Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bugenvilija -bugenvileja
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bugenvilija -bugenvileja

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3839404142 44>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2008 u 10:09

Krasne su.Ja već dugo tražim mladicu.U ponedjeljak sam vidjela par komada u pevecu ali sam se šokirala i cjenom i izgledom.Koštale su 89 kn i u jako lošem stanju su,previše zalivene i svo lišće im je otpalo.Jesu one i inače tako skupe?Te baš i nisu bile nešto prevelike.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2008 u 10:01

Grančice se mogu ožilit, ali vrlo teško. Treba biti uporan i staviti puno grančica. Ja sam uspjela ožiliti ove koje su kod nas na moru udomaćene (boja kao na slici od Hoye), one su izdržljivije, veće su i više cvjetaju. U drugim bojama ožiljavanje mi nije uspjelo.

Moj tata ih je uzgajao margotiranjem i to mu je jako dobro uspijevalo.

Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2008 u 21:41
Uh, kakve boje da se covjek razboli.
Ja svoje nisam sisala,pa me interesuje da li je kasno sada i da li mogu one grancie oziliti.Nisam bas sigurna  da ce mi uspjeti iako imam i hormon aliii nemam srece.Bas mi je zao sjeci iako su izdjikale visoke.Navodno da je jedna bijela a druga crvena ali nisu se cvjetovi skroz otvorili.Uglavnom su boje izgledale narandzaste i kod jedne i druge.Kupila sam ove godine.Posto je bilo jako hladno ja sam ih unijela u kucu i odmah su cvjetici opali i licese isto tako.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2008 u 21:40
Stvarno je predivna. Ja je svaki dan gledam kad idem na posao. Pitala sam gdje su je kupili i rekli su mi u MBM vrtni centar u Splitu.
život je more
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2008 u 21:05
Pa nisam još vidjela tu boja koja je zbilja predivna.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2008 u 20:52
Kod nas je nakon dugo vremena pala kiša, ali prava kiša, pa tri dana sunce Bugenvile su u punom sjaju. Evo jedne prekrasne tamno crvene danas smimljeno.

život je more
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2008 u 14:25
Ivances bugenvilija ne podnosi niske temperature tako da je na kontinentu svakako treba unijeti unutra u hladniju prostoriju. Reže se u jesen za trećinu grane. 
Na vrh
ivances View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivances Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2008 u 12:34
Pozdravljam vas sve!
Evo mene s jednim pitanjcem.
Prije nekih godinu dana kupio sam prekrasnu bugenviliju s ružičastim cvjetovima. Živim u Zagrebu i stoji mi na terasi. Tijekom ljeta doslovno se poduplala. Jako je napredovala; budući da ide zima, sada je trebam nekako zaštititi, a vjerojatno i porezati. Molim savjet:
1. Je li bolje unijeti je preko zime ili je zaštititi i ostaviti vani, na terasi?
2. Trebam li je poštucati?
Hvala vam unaprijed. 
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 19:08
Ajde da se nadamo da im je vrijeme za otpasti, Na slici se ne vidi mnoštvo žutih listova, a vrt je pun ljubičastih cvijetova. Svakim danom sve je golija.
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Željka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 424
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 17:24
Ja sam svoju unijela prije petnaestak dana, zbog straha da joj ne bude hladno. Čim sam je unijela otpali su svi cvjetovi u jednom danu, listovi također, ali evo vidim male listiće da kreću, valjda će biti sve u redu. Hoya, divne su ti!
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2008 u 15:39
baš su krasne!
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 17:51
Ova je preživjea pad sa 2. kata. Mazili smo je i uspjeli !
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 17:46
Moja bugenvilija - još malo pa idemo u zaklon Unhappy.
Samo jednu godinu su mi dvije ostale vani i neću to ponoviti. Ostala sam bez njih.
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2008 u 20:34
ja sam negdje na forumu pročitao da joj trebaju šokovi da bi cvala.pa ja onda jednom ju dobro zalijem i onda ništa recimo dva dana.i cvate cijelo vrijeme.
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2008 u 12:30
zalijevam ali se plasim da ih ne ubijem posto sam imala lose iskustvo sa vodom.Mnogo biljki sam ubila zalivajuci.
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2008 u 12:06
Onda trebaju vode.Tu na ovom sajtu piše da ju treba ponekad zalijevati i dva puta dnevno,pa i ja sam ju ponekada zalijevala ujutro i navečer.
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2008 u 11:44
Jesu da znas na jakom suncu pa se listovi obore.
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2008 u 09:11
Možda nisu na suncu,mislim da one vole jako puno sunca?
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2008 u 08:33
Predivne su vam bugice.Ja sam ove godine kupila, pink, bijelu i crvenu ali mi nisu cvjetale.Kada sam ih kupila bile su onako sa zutim listovima.Kasnije su se oporavile, izrasle grane ali od pupa ni traga.
Stavljala sam im prehranu ali nema cvjetanja.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2008 u 21:42
Baš dobro da si stavila slikicu, sada ćemo i mi u njoj uživati.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3839404142 44>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.