Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj mali dio zagorskog brega
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj mali dio zagorskog brega

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 41>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Status: Offline
Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2012 u 06:52
Kad ti ostrugica zasmeta, višak lijepo ponesi na kavicu. Smile
Pored svih prekrasnih cvjetova i divno složenih gredica, moram priznati da je i mene posebno oduševila scilla. Imamo je i mi u vrtu, ali nije tako lijepa kao tvoja. Nisam nigdje na netu pronašla ovu biljčicu s tako kovrčavim laticama. Znaš li možda koji je to kultivar?
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2012 u 09:31
krasni su ti pakujci, draga, obožavam ih...jako je lijepo ispala ova fotke centrantusa pored jezerca i kamenčićaSmile.
pusekSmile
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
cvijetićljubac View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 741
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvijetićljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2012 u 09:51
ovaj plavi pakujac je smile72
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2012 u 20:36
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Kad ti ostrugica zasmeta, višak lijepo ponesi na kavicu. Smile
Pored svih prekrasnih cvjetova i divno složenih gredica, moram priznati da je i mene posebno oduševila scilla. Imamo je i mi u vrtu, ali nije tako lijepa kao tvoja. Nisam nigdje na netu pronašla ovu biljčicu s tako kovrčavim laticama. Znaš li možda koji je to kultivar?

Andina, mislim da ce biti jos koja mala ostrugica, pa cu donijeti na kavicu, a pokusati cu sakupiti i sjeme.

Neznam da li cu dobro objasniti, neka me bolji znalci isprave, u vezi Scille. U knjizi me vodi pod Hyacinthoides hispanica, sinonim Scilla campanulata. Znaci, nasla sam ju pod zumbulima. Mislim da je to to.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2012 u 20:46
Sara, hvala ti. Meni su pakujci isto dragi i uvijek se u necijem vrtu zagledam u nekog kojega jos nemam ( a ima ih puno ). U kamenjaru sam imala i zutog, cvao je jednu godinu, ali ove se uopce nije pojavio, neznam zasto. Ove godine cu marljivo sakupljati njihovo sjeme.
cvijeticljubac Wink

Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 23:13
Neki dan sam primjetila da na par ruza nema vrhova, pojedeni pupoljci, i ostali samo stapovi.

Drugi dan pogledam ja kroz prozor, kad ono dvije srnice, jedna kod jezerca brsti moju mini ruzicu, a druga se casti kod druge ruze. Oni koji su bili kod mene znaju kolko je to blizu kuce  (oko 5m ) Kad su me spazile, otisle su samo malo dalje i gledale kakve budu moje reakcije. Na zalost, nisam ih sliknula, jer sam bila tak iznenadena, pa dok sam otisla po aparat, one su zbrisale. Mozda i u povrtnjak moje sestre, jer je dosta graska pojedeno.

Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 23:24
a i ta ljepota se mora sa nečim platiti pa makar i mladim ružicamaWink
Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 01:29
ajme..graška ima i u konzumu ako zatreba, al srnica nema (nadam se, bar ja nisam vidjela pod smrznutom hranomConfused)..prekrasno je sto ti je priroda na dlanu:)
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 07:11

Vidim da nemam samo ja štete od srnica. Kod mene je cijeli red malina vraćen na 20 cm visine, drugim riječima - ništa od plodova ove godine Disapprove. Paprikama su pošišani vrhovi, grm hibiskusa pinciran...A o pokušajima sadnje voćaka sam već pričala Cry.

Vi nemate nikakvu ogradu uz šumu?
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 07:40
Draga Carol,Horti,
Svi vole delicije iz vaših vrtova,došle srne na švedski stol.
Ne budite tužne srnice imaju svoje Bambiće....Broken%20Heart

Ima i kod nas na moru srnica,rade iste vragolije.
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 08:27
a joj ni ja nemogu kuditi srnice, to su mi divne divne životinje. 
belica,zagreb
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 19:07
Carol žao mi je zbog tvojih ruža,a raditi tako dugu ogradu kod tebe,mislim da nema smisla.Nasmijao me Hortin komentar.Kod mene su prije dolazili zečevi,a sad jadni gledaju preko ograde.
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 22:32
Drage moje, Blue sky,kikach,Belina,belica,Camellia, neznam dal se sjecate Zloceste djece.
Evo linka, vezano za ovu temu:

Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 22:36
Horti tebe sam izostavila, jer te muce isti problemi. Ogradu nije moguce staviti, mislim da mi nebi bilo dosta za nju mojih par mirovina.

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 22:42
a zločeste srneTongue vidi ti njih vole papati ružeLOL onda su te tvoje ružice sigurno dobre i za napraviti sok ili liker od latica
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 22:51
Sjedimo jucer ujutro sestra i ja kod prozora i eto ti ga na, ona se lijepo, elegantno dosetala opet do mojih ruzica i presla na djelo. Za cas je nestalo par pupoljaka. Slika je malo losija, jer sam slikala kroz staklo, a upalio se i fles.

Mari, najgore od svega je da je te ruze sogor posprical kemikalijama i dosta smrde po tome, za liker sigurno nisu.

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2012 u 06:42
LOL znam za to pismo iz kanade, odlično je.
a joj baš se gosti srećica, ja ti nažalost nemogu pomoći  savjetom kako da ju okaneš ružica ali sigurno će se naći netko.
belica,zagreb
Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2012 u 10:24
LOLLOLLOLvis kak joj je fino,i moja suseda ima iste probleme i probala vec svasta al nista ne pomaze
cvijet za cvijet=buket
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 23:29
Da ne ispadne da samo kukam, ipak neke ruze cvatu, jer su pupoljci za njihov (srneci) ukus vec bili malo preveliki

Charles Austin

Winchester Cathedral

Paul Neyron

Gloria Dei

Othelo

Charles Austin

Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 23:52
Heuchera

Jos jedna Heuchera poklon od R.Sare

Carex Comans Bronze

Irisi

Ophiopogon planiscapus "Nigrescens"

Sorbaria, poklon od Camellie

Tradescantia, poklon od Horti

Imperata Cilindrica "Red Baron"

i za kraj "vecernji pjevac" na vrhu "Gospona Smrekara", u stvari vrha niti nema, jer kad smreka potjera novi, njezni vrh, sjedne ptica na njega i slomi ga.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 41>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.