Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 131>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2009 u 07:08

Ovo je moj najstariji hibi, imam ga 7 godina.
Njega sam dobila na poklon od svojih prijatelja sa posla i tako je sve krenulo. Jako mi se svido hibi, pa sam pocela kupovati jedan za drugim.
Kupujem ih jos uvijek, kada pronadjem onakav kakav nemam.

Iduce godine planiram kupiti neke reznice od nase drage Nine.

Jasinaaa, prekrasan ti je taj hibi.
Vidim da su kod vas drugaciji hibiji u prodaji, nego kod mene, mada ima i istih.

Hvala svima na lijpim rijecima.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2009 u 22:41
Trisa, to je osobina duplih, na vrucini se tako ponasaju. Pomaze ako su biljke jake, dakle gnojenje pomaze, i kad opadnu vrucine, to ce samo proci. Ponekad pomaze da biljku stavis u sjenu, na hladnije mjesto.
Ako su listovi kloroticni, takodjer odbacuju pupoljke, pa onda pomaze zeljezo.
Dakle, biljka u punoj formi manje odbacuje na vrucini, biljka koja pati vise.

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2009 u 20:22
Jasminaa, prelijep ti je, ocito mu prija u Sarajevu. Jako je lijepo narastao. Sad kad je krenuo, trebao bi cvasti i cvasti i cvasti, samo nemoj zapustiti gnojenje. Sta je sa drugim?

ciao, Nina
OPG 159365

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2009 u 18:32
Eto znala sam da ću dobiti pametan savjet. Jutros sam ih prihranila, u polusjeni jesu, lišće im izgleda prekrasno, ali dodat ću i željezo neće sigurno škoditi.
Hvala ti, a gnojila sam kako si me negde na početku savjetovala, no možda sam malo zapustila-more,sunce, ne mogu si pomoć, moram priznat da je dvorište u drugom planu.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2009 u 20:24
Fuksija, ti si sve odlicno opisla u vezi sa zakorjenjivanjem. Ja kad imam zivaca zalijem malo sa fungicidom, jer to pomaze da ne istrunu, ali to nije mnogo bitno ako se vrsta lagano zakorjenjuje, i ako se zakorjenjuje od proljeca do kasnog ljeta, kad zakorjenjivanje ide lagano. To je bitnije kod ovih koji se teze zakorjenjuju, i ako se zakorjenjuje zimi, kad sve ide sporije.

OPG 159365

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2009 u 17:07
Trisa, neke vrste se jako lose drze na vrucini, i stalno odbacuju. Nadam se da tvoj nije takav. Kakve je boje?

ciao, n
OPG 159365

Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2009 u 18:31
Evo i mene napokon u vaše društvo Smile.Procvjetao prvi hibi Big%20smile

Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2009 u 11:02
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Jasminaa, prelijep ti je, ocito mu prija u Sarajevu. Jako je lijepo narastao. Sad kad je krenuo, trebao bi cvasti i cvasti i cvasti, samo nemoj zapustiti gnojenje. Sta je sa drugim?

ciao, Nina

I meni je drago da je napokon procvjetao Tongue.Drugi ima takođe pupove i nadam se za koji dan da će procvjetati.Gnojim ih redovno i izgleda da im se baš sviđa u Sarajevu Smile
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2009 u 07:44
bez obzira na kišu prekrasni su, oduvijek sam voljela hibije ali gledajući ove tvoje preljepe primjerke naprosto sam se zaljubila smile120
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2009 u 21:42
zaista su svi ovi hibići prekrasni
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2009 u 13:42

Evo moje cvjetne druzine.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2009 u 07:49
ovo je moja ivana ponovo cvijeta

a ovo je jedan novi kojeg sam proljetos zapelcala

Na vrh
toni View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje toni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2009 u 21:58
krasno
toni

o Babotok,moj Babotok
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2009 u 14:56
baš su krasni neznam koji je ljepši ..baš im se sviđa kod tebe Big%20smile  jel to pada kod tebe kiša? kod mene je 37 u hladu puše bura al ništa ne pomaže neznam kad sam vidla kišu zadnji put,toliko je vruće da svi samo čuče u moru ..vjerujem da je kod tebe ugodno bez ovih strašnih tropskih vrućina
Na vrh
Lili 68 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 114
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lili 68 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2009 u 13:21
Fuksija i bromelija hibiji su Vam smile227
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2009 u 07:51

Kod mene svaki dan mnostvo cvjetova u prozorima. Divni prizori svakodnevno.

Bromelija, hibije prskam samo mlakom vodom svako jutro.
Razlicite su starosti; od godinu dana, pa sve do 7 godina.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2009 u 09:31

Moji rascvjetani ljepotani.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2009 u 07:14

Moja cvjetna druzina.

Duda-Lave kada sam slikala ove prije nekoliko dana je padala kisa, pa su slike bile malo mutne, vdis kako si ti to primjetila.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2009 u 22:09
Prekrasni su hibići i sve mi se više sviđaju,posebno žuti!! Moram što prije do vrtnog centra!!!LOL
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2009 u 21:42
Stvarno su predivni. Ja nemam s njima sreće. Pupoljci za nametnu i onda neki procvjetaju , a većina otpadne. Morat ću nešto poduzete, a ne znam što.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.