Ukrasni luk - Alium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lukovice ovog nježnog bijelo cvijeta ostaju u zemlji i svako me proljeće razveseli svojim bijelim lopticama
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Ja sam skupila i podjelila sjeme..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
I kod mene je bilo sjemena, ali ga nisam skupila, rasulo se po zemlji i ne vjerujem da će nići. Što vi radite sa sjemenom?
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Imam i ja te male zovu se alium moly,a imam i i velike.Oni kasnije krenu.Imam i gigantski luk,onaj što mu lukovica ogromna..Prošle godine su svi cvjetali čak i sjemena je bilo..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Već godinama imam male ukrasne lukove žute koji su visine cca 15-20 cm i vrlo slične neznatno više i krupnije lila boje. Lani sam u Merkatoru pronašla veliki ukrasni luk. Posadila sam ga u jesen i narednog proljeća prekrasno je cvjetao. Zbog preuređenja vrta morala sam dio lukovica izvaditi kad se list sasušio i opet ove jeseni vratiti natrag. Nekoliko lukovica ostalo je u zemlji od prošle godine. Gledala sam u vrtu mnoge lukovice su provirile, ali nema luka ni na jednoj lokaciji. Vjerojatno malo kasnije izlazi. Zaista su prelijepi, kako u vrtu tako i kao rezano cvijeće. Dugo su mi stajali u vazni i izgledali kao sušeni cvijet. Valjda će nas i ove godine veseliti.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
meni je izniknuo neki divlji, nema ogromnu glavicu kad cvjeta, niti bude ne znam kako visok, ali bude lijep
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
mislim da sam preduboko posadila lukovice,ili vecina mojih lukovica polako izviruje iz zemlje al od luka nema ni traga ni glasa
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Ja sam ga imala u cvijetnjaku na prozoru i zaista je lijepo izgledao. U vrtu mi baš ne uspijeva pa ga niti ne sadim u vrt. |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
posadila sam pred kraj zime vlasac u teglu, a sad sam otkrila kako se on uzgaja i kao ukrasna biljka, pa šta mislite da li da ga ostavim tako u posudi, ili je bolje presaditi ga u vrt
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Nije, strpaj ga u zemlju pod hitno! |
|
![]() |
|
waterlily ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
jel kasno za sadnju ukrasnog luka?
![]() |
|
Želja i ljubav su krila za velika djela
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Hoya, ostaje li ti stara lukovica kao kod amarilisa, ili ona propada a pored se stvaraju nove kao kod tulipana. Moj purpurni je ocvao i sada se stvara sjeme, a onaj drugi se sprema na cvatnju.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Kupila sam allium neki dan i danas još jednu vrećicu i jednu vrećicu sam poslala Manči. Piše da se sadi od 3. do 5. mjeseca, a cvjeta od 5. do 8. mj.
Neće biti visok piše od 20 do 30 cm što mi savršeno odgovoara. Lukovice saditi na dubinu od 7 cm, udaljenost jedna od druge hm ? - ne piše.
Imam nešto i sjemena alliuma - ne sjećam se od koga sam ga dobila i to je već posijano.
Ako ima netko iskustva sa sadnjom lukovica, molim da me prosvjetli kakve su mu bile i nešto više o njemu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Što se tiče miševa i ostalih glodavaca mislim da im alijum nije interesantan jer kod mene sve pojedoše a alijume imam već par godina.Sad nastojim fritilariju ubaciti gdje god mogu jer one rastjeruju svojim mirisom voluharice
|
|
![]() |
|
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Ja sam ove jeseni posadila allium moly.Piše da naraste nekih 20-tak centimetara i da uspjeva u klimatskim zonama od 3- 9.Neznam još kakav će biti.Na pakovanju je žute boje i ovako bi trebao izgledati (slika sa neta).
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
kat.rea, ja sam od svekrve nasljedila u vrtu ukrasni luk. Svašta se izmijenilo u vrtu, ali on i dalje opstaje i uvijek je isto lijep. Čak ga niti ne gledam (sram me bilo). Po tome je vrlo otporan. |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Ja sam nedavno kupila u Plodinama Allium Purple Sensation, krupne lukovice kao veliki tulipani- piše visina cvijeta 80 cm i Allium Sphaerocephalon - sitnije lukovice kao lučice crvenog luka- visina 60 cm. E sada mene zanima jedu li ih voluharice i puževi, ako netko zna. Jer zbog moje ljubimice Ree ništa ne trujem da mi se ona ne otruje.Mislim da me Donata razumije (aljaški malamut). Šeflera mislim da bi sijanje trebalo funkcionirati kao kod crvenog luka- posiješ sjeme i dobiješ lučice, a drugu godinu iz lučica cvijet.
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Za koji tjedan će se luku posušiti sjeme. Da li je netko probao posijati sjeme dikrektno s biljčice- onako netretirano! Treba li ga obraditi nekako?
Lani sam probala posijati ono što se stvorilo nakon cvatnje, ali nisam uspjela. |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Ja sam našla samo ukrasni kelj
![]() Naravno da sam kupila vrećicu....
Meni se čini da je ono sa shashine slike cvijeće koje se kod nas nađe na pijaci u buketićima, a prodaju ga žene na štandu...inače ima toga Donata i po Vruljici , samoniklo i samo u bijeloj boji...hoću reći, ne sliči mi baš luku na slici koju si ti stavila...ne znam, možda sam u krivu...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |