Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Cvijeće oko i ispred kuće.....
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Cvijeće oko i ispred kuće.....

Odgovori Odgovori Stranica  <1 176177178179180 226>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 11:38
Niho hvala na ponudi sjemenki,ali imala sam i ja negdje taj impatines,al sad u ovoj dzungli ne mogu da skontam gdje cvjeta.Pronacicu ga.Što see tiče papagaja i njega imam negdje(dobila sjeme od Mene)i inače to i nije neki cvjet,to je vrsta korova,ali eto lijepo izgleda ..
Ako ne nadjem svoje impatinese javim ti se za sjemenke ..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
toni View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje toni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 11:32
smile64
toni

o Babotok,moj Babotok
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 11:07
Papigice su asclepias syriaca. Meni su zgodne i dok samo listaju, poput velikog fikusa. Cvijet je zgodan, plod zanimljiv ali se malo previše šire ( bar kod mene ), treba im puno mjesta.
Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 00:50
a oni kaktusi su fantasticnismile107...molim te naziv ili gdje si ih kupila ja bi htjela takve...nema veze sto cvatu nakon par godina...super su...
Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 00:48
jkrasno cvijece a ove cahurice je od biljke koju mi zovemo papiga...znam samo da grmic ne igleda lijepo i da ga bas zbog toga mnogi ne zele u svom vrtu...
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 00:09
Evo me Niho i do tebe napokon, ma uvijek imaš neka iznenađenja, baš me zanima što će od papagaja biti, a do tada sve ostalo ti je super Clap
život je more
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 21:53
Zanimljiva ova biljčica, baš ovako liči na papagaja. Gdje si to samo pronašla?

Stavi to na prepoznavanje, možda netko zna pravi naziv pa da doznamo nešto o njoj
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 21:53
Ima moja susjeda u Skradniku i baš ih tako stavi da piju vodu iz čaše.      
Simpatično je ali čudno to je jedan od rijetkih cvjetova kojeg nisam poželjela imati u svom vrtu - nije me se baš dojmio. - čudni su naši osjećaji, zar ne?
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 21:20
smile162
--Evo da pokažem i upitam dali vam je poznao ovo sjeme navodno od "biljke papagajke".Ovo sjeme se za ovaj njen kljunić zakači za posudu sa vodom u koju je kljunić potopljen i čeka se da raspukni ili sazori.Zatim kada čahura pukne prospu se sjemena u obliku perija ili pamuka.Inače je drvenasta biljka i može da uspijeva u vazni kao i u vrtu to je sve što mi je preneseno o njoj........evo oblika sjemenaste čahurice...

.
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 21:17
kaktusi su smile227a sviđaju mi se i koprive

nisam vcidjela još onaj cvijet sličan vodenki - fora je
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 21:05
smile162
- Evo nekoliko primjeraka ukrasnih kopriva koje vole da budu vani i da budu obilato zalijevane svakodnevno..

.
.
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 20:55
Originalno poslano od člana Flavia Flavia napisao:

Impatiens je prekrasan, odlični su mi ti "dupli", a kaktusići su stvarno posebni, ma odlični. Svaka čast! smile141
--  Stvarno treba imati veliku ljubav prema kaktusima da bi nakon dužeg vremena dočekao ovako prelijep cvijet. Ja sam presretna  i oduševljena njegovim cvijetomTongue
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 20:53
Originalno poslano od člana toni toni napisao:

smile73
---- Hvala Toni ja i tebe napokon dočekaWink
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 20:49
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Eto nje, opeta nešto novo ispred kuće, a što ima oko kućesmile96

-A...............Confused..hoš da znaš e pa dođi pa vidi....Wink
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 20:48
Originalno poslano od člana alisa alisa napisao:

Predivno Niho..Posebno su mi lijepi ovi impatinesi duplog cvjeta..

--Sakupiću sjeme od njih pa ako si zainteresirana samo javi do jeseni..Wink
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 19:24
Eto nje, opeta nešto novo ispred kuće, a što ima oko kućesmile96
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 14:09
Bako-kat.rea-to je jedna vrsta -impatinasa. Kod nas ga zovu divlji šekerić . I ja bi čak voljela znati je li to njegovo pravo ime jer meni je ta biljka prekrasna . Sam se osijemenjava-i čak mi popuni mijesta koja nisu za posaditi dr. biljke i sviđa mi se još zbog  predivnog zelenila
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 09:27

Niho prekrasno.

Kaktusi su smile227

A i mene  kao i Kat.reu zanima što je ono?
Na vrh
pozvana View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 221
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pozvana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2009 u 23:12
Samo gledam...... smile187
Kad bismo se potrudili da budemo onakvi kakvi bi trebalo da jesmo, manje bi nas stajalo truda da se predstavljamo drugacijima nego sto jesmo (La Rochefoucauld)
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2009 u 22:55
Originalno poslano od člana niho niho napisao:

smile162     .
Koji ti je ovo cvijet na drugoj slici? Čini mi se da je list vrlo sličan listu vodenike, ali cvijet je drugačiji.....
A u slijedečem mi se čini da nije kadulja nego vunasti čistac ili zečje uho.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 176177178179180 226>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,438 sekundi.