zvonkica - dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 13> |
Korisnik | |
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Došle ruže od vrtlarije Horvat, jedva čekam da ih posadim u natopljeni ,kišom vrt, izgleda da će za vikend biri lijepo vrijeme????!!!!
|
|
Bez boja i cvijeća nema ljepote !
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
Preselila sam posađene biljčice od Lantane vani na verandu,
nadam se da nisam pogriješila. Moram pitati Lantanu, što je što ali prije trebam svaku pojedinačno poslikati . Izgleda da se sve ukorijenilo . |
|
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Zvonkica, Lantana je naša dobra vila, sve ča san dobila od nje sve mi se primilo i raste. Sigurno je svaku biljku taknula čarobnim štapićem prije nego je pakirala.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ma nemam ja čarobni štapić, nego su biljke bile sa korjenom pa se moraju samo primiti, a ne moraju se ukorjenjivati
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Nije to samo tako, Lantana, ti si nam ih od srca darovala i to se mora vidjeti |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Eto zvonkice bar te nove prekrasne biljčice sad mogu uveseljavati
![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
Dobro jutro draga moja, eto mene, da ti poželim u tvom raju sretan naš Dan žena! Ja od ponedjeljka na GO!! ![]() Počinju poljoprivredni radovi i moram to nekako uskladiti! Molim te, kakva je žižula koju si mi poslala , da li je velika i kamo da je tavim, na sunce ili u hlad, gnoj ili što ... pusa unaprijed |
|
|
|
![]() |
|
nemam vremena za tebe dnevniče ali eto da prepišem sa papirića i iz glave što sam radila protekli tjedan (naporan)!
Došla moja ljubav doma , bez šarafa u nozi ali ih imamo u ruci (bit će totka!)!!! -e sad:padala kiša i od vrtnih radova nula! -pripremila još sjemenčica u posudice, -posijala baziliku,različke,prkose, zečiće , maćuhice,ljubičice ( sve domaće sjeme moje svekrve) i još neke čudne egzotike pokupljene iz parka u Rijeci gdje ona živi. - košpice: marelica, neka puzavica , datule, mal aplosnata breskva kupljena u Plodinama iiii -dobila prekrasnu ciklamu koja miriše prekrasno, malo citrusno _dobila još one moje trave s plavim bobicama- Ophiopogon Jaburan -dogovorila s bratom obilazak šume , nadam se dobrom "ulovu" cvijetića |
|
|
|
![]() |
|
Ruže danas sadim dobila sam slijedeće sorte:
-Red carpet -bonanza -papagena i jupiii - SUPER DOROTHY , koje nije bilo ali nekako sam je ipak uspjela dobiti!! Imam i uputsvo što i kao pa kad budem imala vremena poskeniram i pošaljem na temu Ruža, jako je dobro.I korisno, naravno! |
|
|
|
![]() |
|
Napisati nešto o biljkama koje nam mogu pomoći sada na proljeće, čaj: Četiri lopova!
Za čišćenje organizma nakon zime ali i inače. VAŽNO ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
U ružama ćemo uživati, a uvijek je dobro nešto novo naučiti. Sjemenke će izrasti u predivno cvijeće, koje će se vidim šepurit tvojim dvorištem, dok budemo kod tebe ispijali taj čaj smješnog imena i naravno čistili organizam od sva četri godišnja doba- bravo.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
evo zvonkice dobro si me podsjetila - na temu ljekovitih biljaka trebam staviti neke biljke - može pomoći svima. Hvala Zvonči
![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
Kiše je sve posađeno natopila, jučer, čak je i tuča padala po mojim nježnim novim ružama, nema štete!
Inače , prerano za mene, iznesla sam u nedjelju, osmi mart, sve biljke iz konobe i dijelom iz kuće na čistu ariju! Jučer im baš i nije bilo pretoplo ali neka se čeliče! Kao i mi , ko nas pita ... |
|
|
|
![]() |
|
na osmi marta iliti dan žena i majki (komunizam , socijalizam ili što sve ne ... ) ne mogu izbrisati i ne želim povijest, i ona je dio mene i moga života. Ipak je bilo lijepo , družili smo se i slavili razne događaje , pjevali i veselili... skupa svi zaposeli . Radila sam u školi i bilo je lijepo !
Upravo na taj dan , prošlu nedjelju moj stariji Braco odlučio je konačno, pokazati mi moju šumu. nasljeđenu od moga oca, djeda , pradjeda ... koji su to bogatstvo znali čuvati za nas. Nisam mogla vjerovati da je to kuda hodam baš moje. Bez lažne skromnosti , ljudi moji , bogata sam žena ! Priroda nema cijenu i ne mislim to pretvarati u novčiće ! Sve je kao u jednoj zdjeli okruženo šumom a u sredini voda.... ma ljudi moji ... ljepota! Ima jedan problem , sve nakolo je urbanooooo... za sada je ovo zeleni pojas i nadam se da će tako ostati za uvijek ! ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ovako to izgleda oko naše kuće a u samo dvije godine unazad tu je bio vrt sa hrastovima , i pjevom ptičica ....
Sva sreća da smo se okružili zidom , naš kamenjar i novi vrtić na početku ... da bi stanari imali lijep pogled sa balkona ! P.S. blago lantani! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Sa ove strane mi je preostao komadić kojega u toplo vrijeme krasi šikara :lozica , neki divlji šipak , divlja trešnja i ajde barem nešto bazge, amul (ne znam kako se kaže stručno).
Nažalost blizina ceste je pa ni to ničemu ne služi. jadbi mi i ... što reći .... vi na jugu ste najsretniju ljudi na svijetu, nadam se .... |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
danas divan dan!
Ne želim više negativne vibracije, THINK PINK Zvonči! Akcija! pun je mjesec i ja sam ko štroliga, od četiri i pol se šuljam po kući, radim planove o sadnj: posijati povrće, -patliđane -mix rajčice -papričice i napraviti do kraja paket MMMMAAAMMMIIIII! ali moram skočiti iako na Go do grada , obaveze na poslu i private!!! |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |