Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Voće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Limun
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Limun

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 35>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2009 u 01:12
Obzirom da imam ogroman limun u vrtu,koji cvate i daje plodove cijele godine,javljam se na ovu temu sa slikama...
sutra je novi dan
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
tajčica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 385
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tajčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2009 u 09:34
moj je u tegli,

i mislim da ti se neće održati u zemlji. Prehladno je zimi u Zagrebu da se ne bi smrznuo.

Šteta ako je već veliki da ti propadne
Na vrh
bvlgari76 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 64
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bvlgari76 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2009 u 17:59
Posadio sam svoj limun u zemlju. Nekako mi ga zao bilo u toj tegli, svaku jesen u garazu.

Pa cu sad vidjeti, i nadam se da ce prezivjeti. Inace, zivim u ZG i igram na kartu globalnog zatopljenja.

jel ima ko kakvih iskustava?
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2009 u 01:49
Zašto mom limunu opadaju cvijetovi ako i bude koji sitan plod i on ubrzo opadne?
Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2009 u 08:44
evo moga limuna,star je preko 10 god.
čovjek uči dok je živ
Na vrh
Boy78 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Boy78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2009 u 00:28
neki dan su mi nikli dva kakija koje je žena posadila jesenas!
za koju godinu ću ih cijepit pa u vrt s njima...
Na vrh
Marinela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 281
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marinela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2009 u 03:21
Pozz svima evo ja sam upala u ovu temu a niasam citala nista predhodno sta ste napisaliEmbarrassedprocitacu kad budem imala vremena posto ovde ima bas puno da se procita po temama i ne postizem sveEmbarrassedHtela sam samo da kazem da sam posadila seme limuna i da su mi nikli mali limuncici,tako da cu poceti jos malo da navaljujem sa pitanjima da mi nebise desilo iste greskeEmbarrassedkao pre,kad god sam posadila seme nikli su i posle malo vremena samo su se nekako izduzili i osusili seCry
Drago mi je sto smo se upoznali PrikaLOL ja svoje biljke prskam methiolom kad ih zadesi slicne stvari i vidim da mi uspe ne pojavljaju se viseLOL
Na vrh
Boy78 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Boy78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2009 u 18:30
da Vas upoznam - ovo je moj "Prika"

kupih ga jesenas. bez većih problema je prezimio u negrijanoj sobi na sjevernoj strani. prije par dana su se pojavile lisne uši pa sam ga poprskao bijelim uljem
Na vrh
Gogi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 14
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gogi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2009 u 12:56
Koliko Vam je star limun i dali mu dajete kakvu prihranu?
Na vrh
vule View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 401
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vule Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2009 u 23:16

išeto na balkon,dva dana prije uskrsa i divno mu je,do sredine listopada više se ne miče,ima još prošlogodišnjih plodova,ali tose bu potrošilo za limunade i slične pripravke,a novih ima ,neznam broj.........
Na vrh
tajčica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 385
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tajčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2009 u 09:03
Da li mi može netko pomoći gdje mogu nabaviti limun mjesečar jer samo on navodno daje plodove cijele godine.

Ovaj koji imam ja nije takve vrste i jako slabo cvate i daje plodove

Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1095
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2009 u 08:44
moj limun se izgleda osušio. Bio je u blagavoni cijelu zimu jer ima dosta svjetla i nije ni topla ni hladna. Čak je i cvjetao i imao nove plodove, ali odjednom je sve lišće otpalo i sad izgleda sasušeno. Stavila sam ga na terasu pa ću pratiti situaciju, možda živne, ali nekako se bojim da je Dead...Cry
nema kruha bez motike
Na vrh
Gogi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gogi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 11:08
Imam limun star tri godine sa strašno puno pupova,prošle godine je imao prve plodove.Ostavio sa ga cijelu zimu vani da se očelići isve je ok,malo mu je otpalo lišća,ali raste novo tako da za dva mjeseca će biti onaj stari.
Htio bih staviti slike ,ali neznam.....................
Na vrh
Gogi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gogi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Travanj 2009 u 11:00
Imam limun star tri godine sa strašno puno pupova,prošle godine je imao plodove.Ostavio sam ga cijelu zimu vani da se očelići i sve je ok,malo mu je listova otpalo,ali tjera novo lišče i biće sve uredu za oko dva mjeseca oporaviće se i popuniti ko prije.
Htio bih staviti slike,ali neznam kako.........................
Na vrh
Gogi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gogi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 11:53
Ništa nemožeš ućiniti ,moraš pustiti da sad odradi svoje i da se sam izbori,pogotovo ako nije u tegli nego u zemlji...............
Na vrh
Gogi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gogi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2009 u 11:50
Originalno poslano od člana marijan023 marijan023 napisao:

Ispred kuće imam veliki krasan limun. Prošle godine listovi su počeli žutiti a mišljenje agronoma u poljoapoteci je bilo da mu nedostaje željeza. Dao mi je bočicu od 2 deci željeza u prahu a moj stari je umjesto jedne žlice pomiješao cijelu dozu i prolio ispod limuna. Uglavnom, listovi limuna su posmeđili s unutrašnje strane a plodovi su bili suhe i tvrde kore. Zanima me zna li tko kako mogu anulirati višak željeza u zemlji i hoće li to utjecati na rodnost ove godine. Još se nadam da su kiše i tjek vrimena učinili svoje ali.....

Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2009 u 21:21
Ima li netko iskustva s kalemljenjem limuna.Ako netko slučajno ove godine bude kalemio neka detaljno poslika postupak.Iz sjemena imam limun,grejp,karambolu i nešpulu.Za kalemljenje mi treba grančica grejpa,karambole i nešpule.Grančica treba biti pripremljena za kalemljenje.Ako netko ima granćice tih biljaka,molio bih da mi nagodinu pošalje pripremljene.Svaki savjet je dobrodošaoWink.Hvala.
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
marijan023 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 29
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marijan023 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2009 u 16:21

Ispred kuće imam veliki krasan limun. Prošle godine listovi su počeli žutiti a mišljenje agronoma u poljoapoteci je bilo da mu nedostaje željeza. Dao mi je bočicu od 2 deci željeza u prahu a moj stari je umjesto jedne žlice pomiješao cijelu dozu i prolio ispod limuna. Uglavnom, listovi limuna su posmeđili s unutrašnje strane a plodovi su bili suhe i tvrde kore. Zanima me zna li tko kako mogu anulirati višak željeza u zemlji i hoće li to utjecati na rodnost ove godine. Još se nadam da su kiše i tjek vrimena učinili svoje ali.....

Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 15:26
iz sjemena su mi ponikal tri limuna ali su svi u jednoj maloj tegli sad me interesuje kad ih izvaditi i posaditi svaki za sebe,izgleda slabašno stabalce sa dva mala listića na vrhu.
Na vrh
Gogi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gogi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2009 u 12:17
Odgovor na vaše pitanje o presađivanju, ostavite ih dok stabljika  ne  odrveni onda ih presadite u prostraniju posudu,i zaljevajte samo vodom.Naćin odvajanja mladih limuna kojimjesu isplepleteno korijenje je da ga odvojite ćim više od zemlje i namoćite u vodi,a ako je jako zamršeno možete malo izrezati škarama. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.