Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 96> |
Korisnik | |
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Baš me zanima što je. Podsjeti nas kad se cvjetovi otvore da Baka Bea može postaviti dijagnozu.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Otvorili su se cvjetovi danas,sutra uslikam cvijet.Baka B.ta Lewisia je neki sukulent,trajnica,nekako je mala ko sedumi?
|
|
![]() |
|
dora ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
Nemam iskustava sa sempervivumima, pa mi je bilo fascinantno kako je ovaj pocrvenio iako sam ga kupila totalno zelenog. Bio je zelen proslo cijelo ljeto i jesen i zimu i sad pred kraj zime i s pocetkom proljeca poceo je crveniti.
Zgodno.
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Predivni su, baš neobično, ja imam zelenih i crvenih, ali ova kombinacija je baš slatka.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
dora ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
Mene samo zanima do kad ce biti ovak dvobojna ova moja cuvarkuca tj. dal joj je to trajno stanje (u sto sumnjam) ili ce opet postati zelena (vrlo vjerojatno) |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ma Dora sigurno si joj dodavala ampulice željeza zbog anemije.
![]() Ja sam bijeloj ruži dodavala željezo vinove loze te je dobila crveni obrub. Možda joj nešto određeno daje tu boju ( iz zemlje ), i na kakvom je mjestu (sunčanom ili ne) ? ![]() ![]() Usput čuvarkuća ti je prelijepa. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Hvala
![]() |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Dora, prevrti malo unazad. Renee je na jednom mjestu objasnila kako one mijenjaju boju. Ima veze sa temp. zraka.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Evo i moje crvenke. To vam je zto što ju ljubim svaki put kad je posjetim, pocrveni od srama.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ovaj crvenkasti je predivan!
|
|
![]() |
|
A nisu bili tako crveni prošlu godinu. Vjerojatno klima u kojoj su ima uticaja. Tamo dosta biljaka teško napreduje. Noć i dan neću više sijati, nikakav je bio.
Hosta je bila minijaturna, ali je ipak procvjetala. Dosta se neobično biljke ponašaju. Zemlja pjeskovita, 700metara nadmorske visine, vjetrovito. Možda je to pobjeda nad zimom i jako niskim temperaturama, kao zastavica ![]() |
|
|
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
e sad sam prelistala svih 17 stranica i vidjela sam prelijepe primjerke ali možda ću sad zvučati egoistično ni jedna biljka nije lijepa kao što je ova koju mi je juče otac donio sa bukovika planina u okolini izvadio je iz neke stijene uskoro će biti sličica sad samo neznam u kakvu zemlju da je stavim
|
|
![]() |
|
Mislim da može u bilo kakvu zemlju. Ja nikad ne pazim zasadim ih gdje ima mjesta
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Kakva se vidi na Šmrckinim slikama. Kamenita i dosta porozna da se voda ne zadržava. Zabodi u zemlju i zaboravi je. Sjeti se da je zovu čuvarkuća jer je nekad rasla na krovovima na ono malo mahovine i zemlje u tragovima što je nanio vjetar.
|
|
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Evo neke od mojih čuvarkuća koje mi je poslala renee.
Slijedila sam sve njene savjete (bile su čak i pod snijegom ) i crvenilo nije izostalo:
![]() ![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Jako su interesantne
![]() |
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
e da meni je ova crvena baš lijepa
|
|
![]() |
|
dora baš je lijeppa ta tvoja što se u proljeće počela stidjeti tj.crveniti
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |