Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Spremanje kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Spremanje kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 26>
Korisnik
Poruka
jankić View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jankić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 16:47
GEDC1414
uživaj u mladosti,nikada nećeš biti mlađi nego što si danas
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
jankić View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jankić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 16:48
Na vrh
jankić View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jankić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 16:54
Na vrh
jankić View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jankić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 16:57
Na vrh
jankić View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jankić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 16:59
Na vrh
jankić View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jankić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 17:01
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 17:02
Volim pratiti ovu temu, jer uvijek nešto korisno naučim. Mislim da tvoji sasvim dobro izgledaju i da im ta temperatura odgovara. Moji su na jako toplom, pa ih moram povremeno zaliti, ali isto vrlo rijetko. Bit će to prava raskoš na proljeće.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 17:44
jankić.....tvoji novi kaktusići lijepo izgledaju. Možeš ih staviti u hladniji prostor u kojem temp. ne pada ispod nule i tu ih držati do proljeća. U takvom prostoru mogu biti i na svijetlom i na tamnijem mjestu. Ako se odlučiš za tu soluciju, održavaj ih suhima do proljeća. Kad prođe vrijeme mrazeva iznesi ih van u prošaranu sjenu i bit će sve ok.
Ako ih pak ostaviš u toplom, trebat će ih povremeno ali samo malo zaliti. Tu bi moglo doći do rasta kaktusa, a to znači do toga da se počmu izduživati, a to nije poželjno.
Da su moji, ja bih s njima u hladniji prostor.
Na vrh
jankić View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jankić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 17:55
Ajme hvala,puno mi je lakše.Jučer sam ih posadila i nisam im ni kap vode davala.Čitala sam da je kod sadnje bolje da je korijen prosušen.Znači li to da im ne treba do proljeća dati vode nego ih jednostavno ostaviti u mirovanju?
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 19:21
Moj savjet-ostavi u mirovanju!
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 19:32
jankić...vjerojatno si previdjela od preelike brige što ćeš i kako napraviti, sad lijepo na miru pročitaj ponovo moj post prije ovoga pa ovisno o tome gdje ćeš ih držati imaš uputu i u vezi zalijevanja ili nezalijevanja, i ništa se previše ne brini, sve će biti dobro.
Na vrh
jankić View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jankić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2013 u 10:31
Hvala vam prijatelji što brzo reagirate na pitanja i dvojbe drugih.Spremljni su na hladno.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2013 u 18:16
Ovo je današnj stanje nekih od mojih ljubimaca koji zimuju vani, zaklonjeni na terasi:

Jedan dio njih je u zatvorenom, evo malog dijela

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2013 u 18:31
Moon,lijepo si spremila kaktuse,glavno da su suhi.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2013 u 18:17
Da se i ja prijavim na temu, zimovanje kod svih nije isto, i ja sam početnik i brinem, meni je jedan propao kad je bio blizu ulaznih vrata a temp je pala pa sam pomislila da je od zime i odmah ih premjestila dalje od ulaza ali opet na hladno.(mozda bi on i propao i da je bilo vrijeme drugačije ali strah je vrag koji ne miruje i zato razumijem jankić) Evo kako im je sad

a tu su i neki sukulenti

Sad vidim da su dvije sličice mutne ali svrha se zna pa kvaliteta i nije baš toliko bitna..........iako bi bilo bolje da je drugačije

Moon vidim da im smještaj itekako odgovara kad su tako divni i zdravi
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2013 u 18:34
Aralija...hval na pohvalama. Ja se kod zimovanja kaktusa i sukulenata držim toga da ih pokušam pravilno identificirati i onda ako vidim da mogu izdržati vanjsku zimsku temperaturu koja je kod mene - držim ih vani, zaštićene od padalina i od vjetra i ne zalijevam ih, a one koji to ne mogu izdržati spremam nutra. Vlastitim iskustvom sam primijetila da bolje i obilnije cvjetaju ukoliko prezime na nižim dozvoljenim temperaturama, tako da od svih samo par ide u nešto topliju prostoriju. Oni koji su unutra rijetko, ali ipak idobiju malo vode, pootovo oni u malim cvijetnjacima.

Aralija....uvijek se može dogoditi da neki ode, a da mu niti pravi uzrok ne znamo, ako je to pojedinačni slučaj samo govori u prilog tome da si ih dobro smjestila. S vremenom i vlastitim iskustvom pronači ćeš i sama što im kod tebe najviše odgovara.
Možda znaš njegov ID pa da pokušamo nešto naučiti iz tog primjera.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2013 u 18:43
Dosta toga ima ID ali ipak me je strah ostaviti ih vani, ali kako je to stubište s sjeverne strane temp nikad nije visoka , koliko pratim bez obzira na vanjsku temp. oksilacije su + - 3 stupnja, a mislim da je najvažnije što ne padaju ispod 5C.Koliko sam čitala to odgovara većini
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2013 u 19:05
Je, to je točno tako, većini to odgovara. Maalo ih je koji trebaju nešto višu temp i eto, ako je to bio jedan od tih, možda je zato otišao, a možda bi otišao i da je imao najidealnije uijete, to se dogodi kod svake biljke. Meni se tvoj smještaj čini baš dobar za prezimljavanje, jer što je najvažnije temperature ti nisu previsoke pa će se osigurati cvjetanje kaktusa koji bi trebali imati cvjetove.
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2013 u 16:20

Neznam gdje bi postavila pitanje pa ću ovdje: da li se sukulenti mogu sada presađivati, a ako ne - kada se mogu?
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2013 u 16:30
Da se javim na brzinu, Anastazija je u prvilu sve sukulente koje kupim odmah presadim s time da ne diram korijen, samo ga malo na dnu raširim i vidim da im ne smeta, napominjem da ih ne zaljevam jer zemlja je ionako vlažna koju stavljam, naime ja svaki put kad otvorim vreću s kompostom nakon upotrebe dobro zavežem da ostane onako kako je kupljena malo vlažna. Oni koji su prerasli teglicu a duže su kod mene ne diram, nadam se da sam bar malo pomogla.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.