Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 107108109110111 131> |
Korisnik | |
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@stefica.n, veseli kod tebe vidjeti bijeli hibi
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Living Legend,
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
BEBOLINA kolekcja je za svaku pohvalu.
![]() ![]() NINA prekrasan je Living legend
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Dupli su mi posebno lijepi.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Stefican, bebolina,nbjelovu, jagoda - divni su vam hibići
![]() |
|
![]() |
|
tajčica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
pozdrav svima,
da li netko zna zašto su mojem hibiju otpali svi listići, i dok je bio po ljeti vani nije ih imao baš previše, ali ulaskom hibija u kuću i tih par je otpalo. Zašto?
|
|
![]() |
|
Koliko ja znam hibije se unosi u zatvoreno kad je vanjska temperatura min 12C. U tom slučju listovi ne otpadaju i nastvljaju cvjetati. Ako je vani hladnije onda dožive šok i listovi otpadaju....
To je moje saznanje, možda će Nina to bolje objasniti, jer ona je ipak najveći stručnjak za hibije
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
de si provjeri da nema crvene pauke po sebi. pogledaj uz stabljiku, ako ima sitne paucine na onim dlacicama (kad nema vise listica) to ti je to. onda samo kemija pomaze.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Tajčice, oba ova savjeta koja si dobila su dobra. To što ti je imao samo malo listića tijekom ljeta, ne sluti na dobro. Ili ga je cijelo ljeto mučio pauk, ili mu je korijen bio truo i životario je, pa je sada zbog šoka od unošenja dokusuren.
Ja ti savjetujem da noktom lagano zagrebeš površinski dio kore debla uz samu zemlju. Ako vidiš zeleno, super, biljka ti je živa. Onda je ili šok od unošenja, a to će ona sama prevazići, ili pauk, to možeš riješiti da je nekoliko puta dobro istuširaš, ili još bolje, uvališ u kadu punu vode od 42 C, nekih 8 minuta, ili kemija. U tom slučaju je i oreži, na pola, i uskoro ćeš imati zdravu i lijepu biljku.
Ako ti je, međutim, kad zagrebeš, smeđe, baci sve u smeće i daj se u nabavku novoga.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Jagoda, prelijepi su, svi, i vidim već zimske boje, krasno.
Ja doživjela jučer pravu moru...uđem u plastenik sa kamerom u ruci, nisam bila dva tjedna i očekujem poplavu cvjetova (a muž, koji jednom tjedno mora uću u plastenik u kontrolu, javlja da je sve super), kad ono, imam da padnem u nesvjest: sve žuto i smeđe, biljke povele skoro do smrti. Krepala mi baterija od tajmera za automatsko zalijevanje, i sve se posušilo, dva tjedna nije vidjelo kapi vode na ovoj vrućini... Skoro nisam i ja skupa s njima...Međutim, nakon obilnog zalijevanja sve se povratilo, ali naravno, sada ružno izgleda. Za divno čudo, cvjetova i dalje ima, ma to su neuništive beštijice. Što se tiče muža i povjerenja...tu nema baš tako brzog oporavka.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
au, jesi ga
![]() on a happier note, meni procvjetao konacno sijanac, najmanji od njih al ko ga pita. boja nije nis posebno al je cvijet ogroman naspram kupovnih, to me veseli. i vec tjera nekoliko novih pupova, kaj je isto super. ![]() ![]() ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
curke predivne boje
![]() nbjelovu mogu misliti kako si se osjećala -sigurno su ti se noge oduzele
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Wolsbane, ma to je zaista lijep sijanac. Vidi se i na slici da je boja jako žarka, da blista, a tekstura odlična, tvrda. Još i ako je cvatan, a kažeš da jeste, plus ti veliki krasni listovi, to je divna biljka. Čestitam! Koliko si dugo čekala cvijet? I sada mu imaš pravo dati ime, ti si mu "hybridizer"...možeš ga i registrirati u International Hibiscus Register.
Evo moje katastrofe, prije zalijevanja:
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Oh Nina, samo dok počistis suho lišće imaš dovoljno posla...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
dado.slavnija ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
Ufff Nina, šteta, ali vjerujem da ćete ih dobro izvući, vratiti u kondiciju.
Wolf, odličan sijanac, bravo! Čekam, sutra bi trebao biti otvoren cvijet od mog prošlogodišnjeg sijanca. Čekam s nestrpljenjem jer je pup rastao skoro mjesec dana i izdržao sve promjene temperatura koje su bile, nije odbacio taj pup.
|
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
|
dado.slavnija ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
|
I još duple slike, pihhh
|
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 107108109110111 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |