Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 270271272273274 282> |
Korisnik | |
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
slavuj.da li sam ja to dobro vidjela da pišeš cinija trajnica.ima li i toga.
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
..he. he. evo me ponovo, ima slika pa ima i mene
![]() Toplo se nadam da će ponovo poželjeti snimiti tvoj vrt, mi ćemo uživati, a oni imai veću popularnost, što bi se reklo: ugodno s korisnim ![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
bety a koje su to biljke koje nisi još vidjela,da ti nešto napišem o njima?
sve su to naše domaće,jednostavne,nezahtjevne biljke koje ti u vrtu opstaju desetljećima. pozdravi jariće. |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
e baranjko moja znam ja da ti nešto "kuhaš" u onom tvom popovcu sa kraja svijeta.
mogli bi se svi mi iznenaditi kada uskoro ugledamo i tvoje slike. |
|
![]() |
|
bebolina, kamenjar
čast mi je! |
|
![]() |
|
Betty Boop ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Prosinac 2012 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 1660 |
Ajoj,šta je predivnih biljaka
![]() Moram da priznam da neke vidim po prvi put u životu i da ne znam ništa o njima(pravi sam početnik) ![]() ![]() ![]() ![]() Zimski jasmin,kukureci i čuvarkuća pod snegom su fantastični ![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon,drago mi je da si opet svratila. nadam se da će ove godine biti puno zanimljivih slika vrta i mojih biljčica a kako je zahvaljujući cifovcima emisija zlatna dolina postigla veliku gledanost možda se ponovo kakav novinar uputi u slavujev vrt. |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Svratila sam da vidim ima li novih slika, kad stvarno...
![]() |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
predivno je kod tebe
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Baš sam ugodno prošetala pored tvog cvijeća
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Trajnice
Dvogodišnja pupavica i cinija ![]() Perunika ![]() Tradeskancija ![]() Srdašce ![]() Heucera caramel ![]() Babosvilka ![]() Vrt 2013. Zimski jasmin ![]() Zimski jasmin ![]() Kukurijek ![]() Crveni Kukurijek ![]() Aubrieta u veljači ![]() Opuntia u veljači ![]() Tillandsia spp. ![]() Zimski poslovi vrijednih patuljaka ![]() Adam u siječnju ![]() Cotonaster ![]() Rascvjetana Kamadoreja ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Kod mene je snijeg zabijelio pa je najljepše prošetati vrtom za koji već unaprijed znam da je
![]() |
|
![]() |
|
da Sara, iskustvo i znanje je ono što si vidio, shvatio i zapamtio i mislim da mi zalljubljenici i ovisnici o prirodi i biljkama ,zbog prevelike želje da nam nešto opstane, raste i cvjeta,ponekad imamo jako puno stručnosti.
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...draga moja, hvala ti ali nisam ti ja nikakav veliki stručnjak, čak niti mali, a sve ono što znam, naučila sam uglavnom ovdje, na forumu, družeći se sa ljubiteljima prirode i cvijeća, poput tebe i mene jer puno ljudi puno zna...
lijepi pozdrav ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
sretan je taj tvoj načelnik što se u vrtu još ništa ne može raditi inače bi morao tražiti drugog slikara.
pozdravi svoj lijepi babotok ! |
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Morala sam googlati da vidim biljku o kojoj pišeš....
Mogu ti reći da je fantastična! Stvarno mi se sviđa tako neobična. |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
VILINO SITO Carlina acaulis. vremekaz
Rijetka i u prirodi zaštičena biljka. Niska trajnica koja ima bodljikave i listove i cvjetove. Cvjetovi su slamnati-krem boje. U narodu je zovu vremekaz jer naočigled zatvara cvjetove kada se poveća vlažnost u zraku,bilo zbog magle ili predstojeće kiše. U srednjem vjeku se smatralo da je njezin korjen protuotrov a žvakali su ga protiv zubobolje. Latinsko ime je dobila poKarlu velikom koji je mislio da liječi kugu. Ima dugački vretenasti korjen i voli siromašno tlo i sunčan položaj.Ako se previše zalijeva-istrunut će,ako je tlo previše plodno-biti će mlohava i previsoka i izgubiti će svoj način rasta. Razmnožava se sjemenom koje mora izmrznuti da bi proklijalo. Najbolje je posijati u jesen u posude i ostaviti vani na mjestu gdje neće kisnuti.U veljači se može unijeti na toplije i ubrzo će se pojaviti mlade biljčice. Moje su danas 'izvirile' kao sitne zelene bubice i baš sam sretna. |
|
![]() |
|
drago mi je u svom vrtu ugostiti ovakvog stručnjaka.
sara dobrodošla! vidim da si vrt pregledala ne samo kao šarenu sliku, već kao cjelinu sa mnoštvom detalja i zbog toga su mi tvoji komentari još draži. ne znam da li si pogledala emisiju u kojoj je prilog o mom vrtu. tamo sam rekla da imam svoj bunar:-) zakamufliran tepihom od majčine dušice:-) bunar mi je pomogao da sve ne izgori u prošlogodišnjem paklu iako je bilo biljaka koje su baš uživale i na takvom suncu. lavanda je stvarno posebna.stara je 9 god. a odgojila sam ju iz sjemena kupljenog u Mađarskoj. u vrtu imam jako puno vrsta i još nisam uspjela sve prebrojati.samo ću ti napisati da imam:-) jer vidim da ti se sviđaju neke možda manje tražene biljke a i meni posebno drage:-) -gostanka,villino sito,fratarski papar,kaloper,gospina trava, izop, čubar,dubačac,ciklama puzavog korjena i okruglog lista.... |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...drago mi je vidjeti još jedan lijepi vrt na forumu, a k tomu još iz ravne nam i drage Slavonije...prvo što mi se svidjelo je smirena kompozicija cijeloga prostora u kojemu su biljke odlično raspoređene da se svaka može pokazati u najboljem svjetlu...lijepi ti je izbor biljaka, tradicionalan ali izuzetno zanimljiv...zanima me kako su te sve biljke uspjele tako lijepo izdržati prošlogodišnju dugotrajnu sušu i vrućinu...dala si nam odličan savjet za lavande pokušat ću to isprobati ovoga ljeta s dvije već neugledne lavande, ako uspijemo u našem vrtu punom kamenja uopće iskopati tako veliku jamu. Kada smo već kod lavande moram ti reći da mi se izuzetno sviđa ta vrsta...gromotulju nisam već dugo vidjela u nekom vrtu, veseli me što ju imaš, dobro je čuvaj...tajođer, jako lijepi jarmen, poslušnica...ma, nema potrebe više nabrajati, s veseljem očekujem prve ovogodišnje proljetne fotke...
lijepi pozdrav ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 270271272273274 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |