajski vrtovi rajski vrtovi napisao:

Da nije ovakva suša bilo bi puno više svega. Jedino deblji sloj malča može pomoći jer spriječi pretjerano isparavanje vlage iz tla.
Kruška ti je krasna. A nepoznati kradljivci mogli bi biti ili čvorci ili ose. I jedni i drugi obožavaju zrelo i slatko voće.
Ove slike sa patkicama (ako jesu patke ? Confused) su mi super.
smile79

rajski vrtovi, ...suša traje već mesec dana...znam za malč, ali ne mogu da stignem, da sve pokrijem...sledeće godine ću pametnije saditi...previše sam se rasplinula i zato ne može svaka biljka da dobije svojih 5 minuta...
ima dosta voća...ovakve rupe u voću prave ose...kad čvorci grickaju, ivice su oštre...nazubljene...kao nožem odsečene...
...
divlje patkice su preslatke...ima ih samo rano ujutru...preko dana se kriju u šikaru i trsku...najslađe su mi kad su malecne i kad plivaju sa svojom majkom...prelep prizor...
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 08:28
Uživala sam gledajući tvoje sličice. Tikvice stalno beri , bez obzira koliko ti treba za jelo, što ih više bereš, one opet rastu a ako ih ostaviš da požute, neće rasti nove. To je moje iskustvo, isto sam čula od nekoga..Posebno su mi lijepe one slike sa patkicama......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 08:22
Originalno poslano od člana Nisa Nisa napisao:

na slikama sve prekrasno; ako nema krastavaca, neka jedu tikvice Wink

Nisa, ...kod mene na ranču, životinjice, ptice i insekti, prvi probaju voće i povrće...meni šta ostane...
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 08:20
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Hej Arčik, sve je predivno u tvom vrtu.Thumbs Up

Pazi se samo da nepoznate tikvice nisu ukrasne. Ja sam se takvom otrovala, mislila sam da neću preživjeti. Izazivaju krvarenje iz crijeva.
Bile su male okrugle, lijepe i ja ih mlade ubrala.

smrcko, ...nisu nepoznate...seme sam uzela od "pečenki" koje sam kupila na pijacu...prošle jeseni...svi u kući volimo "tikvenik"...
Na vrh
rajski vrtovi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1789
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 08:13
Da nije ovakva suša bilo bi puno više svega. Jedino deblji sloj malča može pomoći jer spriječi pretjerano isparavanje vlage iz tla.
Kruška ti je krasna. A nepoznati kradljivci mogli bi biti ili čvorci ili ose. I jedni i drugi obožavaju zrelo i slatko voće.
Ove slike sa patkicama (ako jesu patke ? Confused) su mi super.
smile79
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 01:50
Hej Arčik, sve je predivno u tvom vrtu.Thumbs Up

Pazi se samo da nepoznate tikvice nisu ukrasne. Ja sam se takvom otrovala, mislila sam da neću preživjeti. Izazivaju krvarenje iz crijeva.
Bile su male okrugle, lijepe i ja ih mlade ubrala.
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Nisa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017

Bodovi: 3089
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 00:33
na slikama sve prekrasno; ako nema krastavaca, neka jedu tikvice Wink
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 00:23

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 00:16

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 00:10
situacija sa krastavcima, loša...ima ih par...taman toliko, da kad dođem da zalivam, pojedem po jedan...sebečno...srašno...stidim se, ali ne mogu da odolim...mojima čak nisam ni rekla da sam sadila krastavac...

seme je fantastično...može da naraste i do pola metra...u mom povrtnjaku, ove godine, takvog nema...ostavila sam od prošle godine, par semenkica...ove godine nema takav primerak, za ostaviti ga za buduće generacije...šteta...

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2015 u 00:05
situacija nije sjajna...cvet paradajza opada, pre nego što se zametne plod...ne žalim se samo ja, već i drugi u okruženju...mislim da je pretoplo, a malo vode...zalivam svaki dan, ali nije dovoljno...sledeće godine pametnije ću saditi...manje presadica, kako bih se svakoj posvetila...ovako ne valja...

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 54>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.