Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 107108109110111 131>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2013 u 20:08
@stefica.n, veseli kod tebe vidjeti bijeli hibi smile73
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2013 u 20:11
Malo mojih ljepotana smile73

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2013 u 20:30
Living Legend, 
Uploaded with ImageShack.us
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 00:30
BEBOLINA kolekcja je za svaku pohvalu.ClapClap
NINA prekrasan je Living legendStarStar
sutra je novi dan
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 02:08
Evo malo mojih aktuelnih hibija...

sutra je novi dan
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 18:06
Dupli su mi posebno lijepi.....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 18:40
Stefican, bebolina,nbjelovu, jagoda - divni su vam hibići
Na vrh
tajčica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 385
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tajčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 19:29
pozdrav svima,

da li netko zna zašto su mojem hibiju otpali svi listići, i dok je bio po ljeti vani nije ih imao baš previše, ali ulaskom hibija u kuću i tih par je otpalo. Zašto?
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2013 u 21:13
Koliko ja znam hibije se unosi u zatvoreno kad je vanjska temperatura min 12C. U tom slučju listovi ne otpadaju i nastvljaju cvjetati. Ako je vani hladnije onda dožive šok i listovi otpadaju....
To je moje saznanje, možda će Nina to bolje objasniti, jer ona je ipak najveći stručnjak za hibijeWinkWink..
sutra je novi dan
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2013 u 16:18
Originalno poslano od člana tajčica tajčica napisao:

pozdrav svima,

da li netko zna zašto su mojem hibiju otpali svi listići, i dok je bio po ljeti vani nije ih imao baš previše, ali ulaskom hibija u kuću i tih par je otpalo. Zašto?

de si provjeri da nema crvene pauke po sebi. pogledaj uz stabljiku, ako ima sitne paucine na onim dlacicama (kad nema vise listica) to ti je to. onda samo kemija pomaze. 
velika gorica
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2013 u 18:32
Tajčice, oba ova savjeta koja si dobila su dobra.  To što ti je imao samo malo listića tijekom ljeta, ne sluti na dobro. Ili ga je cijelo ljeto mučio pauk, ili mu je korijen bio truo i životario je, pa je sada zbog šoka od unošenja dokusuren.

Ja ti savjetujem da noktom lagano zagrebeš površinski dio kore debla uz samu zemlju. Ako vidiš zeleno, super, biljka ti je živa. Onda je ili šok od unošenja, a to će ona sama prevazići, ili pauk, to možeš riješiti da je nekoliko puta dobro istuširaš, ili još bolje, uvališ u kadu punu vode od 42 C, nekih 8 minuta, ili kemija. U tom slučaju je i oreži, na pola, i uskoro ćeš imati zdravu i lijepu biljku.
Ako ti je, međutim, kad zagrebeš, smeđe, baci sve u smeće i daj se u nabavku novoga.
OPG 159365

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2013 u 18:37
Jagoda, prelijepi su, svi, i vidim već zimske boje, krasno.

Ja doživjela jučer pravu moru...uđem u plastenik sa kamerom u ruci, nisam bila dva tjedna i očekujem poplavu cvjetova (a muž, koji jednom tjedno mora uću u plastenik u kontrolu, javlja da je sve super), kad ono, imam da padnem u nesvjest: sve žuto i smeđe, biljke povele skoro do smrti. Krepala mi baterija od tajmera za automatsko zalijevanje, i sve se posušilo, dva tjedna nije vidjelo kapi vode na ovoj vrućini... Skoro nisam i ja skupa s njima...Međutim, nakon obilnog zalijevanja sve se povratilo, ali naravno, sada ružno izgleda. Za divno čudo, cvjetova i dalje ima,  ma to su neuništive beštijice. Što se tiče muža i povjerenja...tu nema baš tako brzog oporavka.
OPG 159365

Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2013 u 18:40
au, jesi ga  ? a jesu muski naivni :D cak i da nije bilo katastrofe opet bi se vidlo da nije nitko pazio.

on a happier note, meni procvjetao konacno sijanac, najmanji od njih al ko ga pita. boja nije nis posebno al je cvijet ogroman naspram kupovnih, to me veseli. i vec tjera nekoliko novih pupova, kaj je isto super.

velika gorica
Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2013 u 18:45
curke predivne bojesmile64
nbjelovu mogu misliti kako si se osjećala -sigurno su ti se noge oduzeleConfused ali najvažnije je da su se oporavileSmile
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2013 u 19:29
Wolsbane, ma to je zaista lijep sijanac. Vidi se i na slici da je boja jako žarka, da blista, a tekstura odlična, tvrda. Još i ako je cvatan, a kažeš da jeste, plus ti veliki krasni listovi, to je divna biljka. Čestitam! Koliko si dugo čekala cvijet? I sada mu imaš pravo dati ime, ti si mu "hybridizer"...možeš ga i registrirati u International Hibiscus Register.

Evo moje katastrofe, prije zalijevanja:

Uploaded with ImageShack.us
OPG 159365

Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2013 u 19:47
Oh Nina, samo dok počistis suho lišće imaš dovoljno posla...smile158... nadam se da su ipak svi spašeni pa ćemo im se uskoro opet diviti smile64!
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
dado.slavnija View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 196
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2013 u 21:35
Ufff Nina, šteta, ali vjerujem da ćete ih dobro izvući, vratiti u kondiciju. 
Wolf, odličan sijanac, bravo!
Čekam, sutra bi trebao biti otvoren cvijet od mog prošlogodišnjeg sijanca. Čekam s nestrpljenjem jer je pup rastao skoro mjesec dana i izdržao sve promjene temperatura koje su bile, nije odbacio taj pup. 
Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2013 u 00:06
Došlo je i to vrijeme da se i ja pohvalim prvim tropikanerom iz sjemena. Nakon dugo isčekivanja, maženja, paženja, trud se isplatio. Nakon godinu i 5 mjeseci dao je prvi cvijet. Evo nekoliko fotkica:

Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2013 u 00:14
Prvi sijanac

Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2013 u 00:22
I još duple slike, pihhh 
Dario
dario.novska@gmail.com
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 107108109110111 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,438 sekundi.