Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 111112113114115 131> |
Korisnik | |
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Osica krasi su!!!
Ove godine ih nisam vidjela u prodaji znalo ih je prošlih godina biti u Kauflandu cijelu zimu ih isčekujem. Moji hibići koje sam presađivala svi su "otišli" neznam u čemu je bio proble. :(
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
bebolina, prekrasan ti je taj dvobojni
kako mi meni savjetovali da ovog orežem? ![]() pretpostavljam da trebam skratiti sve grane na nekih 10 cm, ili još kraće? |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Bebolina, krasna Cherry Appaloosa. Moja je krepucnula.
Osice, lijepi mladunci.
Natalija, je bih ovoga sjekla na dva načina:
- ako hoćeš stabalce, a bilo bi lijepo stabalce kad se već ovako izdužio, onda bih potpuno odsjekla 4 najniže grane. Sve ostale grane bih skratila, tako da duže grane orežem više, a kratke samo malo, tako da se dobije što ujednačenija dužina koja oblikuje okruglu krošnju. Tri najviše grane bih skratila tako da bih najviše skratila na visinu druge dvije, a njima bih otkinula samo vrhove.
- ili, ako hoćeš grm, onda bih donjim granama otkinula samo vrhove, ili malo jače od toga, a gornje grane bih na polovicu.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
hvala nina
![]() mislim da će biti grm |
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Hvala nina,jako im se veselim,dadiljam ih ali vidim da nisu kao vaši.Možda negdje griješim,ali čekam proljeće pa se javim.
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Šećem ovuda i divim se vašim hibijima, za čistu peticu su, prelijepi i njegovani
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Blue Sky, ovo tvoje je nevjerojatno lijepo stabalce. Svaka ti čast, ja se isto igram s tim oblicima godinama, ali nisam uspjela uzgojiti ovako lijepo. Pravo malo bonsai drvo. Pokaži i one sa pupoljcima!
Osice, tvoji su još maleni. Nastoj ih držati na što više svjetla zimi, a u toplom dijelu vani, vani, sunce, sunce. I prehrana, redovito, stalno, broj npk neka bude omjera 3-1-4. Dok su mali možeš zalijevati i sa omjerom 1-1-1, da se što prije razviju, ali onda obavezno ovaj prvi omjer, radi cvatnje. Omjer ne mora biti baš 100% taj, bitno je da je prvi broj srednji, drugi najmanji, a treći najveći.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Hvala Nina na savjetu.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Krasni su vam, a blue sky - prekrasno oblikovano drvce
|
|
![]() |
|
macorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Krajevi listova su počeli smeđiti. Da li je moguće od previše vlage u zraku od neki dan? |
|
![]() |
|
macorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
Pokušala sam naći nešto na internetu i pronašla sam ovu stranicu. Nadam se da će vam biti korisna.
http://www.valleyhibiscus.com/care/hibiscusdoctor.htm
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Počinjem orezivati, pa ću vam uskoro pokazati slike mojih, prije i poslije orezivanja. Trebalo je to već učiniti. |
|
OPG 159365
|
![]() |
|
dado.slavnija ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
Pozdrav svima nakon dugo vremena ovdje, čak i nekoliko mjeseci.
Proljeće je već pokucalo dobrano na vrata, hibiskusi orezani i stavljeni na ukorjenjivanje jutros cca 70-ak reznica više manje za podloge. Blue, stabalce je gotovo savršeno formirano, odlično! |
|
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
|
dado.slavnija ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
Dario
dario.novska@gmail.com |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
ho,ho, plantaža!
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dado, a koja ti je to vrsta? Ne izgleda baš kao obični za podlogu.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 111112113114115 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |