Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 46> |
Korisnik | |
Cvijetoholičar ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 20 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Znas li gdje ima za kupiti? Rado bih ju imao.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Imam ja.
|
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
![]() |
|
Bebushka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Rujan 2010 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 1 |
Potrebna mi je vasa pomoc.Naime dobila sam Aloju od drugarice pre 2 godine. Htela bi da znam da li je to uopste Aloja i da li je lekovita?! I da li mogu sad da je presadim jer ima dosta mladica u saksiji i poprilicna je guzva... Unapred hvala
![]() ![]() |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Ja misli da je to aloa, ljekovita je i slobodno ju rasađujte
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Aloja jest sigurno ali njih je 400 vrsta.koja je vaša, that`s the question?
Volila bih da je slikana drugačije, bočno i cijela biljka, tad bih nešto mogla reći. Ovako samo mogu tvrditi da nije Aloe vera tj. Aloe barbadensis.Više mi daje na A. striatula koja jest ljekovita ali nije "prva liga". |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
vrtlar martin ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 06 Rujan 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
Nabavio sam (odnosno maznuo iz divljine losinja ;) jednu lijepu aloa barbadensis miller (barem mi se cini da je), uglavnom, ja zivim u zagrebu i trenutno sam je ostavio na dvoristu da uziva na zraku. Zanima me kada je vrijeme da je unesem i da li mi preporucate da mi bude u spavacoj sobi (prozor na sjeverozapad, ne bas previse svjetla)?
|
|
![]() |
|
vrtlar martin ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 06 Rujan 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
To je nešto sasvim drugo, puzajuća biljka, cvjeta velikim ružičasto-ljubičastim cvjetovima - carpobrotus
|
|
![]() |
|
Ovo je tema začinskog i ljekovitog bilja pa nije dobro stavljati slike biljaka koje to nisu.
By the way, morat ću ja ponovo staviti sliku Aloe barbadensis Mill. da bude jasno koja je to biljka jer u ovu temu je zalutalo svašta. Bez ljutnje ![]() |
|
|
|
![]() |
|
OTOK hvala na odgovoru F.DAZA, nema ljutnje, naravno, ali cuj, nisam stavio sliku carpobrotusa zato sto sam odlucio sabotirati temu, nego iz neznanja, misleci da su njezini mesnati trokutasti listovi mozda obiljezje aloje, ali sad vidim da nisu, a sliku ne mogu maknuti ; )
Vidio sam vec tvoje a.vere na stranici 20 mislim. Cini mi se da su tvoji listovi znantno tamniji, a i nesto izduzeniji, pa ne znam da li je to zato sto si ti negdje na jugu lijepe nase ili zato sto ti imas a.veru, a ja nesto 10to ; )
Uglavnom, daj samo please reci koja je to aloja (ako uopce je), bio bi ti zahvalan, ipak si ti koliko mi se cini glavni aloja-autoritet na ovoj temi ; ))
|
|
![]() |
|
Ma, vraga sam autoritet.
Možda samo za a. veru jer je uzgajam godinama imam ih jako puno. I naravno znam da to nisi namjerno učinio čim sam vidjela da si novi. Ta tvoja aloja nije Aloe vera a morala bih puno surfati da joj nađem ime. Stavit ću sutra sliku a. vera (moje ) pa probaj zaključiti nešto usporedbom. |
|
|
|
![]() |
|
Ma daj, pa glavna si tu.. Tvoji miller i arborescens su doslovno manekeni, ja bi cak postavio dva dobermana u dvoriste da imam tako lijepe aloje
![]() |
|
![]() |
|
Ha..ha... ovo je dobro!
Sreća da većina ljudi uopće ne zna koliko je ona ljekovita pa se čude zašto ja imam toliko puno istih biljaka u vrtu. |
|
|
|
![]() |
|
joe.moJito ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
To je agava a ne aloa
|
|
![]() |
|
joe.moJito ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Ah :)
Zahvaljujem na odgovoru :) |
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
evo moje tri aloje ...:D
sa losinja ove god donesena ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |