Najave klimatske zaštite |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 16> |
Korisnik | |
lela.h ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovo mi je bas bio gust za procitit!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Sedume
![]() |
|
![]() |
|
Sedum ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Već proklijao ![]() Pridružen: 27 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 170 |
Oko 25/26. 4. ne bude mraza, - ali će biti vlažno pogoršanje s dosta kišurina, - što nije dobro ako držite kaktuse i slične sukulente, koje do tada treba nadstrešnicom zaštiti od previše vlage da ne sagnjiju u blatu. |
|
Sedum: FLORA JADRANA (primorsko bilje i južni egzoti) - http://wikinfo.org/w/Hrvatski/index.php/WikiFlora_Jadrana
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Dakle bliži se kraj ovom bljakastom i cmoljavom vremenu. Konačno!
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Jooooj Sedum kada bih znala mogu li i moju paulovniju posaditi van, jer je već prerasla i pustila listove, ali nekako se bojim.....
|
|
Lipik
|
|
![]() |
|
Sedum ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ovako: što se tiče već prošlih proljetnih mrazova - i ako se to sadi kod Lipika, svi minusi su dosad prošli i onda se sigurno već može presaditi vani u zemlju (za druge uvjete u pogledu zemlje i ostaloga lokalnog nemam uvida). |
|
Sedum: FLORA JADRANA (primorsko bilje i južni egzoti) - http://wikinfo.org/w/Hrvatski/index.php/WikiFlora_Jadrana
|
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Sedum, hvala Vam puno,
![]() |
|
Lipik
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Proljećeeeeeeeeeeeeeeee...........danas kod mene 35 na suncu !!!
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sedum ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nije to proljeće, - nego iz zime ravno u ljeto (jer pravoga umjerenog proljeća već par godina više ni nemamo). Sve to sad ide onako "po lojtrici gor i dol !". U skladu s tim, ovo rano mini-ljeto će potrajati desetak dana, - a onda opet slijedi proljetno (umjereno) zahladjenje oko drugog vikenda (19.- 22. 4.): Ovo se većinom neće jače osjetiti istočnije u Slavoniji ni uz Jadran stalno bez minusa (osim jače bure uz more), - ali to bude ipak malo žešće na sjeverozapadu, gdje su oko tog vikenda moguće prohladne noći najniže do nule. Dapače, u Medjimurju, Lici i Gorskom Kotaru je tada opet moguća proljetna susnježica i par mraznih noći bar oko nule ili još malo ispod. |
|
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
sedume, lijepe vijesti za slavonce!
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ahahahaaaaa, međimurke, nemojte još spremati lopate za snijeg, ne ne, još će vam trebati
![]() |
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Samo se ti smij,tko se zadnji smije najslađe se smije..... |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
tako je mali kaktus,mogli bi vinkovački kaktusi opet imati veliku seobu
![]() |
|
![]() |
|
Slavujka, dobit ćeš šibom po
![]() |
|
|
|
![]() |
|
pa ...dobro...mislim da sam u zadnje vrijeme i zaslužila...priznajem!
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Hvala Sedume,
znači za Dan planeta Zemlje bi moglo biti bure (a, ništa čudno), samo da ne bude prejaka, a valda neće trebali opet lopate za snijeg u gorskim i sjevernijim područjima. |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
nema više lopata.ja sam moje spremila za iduću zimu
![]() |
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Ljiljus, kako bilo, ja sam Free i tikvića zasadila van !!! A oko 26. dekica je spremna !! ![]() A lopatu za snijeg sam sakrila, da je nitko ne nađe do 29.11. !!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Kako sam sretna što cvijeteki mogu konačno van
![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
Sedum ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
POZOR: ZADNJI UDAR ZIME ! - nakon tih vrućina, za kraj ovog tjedna se kod nas osobito na sjeverozapadu uz par dana obilnih kiša u petak-subotu 24./25. 5. očekuje izrazito oštro zahladjenje. Tada bi u kopnenim nizinama noću trebalo biti tek oko 4 - 6C i danju 12-14C, - ali u brdskim krajevima Like, Gorskog Kotara i na sjeveru Medjimurje je u idući petak/subotu danju vjerojatno tek desetak i noću je moguće oko nule uz blaži mraz i susnježicu.
Zato u tim hladnijim i brdskim područjima, krajem tjedna kroz idućih par noći treba najosjetljivije južne egzote vani bar nekako zaštititi, - bilo da ih se noću prekrije nekim najlonom, ceradom, ili manji primjerci privremeno unesu unutra do vikenda. (Upozorenje: Sedum) |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 16> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |