Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 26> |
Korisnik | |
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moramo razmišljat pozitivno!
![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Draga Lovro,
ja već sanjam pozitivno
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
ti su izboji samo nestali, šta se događa ![]() |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
ja sam danas mog krompirka orezala i to dobro,nadam se da nisam pogrijesila ..
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
kamenjar, nisi pogriješila. njega treba dobro orezati jer cvijeta na ovogodišnjim izbojima.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
DOBRO JUTRO... prvo da se predstavim : Belica, novi član koji četo luta ovom stranicom i nadasve pozdravljam sve vas cvijetoljupke koje zaista pomažete svojim savjetima.
Pitanje je ovakvo: Imam i ja 2 krumpirka, jednog većeg koji je kupljen lani i 1 kojeg dam rasadila. pošto živim u zagrebu , oba su zimi bila unutra, 1 u vešeraju a drugi u negrijanom hodniku. Ovaj koji je vio u hodniku pun je lišća (to je ovaj mladi) dok je ovaj iz vešeraja skroz jadan gol. Orezan je, ali ćelav, kad malo zagrebem koru vidi se da je živ. Pa ja bih zato molila da mi netko od vas pomogne informacijom kada mogu očekivati prve listove i pupove. iznijela sam ih jučer van na terasu pošto je vrijeme vani već ok. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
svekijev krumpirko je poledio, baš ga je prije par dana orezao do dna
sad nas ostaje nadati se da će opet krenuti iz zemlje |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Dobro došla Belica!
Moj veliki krumpirko je u podrumu,baš sam da jučer malo zalila.Skoro da je gol,ali vidim da tjera male izboje..Ja planiram za otprilike tri tjedna,zavisi od vanjske temperature ga dobro porezati i odnijeti dan.Tako sam i lani napravila i bio je prekrasan cijeli ljeto.Tako i ti napravi i bit ćeš zadovoljna.
Belica-jel to mjesto ili....?
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Dobro došla Belica!
I ja sam svoga porezala do dna ,ovu zimu bio vani,ako je prezimio-i ako oživi,javim se ![]() nitko sretniji
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Dakle, da se i ja priključim razgovoru..moj veliki krumpirko je ostal vani prek zime u posudi, pod nadstrešnicom....umotan u nekoliko zaštita.
Nisam ga lani obrezivala, jer sam, mislila ak se pomrzne, onda nem imala kaj u proljeće od njega! Jučer sam ga odmotala, ćelav je, al grančice izgledaju živo! Možda ga danas šišnem! |
|
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Pardonček kaj kasnim... Ja sam svoja dva već bezobrazno bacila na terasu... lokacija zagreb... sunce cijeli dan od 12 do navečer i tamo je lani bio jako sretan.. Znam da na moru ( dalmacija) može čak i u zemlju ali zaštićen od bure... A da odgovorim malom kaktusu- belica je ime naše kućne kraljice.. King charles kavalirke
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
ošišan krompirko
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
A ovako izgledaju moji nakon proljetnog rezanja: ![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
A tko j e kućna kraljica,Belica?
S obzirom na vrijeme,izgleda će moj krumpirko ovih dana izači na sunce i slijedi du drastično šišanje.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Moj krumpirko, veliki, je malo, mislim, kritično!
Grančice su kakti žive, al otpala mu kora sa debla!!!! Nadam se da će se ipak dogoditi čudo,a ako ne, imam malecke! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Lovro još se malo strpi, vjerojatno je živ, ali nije još pustio listiće, kod mene je tek ovoih dana izbilo nekoliko listića, a bio je na udaru bure i leda ovu zimu. Zarezi malo jednu grančicu, ako je unura imalo zelenkasto znači da je živ (isto vrijedi i za lantanu).
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
domingo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() Pridružen: 14 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 602 |
Da i ja kažem nešto o svom krumpirku......u jesen sam ga stavio u plastenik i tamo je bio do polovice siječnja , zatim sam ga unio u kuću i 28. veljače je prve cvijetiće pokazao....i sadnica od prošle godine također.
Pitam se: hoće li cvijetati do zadnjeg mraza??? DA KAŽEM: zemlja je ćisti humus a od gore malo vulkanske zemlje |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Lovro kak je krumpirko?
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Medicandy ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Travanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Bok, da vam se pridružim, evo i ja imam jednog plavog krumpirka već oko 2 godine, imamo borbu iako se lijepo formirao u stabalce, čak sam ovila drugi izboj oko njega no neće mi se 'zgusnuti' u krošnji.... cvjetovi su mu tako svijetlo plavi i nisu baš lijepi kao vaši na prethodnim slikama.
Kupila sam ga kao grančicu na Floraartu u Zg, ma sad je eto porezan jadan, rijedak ali prvom ću ga prilikom fotkat pa da me malo podučite šta i kako dalje... Hvala i pozdrav!
|
|
![]() |
|
krumpirko traži oštar rez kao što si vidjela na slikama, a ja svojeg i kroz godinu malo orezujem da ne podivlja i izgubi formu. Time ga držiš pod kontrolom, ali i potičeš na grananje tj. zgušćavanje krošnje. ako ti je blijed, vjerojatno mu fali željeza.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |