Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slike kaktusa i njihova imena
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slike kaktusa i njihova imena

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 52>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2012 u 19:57
Originalno poslano od člana tara2009 tara2009 napisao:

gymnocalycium saglione mislim da je ovaj

Mogao bi biti,hvala ti Tara.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2012 u 19:31
gymnocalycium saglione mislim da je ovaj
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2012 u 18:40
Originalno poslano od člana tara2009 tara2009 napisao:

uuuuuuuuuuuuuuuuuu predobar jeeeeeeee

Jeeee,skoro sam pala u nesvjest kad mi ga je donjela.E kad bi znala koja je vrsta,nadam se da ću uskoro saznati.
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2012 u 18:09
uuuuuuuuuuuuuuuuuu predobar jeeeeeeee
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2012 u 16:26
Danas me prijateljica iznenadila sa ovim ljepotanom, molim znalce da mi pomognu oko imena kaktusa.

(uljepšana verzija )
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2012 u 08:23
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

Schumy, hvala ti na odgovoru i na savjetu....smile78

Nema na čemu milice7, samo pitaj, svi smo ovdje da se u zajedničkom druženju međusobno ispomažemo u svakoj prilici i neprilici...
schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2012 u 08:20
Originalno poslano od člana sagare22 sagare22 napisao:

Mali kaktus, pa to je bilo brzinski (ko zna - zna Wink )

Znaš možda kad počinje sa cvatnjom? Ovaj na slici je već preko 20 godina star i ima preko 2 metra a još nikad nijedan cvijet... Confused

Sagare22, opuntie ove vrste nikada ti neće cvasti ako nisi južnije od Splita. I u tim uvjetima cvatu vrlo rijetko, ljeta moraju biti suha, vruća sa relativno većim kolebanjima temperature između noći i dana tako da se ujutro stvori neka vrsta rose.
Ali kako reče kaktusić, vrsta ovoga kaktusa je Opuntia monacantha -ne treba žaliti za cvijetom, opintoe su lijepe i ovakve kakve ih je priroda podarila u "stilu, stasu i pojavi".....
Pozdrav........schumy
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2012 u 20:07
Schumy, hvala ti na odgovoru i na savjetu....smile78
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2012 u 20:02
Po slikama iz vrta tvoje mame sam zaključila da živiš negdje na kontinentu,kod nas opuntie ne cvatu,nemamo prave klimatske uvjete za njih.Meni osobno su one lijepe i bez cvijeta.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
sagare22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 185
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sagare22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2012 u 19:56
Mali kaktus, pa to je bilo brzinski (ko zna - zna Wink )

Znaš možda kad počinje sa cvatnjom? Ovaj na slici je već preko 20 godina star i ima preko 2 metra a još nikad nijedan cvijet... Confused
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2012 u 19:20
Opuntia monacantha
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
sagare22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 185
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sagare22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2012 u 19:06
Dragi forumaši,

tko mi od vas može pomoći identificirati ovu grdosiju?

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2012 u 20:59
Gricka - onaj stupasti kaktus, on bi mogao biti iz iste obitelji kao i ovaj moj na vrhu stranice. Proguglaj one sinonime i vidjet ćeš kako neki na slikama odgovaraju izgledu tvog kaktusa. Pokušaj

Ups, tek kad sam napisala onda sam se sjetila da sam sinonime i neke druge stvarčice dala u temi Lemaireocereus pruinosus, pa tamo pogledaj
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2012 u 07:06
Dobro jutro milica7, mislim da su one mrlje od previše vlage. Natalija ti je dala pravi savjet - svaki kaktus, bolje "zaboraviti" zaliti nego ga previše zaliti, pogotovo zimi. Vidim da je u glavi svijetlo-zelene boje, znači da je bio u polumračnoj prostoriji sa previše vlage (vode) u korijenovom busenu.
Pozdrav.........schumy
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2012 u 00:13
Puno hvala,  Natalija....smile78
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2012 u 00:10
aloa, vjerovatno barbadensis
a mrlje... možda nagnječenje ili neko slično mehaničko oštećenje
a lako moguće i od viška vode, ne smije biti u vlažnoj zemlji

što propusnija i bolje zaboraviti zaliti nego dati koju kap više, pogotovo sada zimi

za čas istruli

i naravno - što više svjetla da se ne deformira, ne izdužuje i ne blijedi
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2012 u 23:07
Evo još malo bliže ta mrlja na listu, da se bolje vidi. Zna li netko malo više o tome? Hvala!

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2012 u 23:04
Molim znalce da mi pomognu. Ne znam u koju skupinu pripada ova biljka i kako se zove?.  Zapravo više od toga me zanima kakve su to smeđe mrlje po listovima ? Ako ovo pitanje ne pripada ovu temu, molim da to maknete. Hvala.

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2012 u 22:57
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

[IMG]http://img862.imageshack.us/img862/2558/018gc.jpg" />

[IMG]http://img823.imageshack.us/img823/8749/019nbw.jpg" />

Moon, tebi je super. Kupiš „nizozemce“ sa karticom na kojoj pišu imena. Evo još nekoliko mojih kaktusa bez imena. Ove bijele su mi ID kao Epithelantha micromeris. Može pomoć kod ID ostalih?
treči po redu s crnim na bodljama ortegocactus macdugalli cvate žuto inače a mogao bi biti i turbinicarpus vierecki slični su cvate bijelo, dvije epithelanthe, mogao si to i malo bolje poslikati prvi se loše vidi, četvrti mi liči na mladi echinocactus horizontalonius, daj ti to malo bolje poslikaj pojedinačno.   
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2012 u 21:15
Pinus - sigurno, kad procvjetaju, onda je nešto lakše izvršiti ID, no dobro ih je imati tu, na jednom mjestu, možda netko kupi baš istoga i to sa karticom (imenom) Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2728293031 52>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.