Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 138139140141142 282> |
Korisnik | |
Betty Boop ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Prosinac 2012 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 1660 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Draga Slavujčice,ponovo koračam tvojim divnim vrtom.
Ostale mi stopice u snegu kraj zimskog jasmina,cipelice sam blatom zamazala cupkajući oko kukureka i malenih irisa,a tamo gde mi se stope uopšte ne vide sam se najviše zadržala...tad je bilo leto i cvetao je izop ![]() Ne mogu da ti opišem moje oduševljenje i sreću,i koliko sam sigurna da je onaj moj čubar o kome smo razgovarale (sećaš se? ![]() U to sam sigurna jer eno ga moj lepotan,šepuri se i zeleni,oblači novo ruho,a ni staro nije odbaciv'o (znači,sigurno nije jednogodišnja biljka) Staviću uskoro sličicu da ga vidiš ![]() Tvoje biljke su sve lepše i lepše iz dana u dan i sve je kako bi trebalo biti...savršeno! Lep pozdrav ![]() |
|
The impossible is often the untried.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Karli ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
Draga moja kod tebe proljeće došlo trčajućim korakom i probudilo sve tvoje cvijeće. Sve buja kao da se natječe tko će više narasti u što kraćem vremenu. Iz dana u dan sve ljepše i ljepše.
![]() |
|
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Drago mi je vidjeti tvoje stopice u vrtu i sretna sam što dolazi godišnje doba koje obadvije volimo. Da bi bila sigurna, i još više sretna, što je čubar postao izop, evo ti slika mojeg izopa, slikana danas ![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
u sumrak
![]() ovako izgleda aubrieta kada se sprema na spavanje ![]() prava plava boja ove biljke se može vidjeti tek u sumrak. valjda zato što je zvijezda ![]() ![]() |
|
![]() |
|
FRITILLARIA UVA-VULPIS
![]() Fritillaria uva-vulpis je lukovica porijeklom iz Turske, Iraka i Irana gdje raste u divljini na teškim terenima. Kao vrtna biljka je izdržljiva, prilagodljiva i najlakša za uzgoj od svih biljaka iz velike i raznovrsne porodice fritillaria. Može rasti na punom suncu i u polusjeni a jednako je sretna i u suhom i u vlažnom tlu. Visoka je oko 30 cm. Procvjeta u ožujku a cvjetovi joj traju sve do početka svibnja. Cvijetovi, koji se nikada potpuno ne otvore, su spoj ljubičaste, sive i zlatne boje. Razmnožava se djeljenjem lukovica u jesen, ili sjemenom. Biljkama dobivenim iz sjemena, treba nekoliko godina da bi procvjetale. Zanimljivo je da ova mala biljka ima više DNA od bilo koje biljke ili životinje do sada otkrivene, a DNK joj je u svakoj stanici 25 puta veći od ljudskog. Zašto ova mala biljka treba toliko informacija, to je nepoznato. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Suručica i aubertia, bijelo i plavo, moja najdraža kombinacija. Kod mene je suručica tek u pupoljcima, jedva čekam da zabijeli. Uživala sam u šetnji tvojim vrtom i opet nešto naučila
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
uživam i ja svaki dan kod tebe samo neznam što bih napisala a što već nij toliko puta napisano , tvoj vrt je jednostavno
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
koja razlika u vrtu u dva tjedna..ova bijela surucica ti je predivna,moja tek lista i jedva cekam slapove bijele boje
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
dijana
Lantana enrikova nona toni hvala vam! ![]() |
|
![]() |
|
mahonia
![]() arabis ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Samo da znaš da sam se prošetala po tvom proljetnom vrtu
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Lijepa kockavica, imam ju na par mjesta u vrtu i nepogrešivo cvjeta, ali nisam znala da je tako moćan genetski materijal
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
slavuj ti nas uvijek nečemu naučiš -hvala
![]() |
|
![]() |
|
"...pa na put sa vjetrom krečem.
Sa dva tri...leptira... Anđela svog srećem, i dušu punu mira..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
predivne slike
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 138139140141142 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |