Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 138139140141142 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Betty Boop View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1660
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Betty Boop Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2014 u 23:17
Draga Slavujčice,ponovo koračam tvojim divnim vrtom.
Ostale mi stopice u snegu kraj zimskog jasmina,cipelice sam blatom zamazala cupkajući oko kukureka i malenih irisa,a tamo gde mi se stope uopšte ne vide sam se najviše zadržala...tad je bilo leto i cvetao je izopHeart
Ne mogu da ti opišem moje oduševljenje i sreću,i koliko sam sigurna da je onaj moj čubar o kome smo razgovarale (sećaš se?Wink) u stvari izop,miloduh.
U to sam sigurna jer eno ga moj lepotan,šepuri se i zeleni,oblači novo ruho,a ni staro nije odbaciv'o (znači,sigurno nije jednogodišnja biljka) Staviću uskoro sličicu da ga vidišSmile
Tvoje biljke su sve lepše i lepše iz dana u dan i sve je kako bi trebalo biti...savršeno!
Lep pozdravsmile78

The impossible is often the untried.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Karli View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
2. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 1352
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Karli Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2014 u 17:21
Draga moja kod tebe proljeće došlo trčajućim korakom i probudilo sve tvoje cvijeće. Sve buja kao da se natječe tko će više narasti u što kraćem vremenu. Iz dana u dan sve ljepše i ljepše. smile79
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2014 u 19:20
Originalno poslano od člana Betty Boop Betty Boop napisao:

Draga Slavujčice,ponovo koračam tvojim divnim vrtom.
Ostale mi stopice u snegu kraj zimskog jasmina,cipelice sam blatom zamazala cupkajući oko kukureka i malenih irisa,a tamo gde mi se stope uopšte ne vide sam se najviše zadržala...tad je bilo leto i cvetao je izopHeart
Ne mogu da ti opišem moje oduševljenje i sreću,i koliko sam sigurna da je onaj moj čubar o kome smo razgovarale (sećaš se?Wink) u stvari izop,miloduh.
U to sam sigurna jer eno ga moj lepotan,šepuri se i zeleni,oblači novo ruho,a ni staro nije odbaciv'o (znači,sigurno nije jednogodišnja biljka) Staviću uskoro sličicu da ga vidišSmile
Tvoje biljke su sve lepše i lepše iz dana u dan i sve je kako bi trebalo biti...savršeno!
Lep pozdravsmile78

Betty, i tebi pozdrav,
Drago mi je vidjeti tvoje stopice u vrtu i sretna sam što dolazi godišnje doba koje obadvije volimo.
Da bi bila sigurna, i još više sretna, što je čubar postao izop, evo ti slika mojeg izopa, slikana danas

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2014 u 19:31
u sumrak

ovako izgleda aubrieta kada se sprema na spavanje

prava plava boja ove biljke se može vidjeti tek u sumrak.
valjda zato što je zvijezdaStar

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2014 u 21:33
FRITILLARIA UVA-VULPIS

Fritillaria uva-vulpis je lukovica porijeklom iz Turske, Iraka i Irana gdje raste u divljini na teškim terenima.
Kao vrtna biljka je izdržljiva, prilagodljiva i najlakša za uzgoj od svih biljaka iz velike i raznovrsne porodice fritillaria.
Može rasti na punom suncu i u polusjeni a jednako je sretna i u suhom i u vlažnom tlu.
Visoka je oko 30 cm.
Procvjeta u ožujku a cvjetovi joj traju sve do početka svibnja.
Cvijetovi, koji se nikada potpuno ne otvore, su spoj ljubičaste, sive i zlatne boje.
Razmnožava se djeljenjem lukovica u jesen, ili sjemenom.
Biljkama dobivenim iz sjemena, treba nekoliko godina da bi procvjetale.

Zanimljivo je da ova mala biljka ima više DNA od bilo koje biljke ili životinje do sada otkrivene, a DNK joj je u svakoj stanici 25 puta veći od ljudskog.
Zašto ova mala biljka treba toliko informacija, to je nepoznato.

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2014 u 22:10
Suručica i aubertia, bijelo i plavo, moja najdraža kombinacija. Kod mene je suručica tek u pupoljcima, jedva čekam da zabijeli. Uživala sam u šetnji tvojim vrtom i opet nešto naučila  smile55
život je more
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2014 u 11:08
uživam i ja svaki dan kod tebe samo neznam što bih napisala a što već nij toliko puta napisano , tvoj vrt je jednostavno smile120
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
toni View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje toni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2014 u 11:23
toni

o Babotok,moj Babotok
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2014 u 21:21
koja razlika u vrtu u dva tjedna..ova bijela surucica ti je predivna,moja tek lista i jedva cekam slapove bijele boje
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2014 u 21:35
dijana

Lantana

enrikova nona

toni

hvala vam!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2014 u 21:38
mahonia

arabis

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2014 u 22:27
Samo da znaš da sam se prošetala po tvom proljetnom vrtuTongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Nisa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017

Bodovi: 3089
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2014 u 22:32
Lijepa kockavica, imam ju na par mjesta u vrtu i nepogrešivo cvjeta, ali nisam znala da je tako moćan genetski materijal
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2014 u 16:52
za ovaj sam ti pričao.
Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2014 u 19:44
slavuj ti nas uvijek nečemu naučiš -hvalaHeart
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2014 u 20:30
        "...pa na put sa vjetrom krečem.
         Sa dva tri...leptira...
         Anđela svog srećem,
         i dušu punu mira..."

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2014 u 20:39

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2014 u 22:42
predivne slikeTongue vrt za dušu
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2014 u 20:35
Originalno poslano od člana kamenjar kamenjar napisao:

koja razlika u vrtu u dva tjedna..ova bijela surucica ti je predivna,moja tek lista i jedva cekam slapove bijele boje
kamenjar

Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2014 u 20:42
Preeeeedivno!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 138139140141142 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.