Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 407> |
Korisnik | ||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Adenium je uvjetno zimzelen. Ako mu damo
dovoljno svijetla – sunca i potrebnu temperaturu ostati će u vegetaciji kroz
cijelu zimu. I to mu ništa neće smetati za cvjetanje iduće sezone. Dapače prije
i lakše će ući u aktivnu vegetaciju i prije će procvjetati.
Sa malim je lakše. Mali
adenium smjestim, na južni prozor ispod kojeg je radijator i to je to, za njega
su to optimalni uvjeti.
Vrijeme preko ovog ljeta nije bilo naklonjeno adeniumu. Premalo je bilo sunčanih dana a previše kiše i tokom cijelog ljeta svježe da ne kažem hladne noći. Andina, izgubio sam i ja nekoliko većih lijepih
adeniuma. Između ostalih i jedini bijeli. U takvim vremenskim uvjetima kakvi su bili kod nas preko ljeta trebalo bi tokom
cijele sezone tretirati fungicidima. A Previcur je preskup. Za 10 litarsku otopinu
za zalijevanje traže 20 €. |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
U prvi tren sam se šokirala misleći da ti to sada cvjetaju!
![]() Nego, Pinus, čini li se tebi da manji (mlađi) adeniumi zimi ipak ne odbacuju listove kao oni stariji? Možda me dojam vara no prošle godine strunula su mi dva dvogodišnjaka iako sam ih zalila sa par kapi vode kao i one stare nekoliko mjeseci. Ovima malima nije bilo ništa i zadržali su više listova. I sada se ponavlja ista priča (s tim da mi još ni jedan nije strunuo ![]() Baš su ko djeca - ni spavati neće kad im je vrijeme. ![]() |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
![]() |
||
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
|
![]() |
||
Alma.M. ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
|
Pinus, nakon tvoje pohvale ja sam si sva važna, hvala! ![]()
Slažem se s ovim ti si to dokazao sa svojim biljkama, tvoji adeniumi su vjerujem mnogima kao i meni cilj kojem težimo. Ajama, krasni cvjetići!
![]() |
||
![]() |
||
catalpa ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
|
Prekrasni su
![]() |
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
moji su već krenuli na spavanje odbacili večinu listova,a onda se odjednom probudili jer je bilo stvarno dosta sunca.počeli su izbacivati listove i pupove,a onda i vrlo brzo procvjetali
![]() ![]() ![]() |
||
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
||
![]() |
||
|
Alma,
savršeni su tvoji adeniumi, pravi mali kapitalci.
Malo se
šalim ali skoro da je gore napisano istina. Teški su adeniumi za uzgoj u našim klimatskim
zonama. No, daju se oni ipak svladati ali sa dosta napora. |
||
![]() |
||
Alma.M. ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
|
Moj kupljeni adenium iz reznice se dosjetio izbaciti cvijetni pup sad u studenom, ljetos mu to nije padalo na pamet
![]() ![]() Adeniumi koje sam sijala stari su nešto više od 5 mjeseci a ova dva su pravi kapitalci. ![]() |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Gledam danas na netu sjemenje - ima prekrasnih kultivara. Dolazim u napast da naručim još nekoliko, a nemam više mjesta za njih.
![]() |
||
||
![]() |
||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
|
...naš Majstor Pinus
![]() |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
![]() |
||
|
2. 8. 2014
Evo
malo ne prikazane arhivske građe. |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Ha, ha, tvoji najmanji veći od mojih najvećih, a sijani istovremeno!
![]() Ja sam nekoliko svojih, koji su mi doma, danas malo zalila i iznijela na balkon. |
||
||
![]() |
||
|
5. 11. 2014 Na slici su tri moja najmanja i najveći
sijanac adeniuma, proljeće 2012. Andina, lijepo si to napisala. Mogu samo
dodati da su adeniumi oportunisti. Prve godine dok nisam imao preveliku gužvu na prozorskim policama adeniume sam tokom dana prenašao
sa jugoistočnih na jugozapadne prozorske police. Te godine su počeli cvjetati
već krajem veljače. |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Zimsko i ljetno cvijeće cvjeta istovremeno!
Ovom slikom sjetio si me filma "Žena sokol" s Michelle Pfeiffer i Rutgerom Hauerom i scene u kojoj se, u trenutku sumraka, dvoje zaljubljenih napokon sastaju. Jesu li tvoj adenium i božićni kaktusi zaljubljeni - ne znam, ali znam da je vrijeme njihova istovremenog cvjetanja doista trebalo zabilježiti!
![]() |
||
||
![]() |
||
|
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Kod marshinih adeniuma na slici par postova ranije možemo govoriti o kombinaciji prehrambenih problema i nepravilnog zalijevanja. Kod njenih adeniuma se vidi nedostatak hranjivih tvari. |
||
![]() |
||
domagoj ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 29 Travanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
|
Andina,hvala
![]() Kaudeks je kod sviju ok,mislim da se radi o ovome što si spomenula,idu "pajkiti"....to mi je bitno jer znam da se redovno paze i maze,zalijevaju itd....
![]() |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Domagoj, lijep ti pozdrav! Za adeniume je to sada normalna stvar. Sigurno si primijetio da sam napisala da su moja dva odbacila svo lišće. Oni sada prelaze u fazu mirovanja, ja kažem da idu spavati
![]() Ako je kaudeks mekan, listovi otpadaju, klonuli su ili bez sjaja, znači da se nešto događa s korijenom. Provjeri.
|
||
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |