Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vrt za  dušu by Free
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vrt za dušu by Free

Odgovori Odgovori Stranica  <1 211212213214215 251>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 4,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2012 u 16:06

3 morske sirene svratile u moj vrtek !!  Baš sam sretna !  Pusa i nemojte škrtariti na vodi !!Wink
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2012 u 16:10
f0w7z19hwaf7gva2zcfj.jpg

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2012 u 16:12
Moj akantus sa Lošinja broji zadnje dane vani !! Stavit ću ga u teglu i do proljeća ga bedinati u zimskom vrtu !! 

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2012 u 16:14
2jn8shdxuj3hkm24woax.jpg

Jagodica sa roza cvjetovima još cvate !!

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2012 u 21:50

mići kaktusići su preslatki

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2012 u 23:24
vy5cfqn0ef6qw212wgr.jpg

Ova ljepotica će definitivno biti glavna akterica

eu93enauw6vkbi01m11.jpg

u zimskom vrtu za podizanje raspoloženja kada zalepršaju vani prve pahulje !! Procvalo je već stotinu cvjetova, po desetak dnevno, a bit će ih još stotinjak tjekom zime !!

xgh868myvbid97ykjzz.jpg

Bijela i plava kampanulica su još krasne !

u81s298g5mf31k7esfg.jpg

Žuti jaglac cvate od kada su prestale ljetne vrućine a ni mraz nije zaustavio cvatnju !
99ik5vn7t6t3we7jqn3v.jpg

Pepeljuga je kao pahulja snjega pod mikroskopom !
4rxnagn7owa8k6ljb3ce.jpg

Paprat krasi podnožje srebrne jele !!
zey7ocpg71mhkhxzl44.jpg

I još jedan jaglac se probudio !!

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2012 u 06:49
Kod tebe kao da je priroda preskočila zimski san i već ušla u proljetno buđenje... Smile
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2012 u 13:35
hehehehe, uz one 4 morske sirene stigla mi i naša dobra vila !!  Kud ćeš ljepši dan !!!  smile79  za 4 morske ali jedna velika smile78za našu, koja nam puno nedostaje al svaki put mislimo na nju !!!

Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2012 u 18:06
Prekrasno cvijeće u ovu kasnu jesen.Baš si mi osvježila dan.Kod mene je "dolove i brijeg,prekrio je snijeg".
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2012 u 20:53
Originalno poslano od člana Free Free napisao:

Moj akantus sa Lošinja broji zadnje dane vani !! Stavit ću ga u teglu i do proljeća ga bedinati u zimskom vrtu !! 

Ajde me draga prosvijetli zašto ćeš akantus vaditi i seliti u teglu pa u zimski vrt. Istina je da si ga nabildala dušičnim gnojivom (sjaji se ko mjesečina) no on lijepo prezimljava na kontinentu što govori i njegovo drugo latinsko ime o porijeklu, hungaricus. Moji uspješno prezimljavaju i u vrtu i u teglama ispod bora na otvorenom.   
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2012 u 21:16
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 00:04
Ako već nisi iskopala akantus, poslušaj Baku Beu. Mučiš i sebe i biljku. Osim kaj podnosi niske temperature, akantus ima duboki korjen pa zbog toga nije pogodan za presađivanje. Moji akantusi stari 8 godina isto ostaju u vrtu preko zime. U jesen igube lišće, a u proljeće potjera novo.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 16:01
Originalno poslano od člana Baka Bea Baka Bea napisao:

Originalno poslano od člana Free Free napisao:

Ajde me draga prosvijetli zašto ćeš akantus vaditi i seliti u teglu pa u zimski vrt. Istina je da si ga nabildala dušičnim gnojivom (sjaji se ko mjesečina) no on lijepo prezimljava na kontinentu što govori i njegovo drugo latinsko ime o porijeklu, hungaricus. Moji uspješno prezimljavaju i u vrtu i u teglama ispod bora na otvorenom.   

Baka Bea ....smile211 Hvala ti kaj si tu mrvicu znanja oko maltretiranja akantusa ostavila ovdje, al meni je ta mrvica velika ko planina, jer ja neznalica....mislila sam da, ako raste na Lošinju trebala bi ga i ja spremiti !!  Zaista nisam imala pojma da može prezimiti vani kod mene u Međimurju, pa i blizu mi je Hungaria, al za taj podatak nisam znala ! Nećeš vjerovati, ali za ona dva prošlomjesečna mraza ja sam ga prekrila toplom vunenom vesticom da ne smrzne !A bildanje dušićnim gnojivom...vjeruj mi, taj akantus nema pojma kaj je to dušićno gnojivo !!  Al posađen je ispod bora, pa je valjda našao tu vitamine koji su mu trebali !!Big%20smile

A ako još ponekad vidiš da nešto činim a to nije potrebno, lijepo molim, upozori me, pa me možda još koji put poštediš napora ali i maltretiranja biljčice, za premještanjem , ionak ima previše ovih koje selim unutra, a možda to nije potrebno, al vjeruj mi da to činim i radi manje neznanja ali više i straha da ne ostanem bez toga !!

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 16:13
Originalno poslano od člana anabistrica anabistrica napisao:

Ako već nisi iskopala akantus, poslušaj Baku Beu. Mučiš i sebe i biljku. Osim kaj podnosi niske temperature, akantus ima duboki korjen pa zbog toga nije pogodan za presađivanje. Moji akantusi stari 8 godina isto ostaju u vrtu preko zime. U jesen igube lišće, a u proljeće potjera novo.

Sada mi i ti to veliš ????   A lani sam ostala bez 4 akantusa, osušilo se lišće, a ja mislila gecrk i bacila sadržaj tegle !! Cry A sada saznam još da ima i duboki korjen !  
A jesi li ti stavila sliku tvog akantusa ako je procvijetao na tvome bregu!!  U magli mi je slika velikog lila-roza cvijeta koji je mama donijela da vidim kakav cvijet ima, kao kod lupinusa samo nije tako nježan, već malo bockav ? Uh, koji opis cvijeta !

A mislim si da bi i bio problem izvaditi ovaj akantus, jer je posađen između borovog korjenja ! Dobro da misam išla vaditi !Embarrassed

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 16:21
Originalno poslano od člana Camellia Camellia napisao:

Prekrasno cvijeće u ovu kasnu jesen.Baš si mi osvježila dan.Kod mene je "dolove i brijeg,prekrio je snijeg".

A kod mene ....ni "s" od snijega, čak ni ne miriše na snijeg, ja danas vani .....smile160 !!!

Kada ti zatreba osvježiti dan, svrati, moj hibi će svasti cijelu zimu !!smile219A možda padne i koji smile142

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 16:38
Eto i ja pogledala malo zaostataka i vidim da još je sve cvijetno a hibići su posebni, kod nas jutro sunčano a sad kišica, ove godine nikako da je se riješimo pa su vrtovi premokri da se išta radi.
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 16:53
Primijetila sam sretnice jedna da imaš izuzetno hranjivo tlo, slikovito rečeno da dršku od metle zabodeš ukorijenila bi se. Zato i je akantus tako tamnozelen i sjajan. Listopadne trajnice bi već trebale odbaciti lišće, no ovo je čudna godina, tek su se ujesen oporavile i kasno cvale. Kako još nije bilo ozbiljnijeg mraza zadržale su i lišće. Neka te ne brine ako tvoje trajnice požute i nestanu, takav je njihov životni ciklus. Zapamti gdje su i na tom mjestu ne kopaj, u proljeće će te ponovno razveseliti. Kud bi vrtlari došli da svaku biljku vade ili pokrivaju dekicama. Učiš pomalo koje su trajnice, za kakva staništa, kad cvatu, koja s kojom biljkom ide. Nije jednostavno, ali ni nemoguće     
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 17:05
Kod mene nije premokro, palo dva puta po 22 kapi kiše !!  Al mogu reči..... zebe za ruke, zemlja hladna !!  Al kaj se mora - mora se! Neke stvari zbilja nemogu ostati za neki drugi put !Embarrassed

Koji hibi ti je poseban, Aralija, da ga stavim na zakorjenjivanje ? Krvavo crveni,

tkij8h1tvrzc2lb9lp1h.jpg

f17xje0e78gq8dlhn78.jpg

rozi jednostruki ili ......

obyzz14ziqc4i4h9s0by.jpg

rozi dupli ! Il možda žuti ? U zamjenu za tvoj žuti sa crvenom sredinom !!WinkWinkWinkWink

Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 22:18
Free, malo sam zaostala u setnji po tvojem vrtu, ali nikad nije kasno za pogledati tvoje krasne hibiskuse, koji su sad sigurno vec na toplome. Problemi sa akantusom vidim da su rijeseni. Ja ti zato imam po svuda popikane bamb. stapice tak da znam di mi je koja biljka na proljece kad pocnem ceprkati.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 12:50
Free, pozdravlja te Komadek, evo je kod mene u VK i malo se spominjemo tebe  i MK !
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 211212213214215 251>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,657 sekundi.