Franjicine kopanjice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 51> |
Korisnik | |
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bravo za majkicu i njen vedar duh...a žute minute imamo i mi mlađi
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Sve je to super, ipak su to godine - 84!!!
![]() |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
![]() Baš danas komentirala moja majka kako prava ženska mora imati: svog mesara, svoju kumicu za sir i vrhnje, svoju kumicu za povrće, svog frizera/ku i svog masera/ku. Obzirom da je moja još vrlo mlada i sama dela vrt ta kumica joj ne rabi. Za sir i vrhnje - još joj ne treba-pazi na liniju, mesara nema, al ima frizerku i maserku. Za ostalo ima cajta! |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
U velikoj kopanjici:
![]() Još uvijek cvijeta magnolija:
![]() u Ovih 15 godina prerasla je 1. kat i kako ima puno mladica, spremam ih se povaljati pa da vidimo hoće li nešto od toga biti.
Najveći dio zauzima - božur, sada prepun cvijetova a onda me cijelo ljeto veseli svojim predivnim listovima
![]() ![]() uz sam rub kopanjie su mini mačuhice koje je malo božur svojom sjenom i lakomoćšću za prostorom i suncem - udesio al još uvijek se nedaju
![]() pa onda nešto sitno bijelo
![]() Duž cijele ograde dolaze redom irisi i perunike, prvo - visoki bijeli
![]() pa onda samežlji dvobojan
![]() ![]() da bi sve natkrilila i nadvisila velika, žuuuuta perunika
![]() ![]() u podnožju koje se crvene karanfilčići
![]() koji se nadviruju kada će već jednom društvo im raditi Silvekini cvijetići.
Mala bušova kopanjica započinje žutim Shashinim cvjetekima
![]() koji nepresano dižu glavice ne bi li vidjeli procvjetano Andreino " ono nešto žuto"
U kamenjaru razni "kupusići" i bez cvijeta prelijepi
![]() pa onda grm bijelih irisa sa skrivenim kojim visokim nježnim plavim irisom
![]() ![]() pa kraj kopanjice čuva dobra stara plava perunika
![]() a po ogradi se rašepurio clematis
![]() Tegla sa kaktusom njezinog visičanstva MKM
![]() prepuna je pupova a samo jedan otvoreni cvjetak razveseljava nas već dva tjedna
![]() Iza kuće vlada ŽUTA BOJA
ruža penjačica počela je otvarati svoje cvjetove
![]() pa onda redom
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pored begonije naziru se u travnjaku žute kadifice koje sam nepravedno preskočila
![]() Zamjena za balkon njezinog veličanstva MKM
![]() uz pokušaj kopiranja cvijeća koje je nekada imala u svom domeku.
Ulaz u moj stan naglašava jedan veeeliki cvjetak na malenom kaktusiću
![]() Djeluje impresivno ovako nabrojano, no sve je na tako malom prostoru da mi je danas njezino veličanstvo MKM (usljed hiperglikemije) izvalila da sam napravila šumu od cvijeća i da se jedno ne vidi od drugog.
A što ću joj ja, meni se baš tako sviđa!
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Moja bormeč se ima: mladog, zgodnog mesara - hoćeš/nećeš svaki tjedan jedemo čušpajze kako bi ona mogla kupovati kod njega kobase, sir i vrhnje - Veronika, teta prodavačica joj se divi kak dobro izgleda, jajca kod "bake" (ima 67 godina i izgleda kao mama MKM), povrće kupuje kod Dalmatinke (jasno, puna hvale na liniju i dobar izled) a kaj se masiranja, friziranja i pedikiranja tiče - izmasira ona mene dobrano, ne brinite se.
Ono najgore je- svijesna sam da ću ja biti 100 puta gora! Ima trenutaka kad mi dođe da vrištim (sve je ćešće posjećuje onaj vražji Švabo - Alchajmer) a onda kad prođe sretna sam što je imam i što joj mogu vratiti barem dio onoga što je pružila meni.
|
|
![]() |
|
Hvala, hvala, dobila sam unapređenje - ja rujem po kopanjicama (kao mala, slatka
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Vidim ja galerija žutog!!!!
![]() Franjice, nisam sigurna da će ti ovo žuto cvjetati ove godine, ali iduće će te iznenaditi svojom ljepotom! Ovo ti pišem samo zato jer su ti moji cvijeteki već ocvali! ![]() |
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
Zute minute spadaju vise pod obavezno nego pod razno i kod nas mladih, ako se to tako moze reci, bit ce sin svabe koji dolazi i nama u posjetu pa bez POST IT ni u............., bolest je jako demokraticna ne gleda u facu ni dob ni rasu ni vjeru, napada SVIH bez najave i reda. Ostaju nam lijepa druzenja, sjecanja i poizitivno gledanje svijeta kao ca to ti uspjesno delas, samo tako naprvo
![]() |
|
![]() |
|
Znam, znam da ih ima i žutih, pa barem imam zadatak koju biljčicu kupiti u subotu...
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Franjice, lijepo je imati mamu, moje odavna nema. Stara sam i sama, a rodila me kad je imala 39. godina, jer sam ja treće dijete najmlađe, ali srećom imam sestru, koja mi je na neki način zamjenjuje jer je starija 9 godina. P.S: Često se uhvatim kako radim ili govorim stvari kao moja mama i to mi je onda strašno išlo na živce, a sada sam njena slika i prilika. |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Franjice, fantastično je sve, irisi, pa klasika perunika, uvijek budi sjećanja na djetinjstvo, žuto dominira i treba, kad pogledaš neku cvjetnu livadu, uglavnom žutilo, predivno.
Kopanjice su opravdale svoje postojanje, a mamim kaktus je božanstven.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Meni se tako sviđa, možda da ima malo više prostora bilo bi urednije ali ovako mi srcu godi! Drago mi je da se i vama (pogotovo onima koji imate ogromna prostranstva pod biljkicama) sviđa!
|
|
![]() |
|
... i sve se vrti u krug... pa tako mi nasljeđujemo naše majke i činimo iste stvari koje su nas ne tako davno užasno živcirale, zato i velim da ćemo mi biti sto puta gori od njih.
Njezino visočanstvo MKM došla je živjeti k nama prije 4 godine, iščupali smo joj korijenje nakon 50 godina rasta na istom mjestu, gotovo pa spavanja u istom krevetu (sad praznom jer tate više nema)
. U svom novom stanu apsolutno je sve promijenila, ima dana kad je sretna ali ima dana kad je ...
Došla je k nama kako bismo mogli svaki dan biti s njom, kako bismo mogli ujutro prije posla viknuti "bakooo, bok ja idem" i doći doma i papati vruće palačinke... Uzajamno se pazimo i mazimo!
Nadam se da ćemo je još dugo moći maziti i paziti
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Odmaram se kada čitam tvoj dnevnik...
Tema i cvijeća kao u priči!!!
O svemu što si pisala se u potpunosti slažem s tobom, majka ti izgleda super za svoje godine, ali čini mi se da nitko nije primjetio da jako ličiš na nju ( što je i logično jer ti je majka)
Ja imam također super mamu, koja ima 64 godine i počinju je spopadati svakakve boleščure ali se ona ne da.Prošle godine nas je jako preplašila jer je morala ugraditi stent, ali svejedno se ne da...
Puna je života, puna ljubavi i uvijek je spremna za šalu...Kod mene dođe svaki drugi vikend inače je u Sesvetama kod starije sestre, kao i kod mlađe i onda kada ide k nama onda ostali unuci plaču jer je to njihova baka a ne Ivanova,a kada odlazi od nas onda moj Ivan plače jer mu baka odlazi...
A svekrva je u prizemlju ali nikada nije imala baš neki odnos prema mom Ivanu, pa se svaki puta začudi kada Ivan plače za bakom iz Sesveta a njoj uopće ne želi doći???
Onda joj ja kažem da ga je ta baka prva okupala (jer smo se muž i ja užasno plašili da ga ne polomimo), prvih 6 tjedana je bila više uz njega od bilo koga...A djeca to sve osjete , ne zna on to još je premali ali djecu ti ne možeš prevariti...
U svakom slučaju svatko voli svoje roditelje, ali ja stvarno mislim da imam super mamu!!!
Oprosti Franjice "pukla" me tema, pa sam ti ukrala malo prostora u dnevniku!!!...
|
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Franjice, majka ti je super , naravno vidi se na kog si ti. Voljela bih i ja u tim godinama biti tako puna života.
|
|
![]() |
|
Pa bio je nedavno majčin dan, baš je lijepo čitati takve stvari o mami, nije važno čijoj. Pišite, pišite užuivam to čitati.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
Evo ja cu iskoristiti prostor, uz izvinjenje, i prepisati poruku koju mi je moja "jedinomamino" poslala za majcin dan: Bog me nadario bogatstvom koje ni jedni novci ne mogu kupiti. Ne postoji takvo zlato ni dijamanti koji mogu tako sjati niti sunce koje me moze zagrijati kao tvoja beskonacna i neiscrpiva ljubav za mene!
Sretan ti majcin dan! Volim te najvise na svijetu! Puse
|
|
![]() |
|
Sve se vraća, sve se plaća. Sve što "uložimo" u naše princeze i prinčeve jednog se dana vrati - i dobro i zlo. MAMA je nešto najveličansvenije na svijetu, biti mama, imati mamu, postati mama -- MAMA - nešto posebno mi njima i one nama
|
|
![]() |
|
Oduševljava me to što sam vas sve uspjela zapričati. Znam Admine da je ovo Forum o cvijeću, no ja shatila da je to forum prvensteno o biljkoljupcima - dakle ljudima - pa onda dolaze sve ljudske teme, tuge, radosti, muke u obzir, usput ćemo pričati i o cvijeću ČR!
Na kraju ispada da uživam čitati i svoj dnevik jer vas je uvijek puno i čitaju se svakakvi komentar, mišljenja, ponekad bockanja...
Jutros jedan brzinski pogled sa stepenica
![]() dao mi je snage raditi cijeli dan a negdje u kutku mozga vidim kako me moja žuta ležaljka čeka u mom cvjetnom raju. Obećajem sama sebi, jurim doma, ne jedem, već se odmah izvalim i hvatam zadnje zrakice sunca na mojoj livadi. Kako sam noćas izuzetno malo i još k tome loše spavala, počinjem drijemati već u vlaku, doteturam se ili da to velim malo dostojanstvenije, dokoturam se doma:
![]() kad moja Mia smotana u ležaljki, ne otvara niti okice a kamoli da pokaže barem malo volje da mi se makne. Pokušavam je dići a ona samo "curi" kroz prste i onda mi je bilo žao je maltretirati i buditi, pa sam se i ja razbudila i ... od odmora ništa. Oko mene sve neki prinčevi, princeze i njezina visočanstva i kad sam očekivala da će moja CHI H'UL mačka pokazati barem mrvičak poštovanja prema meni - doživljavam potpunu ignoranciju.
Aha, moja je Mia pasmine chistokrvna hrvatska uličarka, dakle jedna najobičnija dotepenka!
|
|
![]() |
|
Dotepenka zauzela primat u kući i dvorištu - no krasno.
Pogled sa stepenica je divan, ali zar bš moramo gledati štrik za sušenje veša i na njemu štipaljke - ha - ha , sad ćeš sigurno reći da ga nemaš negdje drugdje za staviti. Miči ga odande - kvari mi sliku.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 51> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |