Ecballium elaterium - primorska štrcalica |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 20 Srpanj 2008 u 19:30 |
danas sam u Senju uslikao neku biljčicu,slična je nekakvoj bundevi ali nisam baš siguran da je to to.posebno pomoč forumaša iz primorja.
![]() ![]() evo još jedne možda če vam biti lakše prepoznavanje ![]() [IMG">http://img169.imageshack.us/img169/3662/hpim1396zm5.6f3a200618.jpg" /> |
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ne znam kako se zove, ali mislim da iz ovih žutih cvjetova nastanu "bodljikavi" plodovi koji (na dodir) lako pucaju
čak mi se čini da konzumiranje tih plodova dovodi do nekih čudnih filmova u glavi ![]() ![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mislim da se kod nas ta biljka zove bun(j)ika
|
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
zgodni su ti plodovi sto pucaju na dodir
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Ecballium elaterium. primorska štrcalica,navodno zaštićena u RH
Zabavna biljka koja na dodir zrelog ploda izbacuje sjeme uz šištanje i špricanje nekoliko metara u dalj! Pripada rodu Cucurbitae-zanči rođak krastavca i bundeve |
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
hvala što se tiče plodova,imala je nekakve plodove doduše još zelene,ali kad sam probao otvoriti kao da je unutra voda.malo su dlakavi
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Kao djeca igrali smo se sa tim plodovima što pucaju.....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |