Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gazanija - Gazania splendens
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Gazanija - Gazania splendens

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920>
Korisnik
Poruka
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2012 u 21:45
Moja pčelice bura i led su sve usporili ali ma još!
Danas sam malo poslikala ali oštećenja se vide, nikako sa onom puzavom na zelenu granu. Kad se sitim tvoje slabo mi dođe gledajuć kako ove moje kilave.

ove ispo zida su dobre ali nema još topline da ih potira

imam i ovu duplog cvita, ali jako slabo cvita, mislim da je previše iscrpi cvit jer je stvarno velik i bogat

Baška Voda
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 21:46
Evo ih, prve ovogodišnje na jučešašnjem suncu se otvorile

Baška Voda
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2012 u 15:11

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2012 u 16:03
Bez obzira što mi nije stiglo obećano sjeme gazanije od jedne forumašice ja sam dobila biljku od druge i evo sada mi cvjeta. Baš se veselim ovim prvim cvijetićima ove ljepotice u mome vrtu.

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2012 u 16:51
Ja ih uopće ne sijem...svake godine kupim pet meni lijepih biljaka i brzo mi cvjetaju.
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2012 u 18:35

Ja sam ih sijala, ali dok  ne narastu, kupila sam par cvijetnih, da mi daju volje za presađivanje i bedinanje sijanaca !!

Uploaded with ImageShack.us

Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2012 u 18:37
Lijepe su mi zato što je svaki cvijet drugačiji......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2012 u 19:34

Ova je dupla!

Baška Voda
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2012 u 19:40
Milice, pa odabirala sam samo one koji su mi krali oči !!!!Wink

Ali ovaj od Cikasa isto krade oči, predobar je, skoro sam mislila da je gerber !!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2012 u 21:02
Kad sam ih sijala ubrzo su nikle i brzo napredovale...ali ostala mi je samo jedna i to ona roza puzajuća koja je negdje ovdje lani objavljivana na ovoj stranici točnije idi dvije stranice natrag na 16 stranicu i vidjet ćeš je.

Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2012 u 18:29
Silvestra prošlu si nas godinu sve zaludila sa onom jednom gazanijom ali puzajućom. Puzajuću nisam našla, normalno samo su žute u ponudi ali zato imam a mislim i palčica ima

Ma ne mogu da ne pokažem i ove, da im ljubav ljubavlju ne vratim!

Baška Voda
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2012 u 18:48
jako su egzoticni,,,,ma prelijepi su.......!
sutnja je zlato....
Na vrh
Poppy View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Poppy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2012 u 19:44
predivne su vam gazanije, posebno ove predzadnje boje lososa!!! Smile
Na vrh
radoja956 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 198
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje radoja956 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2012 u 19:54
Lamtana, ostala sa, potpuno otvorenih usta od čuda i ove ljepote. Obožavam gazanije. trenutno imam tri žute i jednu šarenu.nadam se da će se i kod mene rasijati i ovako me obradovati.
Na vrh
slatkica 1977 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje slatkica 1977 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2012 u 13:24
 Pozdrav!!

Evo da otvorim temu na ovaj divni cvijetak iako nisam sigurna da se tako zove (kod mene ga nazivaju i vrtni gerber).

Promatrajući danas okoliš i kako razmišljam što sve trebam napraviti dr. tjedan jer sam na godišnjem Smile opazila sam da osim što sad krasno cvate (narančasti, žuti i šatirani ) pored njega se nalazi puno mladih biljčica za koje pretpostavljam da su se ukorijenile iz njegovog sjemena.

E pa sad molim pomoć jer sam ove godine prvi puta zapazila tako nešto.
Da li je moguće da ih presadim u manje teglice i stavim u kuću pa ih na proljeće opet iznesem vani, zaista ga ima puno a bilo bi mi žao da mi propadne u zimi.

Ima li ko kakvog iskustva s time.
Znam da bi trebala stavit slikicu da se vidi da li je to uopće taj cvijetak.

Svejedno, punoo hvala!    A sad moram ići raditi ovo -  smile158
Na vrh
vijolica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vijolica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2012 u 14:23
Ovakva je moja bila ljetos i ima podmlatka(valjda ću uspjeti sačuvati do proljeća)[

IMG]http://i50.tinypic.com/291lylx.jpg[/IMG]
Na vrh
vijolica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vijolica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2012 u 14:33
Na vrh
simba16 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje simba16 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2013 u 04:02
Prekrasne su Vam gazanije. Pozdravljam sve članove, ja sam se nedavno prikoljučio ovom forumu i zaista sam oduševljen. Toliko predivnih biljaka,cvijetova,Vaših fotografija...ma divota. Planiram u proljeće saditi jaaaako puno cvijeća jer imam jako veliku okućnicu pa me zanima gdje kupujete sjeme? Kakva je klijavost sjemenja gazanije? Da li se sije izravno u vrt ili se moram prije sijati u kući? Unaprijed hvala na odgovorima. Svima šaljem smile73
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 13:20
simba16, dobrodošao na CIF, nadam se da si već posijao gazanije i da ti lijepo napreduju, ja ih nikada nisam sijala, nego ih razmnožavam iz reznica i to vrlo uspješno, prije 4 god kupila sam sadnice i od tada uvijek imam lijepe gazanije

evo današnja slika, cijelu zimu su bile na balkonu ali spuštene na pod, tek prije neki dan sam ih podigla u viseći položaj....

Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 14:08
pčelica, kakve će to divne cvjetne košarice biti. moje gazanije (2) koliko sam za sad uspjela pronaći u vrtu su preživjele vani i listaju. Prethodnih godina kod mene su se ponašale kao jednogodišnje biljke. Ugodno sam se iznenadila ovo proljeće jer tu biljku jednostavno obožavam.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.