Čaaarobni otok |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2122232425 78> |
Korisnik | |
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mislim da nam je bolje ostaviti da prezimi u pitaru pod nazorom.......ovo je tako nježno za vrt...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
onda ga ostavljam,niklo je vise biljcica valjda ce bar nesto prezimiti...
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....jesen je otpočela s kišom,
vlakovima koji kasno stižu.....
Dobro, vlakova u Dbk već davno nema...ali je nakon 3 mj zakišilo.....prvo se mučilo,a onda ...junački!!!
Napravila pauzu - nisam pošla na otok....zaželila se malo i svoje dome....
Kako već mjesec dana dovlačim grane i grančice.....a nakupila se sjemenaka od dobrih duša sa foruma....potrudila se malo i oko đardina u gradu. Načičkala sam čaša i čašica iz kojih vire grančice....ali slabo...slabo...nije to mačji kašalj - zakorijenit neki grm ili penjačicu....Posijala još neke trajnice, ali ni to mi nije kako treba - mlade biljčice tanke i izdužene....bah!!
Šišala bršljan koji je poludio i otkrila lijepi busen veprine, one što ima široki listić...davno sam je posadila ali je sakrio bršljan pa zaboravila da postoji.....
Lijepo iznenađenje jer će super sjesti u sjeverni vrt na otoku koji sam također očistila od drače i trave i sad slijedi jesenska sadnja.....
Presađivala male kupusiće u jogurt čašice, za MM-ovo kupusište ( dobio je svoj dio vrta na otoku i sad uzgaja rikulu i kupus
![]() ![]() Konačno posvetila pažnje kaktusima i nakon dugogodišnjeg mučenja -prebacila ih u nove pitare.......istu večer je mačak bio zatvoren jednu uru u ulazu i napravio dar -mar.....sve je bilo na podu.....
![]() .....da sve još bude veselije doselila mi mama mačka i isti takav potomak, a mačak se šepuri jer su obe cure.....
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() .....kamena...ne vidiš mu kraja....
|
|
![]() |
|
...na otoku se radi, ali nikad dosta vremena...
MM kopa k'o bager, prekopana sahara, posađena druga tura luka...prva je već niknula...malo su tanki.....
...iskopo je bazene i posijali još rikule, matovilca , špinat, ali izgleda da je MM pobrko lončiće jer niče nešto kao salata ili radič......
![]() ....moja blitva slabo raste, opet neki vrag fali u zemlji....
![]() ...brali smo zelene masline ( natuču se, kišaju u vodi i kad gorčina izađe zapare se sa moračem )....jede se kao prilog začinjene uljem, lukom i ostom...
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Joj blago tebi, ti opet u sjetvu....a ja u iščekivanju mraza
![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Koliko kamenja! Da je ovdje barem jedna hrpica!
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Manči daj mi reci kako se to točno radi. Mi imamo nešto maslina, premalo za ulje, previše za bacit. Ajd, plizić ![]() |
|
![]() |
|
Vera, nemam precizan recept, svak radi na svoj način pa se slijedeće godine ispravlja...
Masline zelene se natuču ( svaka se udari macom da se otvori
![]() ![]() ne volim puno grko...
![]() Zatim dolazi zaparivanje vodom, pripremi se slana voda sa moračem, kipuća i preliju se ocjeđene masline .Ostavi se da se hladi i u toj vodi se čuva u hladnom podrumu. Treba ih upotrebiti do Božića, kasnije postaju sve mekanije i propadaju....
E, sad kako pogoditi slanoću vode kojom se zapari....dodava se sol u vodu dok patata ne ispliva na površinu.... to bi bio recept "od oka"....
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
...prije par dana očistila dio sjevernog vrta i tu seli princ prvi klematis The president, modrog cvijeta...cvijet je naravno na slici deklaracije....
...tu ide i paprat iz grada, veprina i ljubičasta heba....čini mi se da ću prikupiti plavo - ljubičasto cvijeće....
![]() |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Baš si ti jedna velika vrednica, samo onaj tko je kopao i čistio takav teren zna koje su to muke. Divim ti se (pa malo i zavidim sad kad je čisto). Stvarno imaš mali raj!
|
|
![]() |
|
....cijeli teren je bila gusta šuma...ona niska primorska...ne borova nego makija...to su naravno iskrčili muški, pa poslije bager je kopo i radnici.....
....sad je takva makija ostala na rubovima terena đe trebaju biti moji cvjetnjaci, đardinići....zemlja je prepuna različitog korijenja, stalno izbijaju mladice grmova i stabala čiji su ostaci još u zemlji, pa mladice šparoga, tetivike, bljušta, kozje krvi, mirte, trišlje, visokog vrijesa........ali mene to veseli jer ću neke ostaviti i šišanjem zauzdati u male grmove.......
...ali da ima posla ....ima....
|
|
![]() |
|
...MM-ova rikula, pod mojim mentorstvom ( he,he )...jako je ponosan na nju jer mu treba u velikim količinama - otkrio da ima nešto kolesterol povišen....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Manči ovo će izgledati savršeno, a slika maslina je super. Ja cijeli život jedem rikolu u ogromnim količinama, ali kolesterol ne pada - toliko za utjehu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Ah...neću mu reč!!!!
![]() |
|
![]() |
|
Počeli neki ludi dani.
Trči na otok, trči s otoka........đardin u gradu više nema sunca pa premještam pitare gore, dole i obratno....
Lišće otpada sve u 16.....došle neke nepristojne mačkice, mama i kći...navaljuju mi u kuću, jedu Tigrićevu hranu....danas mi bacile vazu sa pelcerima i naravno slomile....
....Tigrić ulovio grlicu i donio ispred vrata.....bilo mi zlo...jadna ptica......
Magarac, što ne lovi pantagane, izgleda da su se opet namnožili u zidu koji dijelimo sa susjedima.....
.....dobila reznica, sjemenka, kaktusa i katusića od dobrih duša sa foruma, od prijateljica, nešto i kupila.....uglavnom navukla svega i svačega doma......
.....a najveća novitat je da radimo preorganizaciju životnog prostora u stanu....to znači kauč ide gore, ormari idu dole...nova postelja gore, turistički ležajevi dole....ukidaju se neki ormari iz kućne radinosti....to znači hrpe robe, posteljine čekaju da im se nađe mjesto..............................SVE U SVEMU -------- L U D N I C A !!!!!!!!
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
E pa baš ti je veselo, ali "poznavajući" tvoj veseli duh, sve ćeš ti to pretvoriti u zabavu i poslije ćemo se svi smijati kako je sve sretno prošlo i kako ti je novi razmještaj baš po tvom guštu.Stretno!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
.....još uvijek seoba naroda nije gotova....ali već guštam u novom dnevnom boravku.....sunce mi u njemu cijeli dan....puno prostora, ispred taraca.....mačak skače po krovovima i doleti gore čim čuje da sam zašuškala......
....nekako se ova seoba potrefila sa mojim prvim amarilisom......guštam ga gledat kako raste....k'o da ga možeš vidit kako napreduje ako se zagledaš....
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2122232425 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |