Euphorbia bupleurifolia susannae |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | ||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Nana, tvojim kaktusima sam se samo divio, pretpostavljam da i drugi forumaši. Euphorbie su za sada male ali narasti će. Kada zapune tegle izgledati će možda ovako. |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tako je moja izgledala kao na slici ustvari još više je načičkana bila :) Ma i sad je morma ju uslikati... Samo listići joj otpadaju jer je u hladnome... Gdje ti svoju držiš pinus na toplom ili? |
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
Evo moje... to je sadašnje stanje
![]() |
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Svoje držim na prozorskoj polici negrijana sobe. Moje su stare mjesec dva.
Zvjezdana tvoja se krasno razrasla, baš mi je drago da sam ju kupio kada vidim ovu tvoju ljepoticu. Vidim ju staru 3 – 4 god, u nekoj lijepoj keramičkoj tegli. Još ako uspijem da nabavim njene roditelje Euphorbiu susannae i Euphorbiu bupleurifolia ..... |
||
![]() |
||
|
bila je još veća prije nego sam ju očerupala... sad ču pustiti da se razraste u toj posudici pa ću viditi što ću dalje s njom, nemogu pustiti d a bude baš velika jer nemam gdje držati baš osim u tom stubištu negrijanom
moje je iskustvo da listići otpadnu kad je u hladnome i onda na proljeće opet novi narastu ja ju imam mislim da jedno 4 godine ali ovi svi izdanci su ove godine tj ljeto narasli brzo se jako širi |
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
|
Ovih dana na Katarinskom sajmu kod nas bio je štand sa kaktusima i mogla se nabaviti E.susannae, 30kn. Nije Bešlić.
|
||
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
||
![]() |
||
|
Gledao sam malo po internetu kako se kreću cijene Euphorbie susannae i Euphorbie bupleurifolia.
Euphorbie bupleurifolia u teglici promjera 8,5 cm 18 € a u tegli promjera 11 cm 24 €, to mi se čini strašno skupo. Euphorbie susannae je dosta jeftinija i cijena male u tegli 6,5 cm od 4 € - to je u redu. Za usporedbu Euphorbie susannae tegla 11 cm cijena 14 €. Katarinski sajm kod tebe Gricka, gdje je to ? |
||
![]() |
||
|
meni je to sve užasno skupo... ima masu cvijeća koje bi vi voljela kupiti i imati ali mi jednostavno preskupo tj radije potrošim to na klince nego na cvijeće... možda kad budem u penziji :D za jedno 35 godina :D ali ni tad neću moć kupit jer neće bit penzije ili će bit neka crkavica ko i sad ;(
baš offtopičarim :D |
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
|
U Slavonskom Brodu
|
||
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
||
![]() |
||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
|
![]() hvala Pinus na id, sad znam što imam pa da ju mogu bolje paziti. Znači bebači se mogu odvojiti i zasebno posaditi? |
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
|
Ako se daju vegetativno razmnožiti svakako se preporučam :D
|
||
![]() |
||
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
|
Bas simpaticna biljka!Belica,budes li poklanjala svoje male bebače,javljam se na spisak
![]() |
||
sutnja je zlato....
|
||
![]() |
||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
|
curke tek sam ga kupila, nemam ga namjere odmah jadnog kljaštiti, vidjet ćemo kasnije.
|
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
|
Moj poziv bio je upućen svima koji imaju već razraslu biljku, da ako ju misle malo "kratiti" neka se sjete da ima ljudi kojima bi ti ostaci dobro koristili. Ja sam tu biljku po prvi puta uživo vidio na floraartu i nisam ju kupio jer sam sav novac koji sam imao potrošio na lithopse. Otad ju nisam nigdje vidio.
|
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
![]() evo i moj, lijepo se popunjava malim bebačima. |
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
đuđa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 25 |
|
84fc0ee7-009.JPG evo mog primjerka, razlisto se skroz a i od drugih kaktusa ne dolazi do izrazaja. ako kome treba pelcer nek se javi. ja sam u zg.
|
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
||
![]() |
||
đuđa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 25 |
|
![]() |
||
|
divne su tako čupave... evo i moja je sretna
![]() |
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Ma preslatka je !
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |