antun007-nudi-traži |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 6> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evo kopiram dio teksta sa stranice "moj cvijet" o presadnji i uzgoju
Bradate perunike koje rastu u dobro dreniranoj, plodnoj, neutralno do lagano kiseloj zemlji, na potpuno sunčanim položajima. Zalijevati ih treba skromno za vrijeme rasta i držati tlo potpuno suho u razdoblju mirovanja. Svoj naziv dobile su po dlačicama koje se nalaze na središnjem dijelu latica koje vise prema dolje. Svaki aktivni rizom potjera svake godine nekoliko novih izdanaka pa se ove biljke vrlo brzo šire. Razmnožavaju se dijeljenjem rizoma od sredine ljeta do rane jeseni. Cvatu od kraja travnja pa do lipnja. Njihovi rizomi sade se plitko i djelomično vire iz zemlje ili ih pokrijemo tankim slojem zemlje u vrelijim klimatskim podnebljima. Izbjegavajte prihranjivanje biljaka gnojivima koja sadrže velike količine dušika ili malčiranje organskim tvarima jer mogu uzrokovati truljenje rizoma. Dijeliti ih možete diobom rizoma od sredine ljeta do rane jeseni, svake treće ili pete godine, kada biljka postane prevelika ili izgubi svoju vitalnost. Podijeljene rizome posadite u svježu zemlju na razmaku od 8-30 cm, ovisno o veličini biljke. http://mojcvijet.hr/content/view/357/54/ |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Znači može od sredine ljeta
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
vau.......čiji su ovo kaktusi........ ![]() |
|
![]() |
|
Ne znam slika je sa neta |
|
|
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Ovo su moje perunike:
![]() |
|
![]() |
|
divana je,sve dogovoreno oko slanja
?
|
|
|
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Sve dogovoreno!!!Kad ocvatu ,dobivaš sadnice(nešto mladih ,nešto starijih).Pošalji mi adresu na pp.
|
|
![]() |
|
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Da i ja ne otvaram novi link. Ja bih molila ao netko ima niže perunike. Kod nas viđam neke sa šarenim listovima, poznato? U biti samo da nisu previsoke.
|
|
![]() |
|
ja imam neke od 6-7 cm ali to su perunike a imam i irise.te perunike cvatu ljjubičasto i među prvim cviječem,a imam i te sa šarenim listovima.možemo se dogovorit na jesen.
|
|
|
|
![]() |
|
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Može, može!!! Meni su ta dva cvijeta vrlo slična, koja je zapravo razlika? Mogu i malo više vrste, ja nemam baš ni jednu.
|
|
![]() |
|
Imam i malo viših ali ne onako visoke,boje bijelo ljubičasta
|
|
|
|
![]() |
|
Super, samo nemoj me zaboraviti!
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
ako smijem pitati ima li za mene koji gomolj,natalija kao tvojih nemam a i žuti od željke bih volio imati
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
Koji,onu najnižu ili onu malo višu?
|
|
|
|
![]() |
|
Može ,pošalji mi adresu ,pa kada ocvatu pošaljem! Imam i nešto mladih ,cca.10 cm.pa ako želite mogu i sljedeći tjedan poslat.(mislim da one neće cvasti ,pa ako se mogu sada presađivati ,šaljem)
|
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
ja sam proljetos kupio tri boje.gomolji su bili jad i bijeda,kao da su ih vagali na apotekarsku vagu.ipak su uspjeli istjerati na jedvite jade.siguran sam da če onda tvoji bolje rasti.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
Koje tri boe?
|
|
|
|
![]() |
|
Molim da ako neko ima Iris reticulata (mrežasti iris) svih boja kojih imate da mi donirate od svake boje po jednu lukovicu.Hvala |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |