Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Franjicine kopanjice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Franjicine kopanjice

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 51>
Korisnik
Poruka
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2008 u 21:11
Sve je predivno!!! Ovo malo,žuto,na prvoj slici ti bude prekrasno.Prošle godine sam ga ja imala(kaj mi se desilo da ga ove nemam????smile42) i cijelo ljeto je cvalo,sami cvijet je bio,nije se lišće ni vidjelo.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2008 u 22:23
Franjice i mene si podsjetila na ježevu kućicu, koju moj unuk i ja čitamo još uvijek i znamo je napamet - ne znam kome je srcu draža njemu ili meni.
Valjda meni, kažu da se stari ljudi vrćaju u djetinjstvo. Stari ljudi možda, ali ja ne spadam u tu kategoriju - naravno. Mladost mi je najveća vrlina.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2008 u 22:34
Ono žuto imam i ja! Jedno mi je prezimilo, ali nisam mogla odoljeti pa sam kupila još jedno, oboje počinju cvjetati...
Inače tragala sam za nazivom, u knjizi "Cvijeće za balkone i terase" po meni je slika iste biljke (taj žuti svjetić) dvaput, svaki put drugi naziv - 1. Zlatnik - Asteriscus maritimus i 2. Sanvitalija - Sanvitalia procumbens, oboje iz porodice Asteraceae. Jedno od toga jest.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2008 u 02:17
Baš si i mene  sa Ježurkom Ježićem vratila u neke prohujale dane.... Najstariji  sin je sa mojom majkom  često  čitao slikovnicu i sa nepune 4 god je znao  napamet veliki dio, a šuškao je dok je govorio pa to bilo tako slatko... Sad je odrasli mladić, već  preko  godinu  dana  živi i radi, uči jezik u jednoj europskoj zemlji......

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2008 u 14:50
Svi smo mi odrastali a kasnije svoju dječicu podizali na noge uz gotovo iste riječi i ušuškavali ih u san s istim bajkama, istim uspavankama istim stihovima. Zbog toga žalim današnje majušne klince i klinceze jer im bake puno duže rade (mislim na godine, a i ne žive blizu svojih nonica, blago Trišinim i Trišinog muža unucima), majke jedva da nešto stignu kad dođu u 18 sati s posla,  pa onda u najboljem slučaju dobiju CD i slušaj dijete.
Što se tiče starosti - Triša pa dogovorile smo se već da je to za one STARE U DUŠI. Molim Boga da uvijek ostanem sposobna za smijeh, šalu (jasno prvenstveno na svoj račun). Jasno mi je da s vremenom neću moći protrčati stepenicama, uostalom već osjećam da sam malkice sporija pa m iviše treba za očistiti stan i duže se oporavljam od boleština. Iznad svega želim ostati - nasmijana!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2008 u 17:23
Franjice ti si naša glasnogovornica, ništa više neću dodati, jer je sve to baš tako.
Lijepo je imati bake, none, ili kako ih već klinci zovu i meni su sjećanja na moju nonu nezaboravna, a dani provedeni kod nje U Bakrcu uz samo more, priče koje nam je nono pričao iz dalekih svijetova, bio je pomorac, još uvijek su mi u sjećanju. Nastojim dio toga dati i svojim unucima, berem ovom manjem, starijem na žalost nešto manje - bila sam ipak premlada kad se on rodio (42 god), i prilično luda u tim godinam, radila, fušala - nije baš imao u djetinjstvu puno od mene.
No život nekad ne ispadne onakav kakav bismo željeli.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2008 u 19:00
SilveK po toj knjizi (a ha, imam je i ja a to mi je prva knjiga o cvijeću, dobila je na poklon od MPK i njezinog kraljevića, pa je red da se i pohvalim, vidite li kako mi moj dvor čita želje iz očicu) pokušala sam joj i ja otkriti ime (kao da je to bitno, bitno je da je ŽUTO) i mislim da ova moja puzavo viseća jest ZLATNIK (pa kaj bi drugog u moju kuću teklo nego čisto zlato).
Triša - dok čekam svoju unučad u prolazu "posvojim" nečije dijete (ne da se hvalim ali me klinci obožavaju, valjda zato što sam lijepa kao lopta a neozbiljna i nije mi teško igrati se s njima u pjesku, glupirati se, spavati s nijma pod pokrivačem od zvijezda) i moram reči da me klinci najviše oplemenjuju, raduju, podižu! Znaš i sama da nam život ispadne upravo onakav kakvim si ga napravimo!
A kaj se glasnogovorenja tiče - sreća vaša da ne možete čuti to poderano grlo, hrđavo i hroptavo..
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2008 u 20:09
Franjice drago mi je da si se vratila u formu bez obzira na boju glasa.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2008 u 21:00
Nešto si mislim ovih dana da moram možda promjeniti forum, ujutro prije posla pogledam cvijeće, u slučaju da se nešto rascvjetalo odmah vadim fotić i blicaj dok ima snage u bateriji.
Sva sreća da se baterija malo odmorila pa opet fotkanje na putu do posla , na putu sa posla i ond opet doma, da se nije slučajno koja latica pomakla od ujutro.
Trčim do PC, prebacujem slike, stavljam u albume, ponovo pregledavanje, pa onda prebacivanje u Photobucket radi stavljanja na forum.
Sreća moja da je PC star i spor pa stignem svoje cvjetkice barem zaliti. Od silnog zelenja, ma skoro da raste sve jedno preko drugog, trava se ne uspije probiti.
Evo dokaza da vas ne lažem, irisić visoki ali malecke glavice žuti, ujutro:
pa onda isti taj žuti irisić uveče - kod zalijevanja
Visoko iznad malih žutanjaka šepure se bijeli irisi, meni isto krasni i dragi

Jutros kad sam išla na posao skoro me šlagiralo, na mojoj dragoj, jasno žutoj penjačici svi pupovi samo što ne otvore svoje latice a po njima se sve praši od ušiju. Ne mogu vjerovati, pregledavala u subotu i nisam vidjela ništa, a danas kad sam se verala kao koza (dobro, slonolika koza) po zidu mejašu ne bi li što bolje fotkala svoje miljenice, ugledala sam cijelu koloniju odvratnih ušiju. Nisam ih htjela fotkati da slučajno ne prenesem na forum, hi, hi, hi.
Tek po poratku doma sam se dovoljno oporavila da fotkam prve napola otvorene pupove (jasno, ne pada mi ni na kraj pameti verati se po zidu, mislim da bi sad susjede šlagiralo od smijeha) ono dolje žuto je inače moja žuta alatka za obavljanje najmilijeg mi zadatka smile49
Što da sada radim, nemam što da čupam i sadim a ovako samo  fotkajući i tipkajući bojim se da vam ne dosadim smile78

Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2008 u 21:08
Dobra alatka!Još samo jedan
i sve je po PS-u!
To si posipala ružicu s neopitroidom ili?
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2008 u 21:13
Pa to su mi prodali prošle godine u biljnoj apoteci Pod zidom i uspjevala sam skinuti uši sa ruža. Zar bi trebala s nečim drugim?
Malo prije smo susjeda i ja zaključile da je potrebno i kurškicu srediti jer s nje sve curi koliko je puna ušiju. Sutra će njezin muž napraviti nešto što zovu "bordoškom juhom" i pošpricati svoje vočke, grozje i moju kruškicu (samo se zavrti oko sebe i sve je poprskano)
Što misliš o tome, ajde napiši mi...
A zakaj ne mogu otvoriti ona dva križica koja su na tvom postu?
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2008 u 21:51
Franjice, samo ti slikavaj.....Pa 'ko ne voli slike!
Kad ćeš opet biti lutajući  reporter?Tongue
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2008 u 18:04
Krasni irisi,a još bolja "alatka"
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2008 u 21:39
Ne mogu se baš pohvaliti nekim silnim radom - moram priznati da ovih dana beskrajno uživam i škljocam.
Na putu do vlaka - makovi krajprugaši
Već sam se pohvalila da me u uredu na latici božura dočekala bubamarica
a danas sam konačno otišla i po "monstrume". Njezino visočanstvo MKM se izgubila u šumi monstera (pa kako i ne bi kad ima cijelih 150 centimetara a poneke su više od nje.
Doma smo došli sa jednom veliiiikom od 5 listova
 i sa jednom maleckom tek zapelcanom monstrumicom

Monstrumčića koji će otputovati u Sinj ću dobiti sutra, skoro da ne  povjeruješ kako za samo godinu dana mogu narasti na visinu do 1 metra sada njih dva izgledaju jedan pored drugog ovako:

Da mi njezino visočanstvo MKM ne bi bila jako tužna kupila sam joj dvije viseće pelargonije i sad je njezin prozor skoro pa dovršen. Želim kupiti još smo jednu duplu visoku pelargoniju i majči ima što zalijevati a i lijep pogled.
Baš sam bila vrijedna, uz puno razgledavanja po Forumu, davanja na znanje (Fridi, Iris, Mima) da na jesen moram razdijeliti svoj božur, uz napomenu da je prevelik i mamin na Laščini a i da očekujem adresu od Iris za slanje monstrumčića.
Vjerojatno zato što već planiram dijeljenje na jesen, za nagradu su mi  moji susjedi su po mojoj ogradi  razvukli clematis
prepuna je pupova a prvi cvijet se lijepo smiješi meni

Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2008 u 21:48
Monstrum je fenomenalan. Moram ti priznati da sam svih ovih godina koristila neopitroid protiv uši  na cvijeću. Isto tako i na vrtu. To mi je bilo jednostavnije. No sad bum se potrudila špricati prirodnim pripravcima! A sused nek samo pošprica! Koje križiće na kojem postu? Nekaj je malo štekalo zadnjih par dana s photobucketom-možda zato!
BTW- božur- zapišeš me kad ga buš djelila- smile143
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2008 u 21:49
jesal li ja to nešto žicala? više se ni ne sjećam LOL

majkica ti sad ima lijep prozor Smile
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2008 u 22:15
Tek sam sad skužila da kombi ispred  kuće ima znakovit natpis - izgleda da ću sutra morat kupit koju salviu jer ove godine nemam niti jedne - koji dobar podsjetniksmile96.
Iris da ti posudim antisklerin - na Fridinim božurima si nešto spomenula (stavila si ga na listu cvijeća koje želiš imati) a kako mi je teško vaditi božur (posađen je kad sam kupila kuću, zajedno s magnolijom) a moram to napraviti jer više ne uspjeva niša osim njega i irisa koji ga nadrastu - nema ništa ljepše od saznanja da će doći u ruke nekoga tko voli cvijeće,  pa mi to sada pričinjava radost.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2008 u 22:17
Možur božur   smile143  !   I   klematis  !
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2008 u 22:21
Majka ti je slatka tetica.
Monstrumi su stvarno aždaje.
A klematis......divan.....pošalji mu moje pozdravesmile97!!!!
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2008 u 22:33
Kad već ne smijemo stavljati fotki klinaca radi zločestih ljudi da se barem hvalimo našim majčicama. Ne smijem reči staričicama jer bi mogla vidjeti pa onda jao meni. Odjednom je u 84. godini odlučila da se više neće farbati pa je sada u fazi čekanja potpuno sijede kose. Bez veze, kao da je važno što je njezn sin potpuno bijel! Majči nam je puna života, putuje dva puta godišnje u Francusku, kako tamo nema njezinog voljenog Večernjaka, čita ga na Internetu, a po Arenu idu 40 km. Barem dva do tri puta godišnje putuje  na more, do nedavno je dva puta tjedno vježbala sa penzionerima, obavezno ide svaku nedjelju na Misu, kod frizera je češće nego sve njezine 4 kćeri zajedno i baš je prava. Normalno da ima i svojih "žutih minuta" - valjda zato što ja volim žuto! Uglavnom, jedna gotovo pa lijepa starost da nema šećerne bolesti i inzulina, da nema kostobolja i raznih drugih bolova no pored svega je vrlo vedra duha i unuci je jako vole .
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 51>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.