Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Oglasi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - antun007-nudi-traži
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

antun007-nudi-traži

Odgovori Odgovori Stranica  <1234 6>
Korisnik
Poruka
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2009 u 16:49
evo kopiram dio teksta sa stranice "moj cvijet" o presadnji i uzgoju

Bradate perunike koje rastu u dobro dreniranoj, plodnoj, neutralno do lagano kiseloj zemlji, na potpuno sunčanim položajima. Zalijevati ih treba skromno za vrijeme rasta i držati tlo potpuno suho u razdoblju mirovanja. Svoj naziv dobile su po dlačicama koje se nalaze na središnjem dijelu latica koje vise prema dolje. Svaki aktivni rizom potjera svake godine nekoliko novih izdanaka pa se ove biljke vrlo brzo šire. Razmnožavaju se dijeljenjem rizoma od sredine ljeta do rane jeseni. Cvatu od kraja travnja pa do lipnja. Njihovi rizomi sade se plitko i djelomično vire iz zemlje ili ih pokrijemo tankim slojem zemlje u vrelijim klimatskim podnebljima. Izbjegavajte prihranjivanje biljaka gnojivima koja sadrže velike količine dušika ili malčiranje organskim tvarima jer mogu uzrokovati truljenje rizoma. Dijeliti ih možete diobom rizoma od sredine ljeta do rane jeseni, svake treće ili pete godine, kada biljka postane prevelika ili izgubi svoju vitalnost. Podijeljene rizome posadite u svježu zemlju na razmaku od 8-30 cm, ovisno o veličini biljke.

http://mojcvijet.hr/content/view/357/54/
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2009 u 19:00
Znači može od sredine ljeta
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2009 u 13:52

Nije mi se dalo otvarati novu temu da me ne bi shasha smile232,ali za par godina zamišljam ovako nešto:
pa ako imate neke vrste od ovih sa slike,i još da cvjetaju javite mi se.Hvala

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2009 u 14:22

vau.......čiji su ovo kaktusi........smile93 prekokrasno
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2009 u 15:05

Ne znam slika je sa neta

Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 00:35
Ovo su moje perunike:

Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 09:26
divana je,sve dogovoreno oko slanja
?
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 17:37
Sve dogovoreno!!!Kad ocvatu ,dobivaš sadnice(nešto mladih ,nešto starijih).Pošalji mi adresu na pp.
Na vrh
macak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 841
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2009 u 23:16
Da i ja ne otvaram novi link. Ja bih molila ao netko ima niže perunike. Kod nas viđam neke sa šarenim listovima, poznato? U biti samo da nisu previsoke.
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 09:14
ja imam neke od 6-7 cm ali to su perunike a imam i irise.te perunike cvatu ljjubičasto i među prvim cviječem,a imam i te sa šarenim listovima.možemo se dogovorit na jesen.
Na vrh
macak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 12:09
Može, može!!! Meni su ta dva cvijeta vrlo slična, koja je zapravo razlika? Mogu i malo više vrste, ja nemam baš ni jednu.
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 18:28
Imam i malo viših ali ne onako visoke,boje bijelo ljubičasta
Na vrh
macak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 21:40
Super, samo nemoj me zaboraviti!
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2009 u 21:54
Originalno poslano od člana maryann maryann napisao:

evo bijela samo cekam da ocvate pa vadim gomolje adresu imamWink

dali su ocvale?
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2009 u 20:40
ako smijem pitati ima li za mene koji gomolj,natalija kao tvojih nemam a i žuti od željke bih volio imati
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2009 u 20:46
Koji,onu najnižu ili onu malo višu?
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2009 u 10:55

Može ,pošalji mi adresu ,pa kada ocvatu pošaljem!

Imam i nešto mladih ,cca.10 cm.pa ako želite mogu i sljedeći tjedan poslat.(mislim da one neće cvasti ,pa ako se mogu sada presađivati ,šaljem)
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2009 u 21:13
ja sam proljetos kupio tri boje.gomolji su bili jad i bijeda,kao da su ih vagali na apotekarsku vagu.ipak su uspjeli istjerati na jedvite jade.siguran sam da če onda tvoji bolje rasti.
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2009 u 13:29
Koje tri boe?
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2009 u 13:37

Molim da ako neko ima Iris reticulata (mrežasti iris) svih boja kojih imate da mi donirate od svake boje po jednu lukovicu.Hvala

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234 6>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.