Moje vrtne biljke |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 73> |
Korisnik | |
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Flavia,Toni Hvala,na posjeti mom vrtu..
Flavia,to je ona pascal ruža,i znaš šta sam primjetila?Da ova pascali kako raste ima i veći cvjet i ima onaj odsjaj na bež na prljavo roza,više nisam sigurna ni koja boja tačno,ali liči na onu na slici.I još jednu stvar sam primjetila, a to je da, moja stara ruža ima identičan cvjet kao pascali,ali samo kad je u pupu,a kad se rascvjeta bijela je potpuno,neki cvjet ima i crvene tačkice po sebi.. ![]() Za gladiole si u pravu i ne primjeti se da fali cvjetova u bašti,ali uzalud meni žao,da mu venu u vazni,više volim da ih gledam u bašti. ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Joj Ali neumorna sam od gledanja tvoga vrta -stvarno imam osijećaj da bi mogla ostati --Dature mrak -sad će mo mi početi sa ponovnim skupljanjem sijemena-----i biće opet svega -ma svaka čast
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Alisa ma sve ti je prekrasno. Vidi se puno ljubavi i tvom cvjetnjaku
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Ej Ali ---hvala ti najljepša ali baš ove godine neće ništa biti od cvijeta visina je negdje oko 30 cm. ali samo da je uspijem sačuvati znaš da nam se prošle godine sve smrzlo a za daturu obavezno mi čuvaj
|
|
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Evo i mene alisa kod tebe!
Čitam da su tvoji cvjeteki doživjeli šok.................. što se ne bi reklo!
Sve ti krasno cvjeta! Samo koliko cvijeća.....................bravo!
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Niho,Smrcko,Bergenija,hvala na posjeti mom vrtu..Bergenija slikala sam samo one koje se "drže",da prikrijem tragove šokova
![]() Niho brugmansiju smjesti negdje gdje ne mrzne,ne treba joj svjetlo ni voda,samo da ne mrzne.Zaliješ je rijetko sasvim,u mjesecu jednom možda,zavisi na koliko toplom boravi.Sa malo brige može da preživi zimu,al temperatura mora biti u plusu..A za daturu bjelu,ne birni, ako bude sjemena.Ove godine sam je posadila direkt u baštu pa je kasnije počela da cvjeta.Druge koje imam iz sjemena su loše skroz,nit tiču nit miču što bi se kod nas reklo.Ova bjela bar cvjeta.A žute ne rastu.. |
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Alisa....crvene točkice po ružama nisu karakteristične za pojedinu vrstu nego se znaju pojavit na većini latica ruža koje imaju dugotrajan cvijet...da li uslijed sunca, kiše ili čega....ali kod mene ih zna biti na skoro svim tim kojima cvijet dugo traje.....
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ma ne znam ja o kakvim to šokovima pričaš, jer je sve prelijepo, zeleno, svježe....
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ali kad se datura posadi iz sijemena prvi put da li će cvijetati iste godine i kakvo ona baš mijesto traži jer sam ove godine ja napravila dosta promašaja sa cvijećem ----njegovom sadnjom
|
|
|
|
![]() |
|
Flavia,ova moja stara ruža je cvjetala crveno kad sam je tek kupila prvo je procvjetala crveno sa dva cvjeta.Kasnije je počela da cvjeta bijelo,ne znam zašto to.Rekli su mu da je moguće da je izgubila pigment il je kalemljena i bla bla.Nema veze meni se svidja i ovakva kakva jeste jer imam dosta crveni ruža.Ja sam mislila da su te tačkice zbog toga
![]() Baka hvala na divnim komplimentima za moj vrt. Niho,datura je jednoodišnja i ona bi trebala da cvjeta iste godine ,ali svake godine iznova je siješ ,jer je samo bijela kao trajnica,jer jedina opstaje preko zime u bašti.Smrzne se pa iz korjena krene nova,druge boje ne mogu da prezime u bašti.Brugmansija je trajnica,ali ako se sije iz sjemena cvjeta tek drugu godinu.Preko zime mora na mjesto gdje ne mrzne,jer ne podnosi minuse,u proljeće s anjom napolje i cvjeta još ljepše i više.. |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Puno lijepog cvijeća kod tebe, gladiole i dalije su ti baš krasne, ali meni je za oko zapela ona potpuno bijela fuksija
|
|
![]() |
|
Otok hvala.Ona bijela fuksija nije skroz bijela,donji dio suknjice ima neku nježno roza boju,koja je blijeda,pa se čini da je bijela.Ima ogroman cvjet ,i stvarno prelijepo izgleda.. |
|
![]() |
|
rosa2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
![]() |
|
cvijet za cvijet=buket
|
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
baš mi je nedostajao tvoj vrt,juče sam stigla sa mora i odmah kod tebe da vidim šta ima novo.Baš su ti gladiole divne,i brugmansija, i datura i suzana i sve ostalo.Ali onaj ljiljan je moćan, ono još nisam vidjela.
![]() Koja je ono boja brugmansije hoće li i moja biti onakva? Ako ikada procvate, na žalost otpalo joj je svo donje lišće dok me nije bilo.MM mi je napravio neki sistem za zalijevanje ali je zakazao.Suzana mi je procvala , znaš ona koju sam dobila od tebe. |
|
![]() |
|
Josipa,vidim ja tebe nema..Nedostaju nam slike iz tvog vrta..
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Dobila sam, od Fatke brugmansije, tri komada,jedna je nježno žuta i imala je dva cvijeta, a druge neznam koje su boje, ali biće reznica ako budeš zainteresovana.Kako uhvatiš sjeme suzani, ja je stalno zagledam ali nema ništa šta liči na sjeme.
|
|
![]() |
|
Našla sam jednu čahuricu sa sjemenom od suzi.Liči na plovak mali.Zeleno je dok ne sazrije,kasnije je smedje.U toj čašici budu sjemenke.Uslikat ću ti pa češ vidjeti..
![]() |
|
![]() |
|
Ovih dana kod nas je bilo kiše i malo svježijeg vremena,pa su i biljke i trava živnule..
vodenike ![]() ručica.. ![]() ricinus cvjeta ![]() još jedna bijela gladiola procvjetala.. ![]() pustinjska ruža,me očarala,cvjeta cjelo ljeto,a ne traži puno.. ![]() |
|
![]() |
|
visoki aster
![]() cosomos ![]() abitulon raste al ne cvjeta ![]() fuksija ![]() agava [IMG]http://i259.photobucket.com/albums/hh288/enterijer/DSCN2419.jpg" /> |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 73> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |