Sedumi-žednjaci-tustike |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 22> |
Korisnik | |
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ma nema na čemu Andina.Ja imam sedum lineare i on je onakav kako si ga opisala,potpuno je drugačiji.Ja čak nisam ni znala da imam silene do danas i sjetila se da bi to mogao biti tvoj primjerak.Onda sam išla tražiti nešto o njoj i naravno,valjda se teško zakorjenjuje.Ja sam ga kupila na sajmu u Sesvetama,5 kuna.Sad je već 25 cm u promjeru,posađen u kamenjaru.Otporan na sušu(nije zalijevan 3 tjedna) i kažu da podnosi niske temperature do cca -30.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...Camellia, meni koji puta malo više treba da shvatim, ali ipak shvatim na kraju, hehe...sada sam tek skužila o čemu si mi pričala i kako koji puta čovjek, tj. ja površno neke slike gledam...drago mi je da ipak imam Sedum lineare, ali se jako,jako nadam da ću uspjeti nabaviti i Silene
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Koji je ovaj ? Niski je, neki puzavi. Na google-u ga ne nađem. Nabavila sam ga ( da vlasnik ne zna
![]() |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
možda bertram anderson
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Natalija, mogao bi biti. Pregledala sam gospon Google-a....jako liči....
Jel može vani prezimiti, valjda može ?
|
|
|
|
![]() |
|
ivana000 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Srpanj 2013 Lokacija: Virovitica Status: Offline Bodovi: 60 |
imam jedno pitanje.. početkom ljeta posadila sam 4 rozete sedum palmeri, primili su se, nedavno sam ih stavila na zimovanje. prije par dana primjetih da su na svakoj rozeti otpali oni najdonji listići. dal im fali vode? sa kaktusima znam, ali sukulenti su mi još nepoznanica. dal se sukulente uopce smije zaljevati zimi?
![]() |
|
![]() |
|
Sedum palmeri je sad u vegetaciji. To što opadaju donji listići, znači da raste, pa pogledaj u sredinu rozete i vidjet ćeš. Uskoro će početi formirati cvjetne pupove, a potom i cvasti krajem zime. Prolistaj malo temu unazad, pa ćeš naići na njega, pisali smo o njemu i slikali ga.
Moj je još vani i fino je počeo dobivati crvenkastu boju po vrhovima listića.
|
|
|
|
![]() |
|
Dakle, ovaj je već počeo formirati cvjetne pupove:
|
|
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
još je malo pocrvenio:
|
|
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Lijepi su vam sedumi Glikice, Anstazija. Zahvalni su i nikakve brige s njima. Naročito me oduševljava pakmieri. S njim stvarno nema neke brige, samo raste i buja i po ljeti i zimi...
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
krasni su.glikice zar ti je palmeri još uvijek vani
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Vani je još uvijek, hrabro sam ga ostavila, natkriven je i skroz uza zid.
|
|
|
|
![]() |
|
Meni je ovaj Anastazijin s crvenim bobicama jako lijep.
|
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mister palmeri
![]() rubrotinctum ![]() ![]() aurora ![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...izbezumim se od oduševljenja ovim crvenim nijansama
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
predivni su ovako po zimi
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Prelijepi su !
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 22> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |