Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 297298299300301 407> |
Korisnik | |
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
velike se zaista moze rezuckati do mile volje i samo budu ljepsi, ali ja se ne slazem sa rezanjem skroz malih (sijanaca kojima jos nije ni poceo drveniti caudex). po mom iskustvu sa vise stotina sijanaca (vjerujem najvise na ovom forumu), vecina ce se razgranati sama od sebe ako im se pruze dobri uvjeti,cesto sa cak i previse grana. dakle nije rezanje jedini nacin da se sijanci (ne odrasli) adeniuma razgranaju. cak i oni koji se ne razgranaju puno lakse to podnose i ljepse izgledaju ako im se dopusti stvoriti caudex prije rezanja. stvar je u tome da nema zurbe, za rezanje uvijek ima vremena.
od ovih od Miss M. ja bi definitivno orezala ove izduzene, i promijenila im supstrat na nesto prozracnije,ali ove male ne bih dirala do iduce godine, i to samo ako sami ne postignu neku zadovoljavajucu formu. al to je moje misljenje. enivej, evo sto se iscekuje ovaj jos sa straznje strane ima cetiri grancice sa pupovima, onaj od neki dan. |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Adeniumi spincirani ne svi ali većina, i velikom sam odrezala neke beskorisne grančice. Supstrat je dovoljno prozračan ne znam koliko se to vidi na slici, perlit, ciglica, kompost i još sam dodala ove sitne kuglice od ekspandirane gline voda doslovce proleti kroz teglu.
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Kad sam počela sijati adeniume, nije mi uopće bilo bitno njihovo cvjetanje nego zanimljivi kaudeksi. Sada, kad vidim ove vaše predivne, pune pupova i rascvjetane, postajem već nestrpljiva. Kod mojih jednogodišnjaka još ni c od cvijeta.
![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
U pravu si Andina, ne znaš što je na njima ljepše, stvarno su posebna kategorija biljaka. Kad gledam cvjetove, isto ne znam koji mi je ljepši od kojega.
Ne znam koliko se sjećate da sam nekim svojim adeniumima podrezala centralni dio korjena i podmjestila plastične pločice ? E pa danas sam imala inventuru i nije mi žao što sam to radila, evo i zašto: i sa donje strane A i cijela biljka je u odličnom stanju i raste ko šašava.
|
|
|
|
![]() |
|
Da nadopunim gornji post, podložne pločice sam stavljala 06. 05. ove godine, evo slika od tad tako da se vidi koliko se korjen razvio:
|
|
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Izvrsno! Neki moji sijanci nisu toliki korijen razvili ni za šest mjeseci!
![]() Ja sam svima maknula one čašice jer su mi slabije napredovali. Jednom su čak počeli žutjeti listovi i kad sam to maknula, oporavio se. Kako ti praviš supstrat? |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Andina, hvala ti. I sama sam se iznenadila kako je korjen dobro razvijen. I drugi su tako dobri, ali nije potrebno sve slikati, ovo je samo ogledni primjerak.
Moj supstrat je mješavina liapora, sitnog šljunka i zemlje za cvijeće ( kupujem samo jednu vrstu koja mi je jako dobra, neću reklamirati, ako te zanima, pp).
|
|
|
|
![]() |
|
Glikice super ti
je ideja za formiranje zanimljivog
kaudeksa kod adeniuma. Imam nekoliko dva
mjeseca starih sijanca a. swazicuma za
koje mislim da bi bili primjereni za
tako nešto. Požuriti ću dok ne patentiraš postupak. Jučer sam dignuo iz supstrata za zadnja tri prošlogodišnja
sijanca (male tegle) . Mislim da ih više neću dizati bar do kraja rujna. |
|
![]() |
|
Pinus, ideja nije moja, vidjela sam na Y-tube kako neki lik to radi pa sam to i primjenila kod nekoliko mojih. Jučer sam sve to isto napravila samo u puno širju teglicu i sa većom pločicom, jer se korjen baš jako razgranao. Za 2-3 mjeseca ću ih opet vaditi van da vidim napredak.
|
|
|
|
![]() |
|
Cvatnja je počela, ja hepiiiiii.....
|
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Glikice,bravo
![]() ![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Narnia ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2013 Lokacija: Nis Status: Offline Bodovi: 79 |
Pozdrav za sve adenoljupce ,gde i sama spadam!
![]() ![]() - ![]() . - ![]() . - ![]() Nadam se da sam uspela da ubacim nesto od slicica da vas upoznam sa mojim adeniumima! |
|
![]() |
|
Narnia, dobro došla u ekipu, koja je kako i sama vidiš dosta jaka, veselimo se svakom novom ljubitelju ove biljke, a ako k tome ima još i znanja koje će podijeliti s nama, tim bolje.
Tvoji adeniumi su baš krasni.
|
|
|
|
![]() |
|
Narnia ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2013 Lokacija: Nis Status: Offline Bodovi: 79 |
Imam ih zaista mnogo...nisam brojala ali zasigurno oko 150 odraslih biljki i plus sejance
![]() ![]() - ![]() - ![]() - ![]() |
|
![]() |
|
Narnia, dobro došla na CiF !
![]() Kolekcija ti je lijepa a i velika. Kažeš
150 biljaka, Vauuu. Drago mi je da si među nama da malo razmijenimo iskustva. Kod mene je trenutno ovakva situacija 6 „velikih“
adeniuma 15 tak prošlogodišnjih sijanca plus 40 ovogodišnjih sijanca socotranuma,
somalense nove, swazicuma i somalensea. Sve je to od oka
brojio nisam. Ja zločest, pa odmah pitanje: kažeš 150 biljaka kako se snalaziš preko zime,
gdje prezimljavaju tvoji adeniumi i u kojim uvjetima ? Ako imaš ti kakvo pitanje samo izvoli, zato smo tu da izmjenjujemo
iskustva. |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
hej Narnia, vidimo se i tu
![]() dobrodosla, drago mi je da si dovela svoj copor k nama malo (iako je *tamo* daleko ljepse ![]() razumijemo pojavu "krda" adeniuma, ima nas tu pravih ovisnika :D ja nesmijem niti rec kolko ih ima, blizi se pola milje hahah |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Glikica,Pinus hvala na dobrodoslici!
![]() Za prezimljavanje uh ![]() Evo kako to izgleda...adeniumi se ne vide dobro oni su pored samog zida na policama u dva nivoa.Pored njih gajim i mnoge druge egzoticne biljke tako da je kod mene tokom zime haos ![]() - ![]() ali zato leti uzivamo... - ![]() - ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 297298299300301 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |