Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 297298299300301 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2013 u 09:39
velike se zaista moze rezuckati do mile volje i samo budu ljepsi, ali ja se ne slazem sa rezanjem skroz malih (sijanaca kojima jos nije ni poceo drveniti caudex). po mom iskustvu sa vise stotina sijanaca (vjerujem najvise na ovom forumu), vecina ce se razgranati sama od sebe ako im se pruze dobri uvjeti,cesto sa cak i previse grana. dakle nije rezanje jedini nacin da se sijanci (ne odrasli) adeniuma razgranaju. cak i oni koji se ne razgranaju puno lakse to podnose i ljepse izgledaju ako im se dopusti stvoriti caudex prije rezanja. stvar je u tome da nema zurbe, za rezanje uvijek ima vremena.
od ovih od Miss M. ja bi definitivno orezala ove izduzene, i promijenila im supstrat na nesto prozracnije,ali ove male ne bih dirala do iduce godine, i to samo ako sami ne postignu neku zadovoljavajucu formu. al to je moje misljenje.

enivej, evo sto se iscekuje
ovaj jos sa straznje strane ima cetiri grancice sa pupovima, onaj od neki dan.

velika gorica
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2013 u 09:57
17. 7. 2013

Na slici u sredini je prošlogodišnji  (nepincirani LOL ) sijanac. Trenutno je visok sa teglom preko metar.

Bebolina  cvijet na bijelom  cijepljenom  adeniumu kao iz priče, Approve ljepši ne može biti !
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2013 u 16:10

Uploaded with ImageShack.us

...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2013 u 17:59
Adeniumi spincirani ne svi ali većina, i velikom sam odrezala neke beskorisne grančice. Supstrat je dovoljno prozračan ne znam koliko se to vidi na slici,  perlit, ciglica, kompost i još sam dodala ove sitne kuglice od ekspandirane gline voda doslovce proleti kroz teglu.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2013 u 20:52
Kad sam počela sijati adeniume, nije mi uopće bilo bitno njihovo cvjetanje nego zanimljivi kaudeksi. Sada, kad vidim ove vaše predivne, pune pupova i rascvjetane, postajem već nestrpljiva. Kod mojih jednogodišnjaka još ni c od cvijeta. Unhappy
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2013 u 20:58
Originalno poslano od člana Miss M. Miss M. napisao:

ovako to rade tajlanđani . . . 

mislim da ova slika puno govori o relaciji između sunca,  vode i adeniuma .

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2013 u 21:07
U pravu si Andina, ne znaš što je na njima ljepše, stvarno su posebna kategorija biljaka. Kad gledam cvjetove, isto ne znam koji mi je ljepši od kojega.

Ne znam koliko se sjećate da sam nekim svojim adeniumima podrezala centralni dio korjena i podmjestila plastične pločice ? E pa danas sam imala inventuru i nije mi žao što sam to radila, evo i zašto:

i sa donje strane

A i cijela biljka je u odličnom stanju i raste ko šašava.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2013 u 22:34
Da nadopunim gornji post, podložne pločice sam stavljala 06. 05. ove godine, evo slika od tad tako da se vidi koliko se korjen razvio:

Uploaded with ImageShack.us

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2013 u 23:08
Izvrsno! Neki moji sijanci nisu toliki korijen razvili ni za šest mjeseci! Clap
Ja sam svima maknula one čašice jer su mi slabije napredovali. Jednom su čak počeli žutjeti listovi i kad sam to maknula, oporavio se.
Kako ti praviš supstrat?
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2013 u 23:28
Andina, hvala ti. I sama sam se iznenadila kako je korjen dobro razvijen. I drugi su tako dobri, ali nije potrebno sve slikati, ovo je samo ogledni primjerak.
 Moj supstrat je mješavina liapora, sitnog šljunka i zemlje za cvijeće ( kupujem samo jednu vrstu koja mi je jako dobra, neću reklamirati, ako te zanima, pp).
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 08:53

Glikice super ti je  ideja za formiranje zanimljivog kaudeksa kod adeniuma.  Imam nekoliko dva mjeseca starih  sijanca a. swazicuma za koje mislim da bi bili primjereni  za tako nešto. Požuriti ću dok ne patentiraš postupak. LOL  Big smile

Jučer sam dignuo  iz supstrata za zadnja tri prošlogodišnja sijanca (male tegle) . Mislim da ih više neću dizati bar do kraja rujna. Sleepy

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 15:48
Pinus, ideja nije moja, vidjela sam na Y-tube kako neki lik to radi pa sam to i primjenila kod nekoliko mojih. Jučer sam sve to isto napravila samo u puno širju teglicu i sa većom pločicom, jer se korjen baš jako razgranao. Za 2-3 mjeseca ću ih opet vaditi van da vidim napredak.

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 15:55
Cvatnja je počela, ja hepiiiiii.....

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 16:25
Glikice,bravosmile141,a i svima ostalima jedan velikismile141
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 79
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 16:28
Pozdrav za sve adenoljupce ,gde i sama spadam!SmileDrago mi je da je aktivnost na ovoj temi zaista velika.Adeniume gajim vec godinama i skoro sve biljke koje imam podigla sam iz semena.Dosta toga sam procitala sa ovih stranica...mnoge sam stvari vec znala,prilicno toga i naucila od vas-a nadam se da cete i vi ponesto saznati od mene...i naravno da cemo se lepo druzitiWink

-
 . -
 . -
Nadam se da sam uspela da ubacim nesto od slicica da vas upoznam sa mojim adeniumima!
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 16:34
Narnia, dobro došla u ekipu, koja je kako i sama vidiš dosta jaka, veselimo se svakom novom ljubitelju ove biljke, a ako k tome ima još i znanja koje će podijeliti s nama, tim bolje.
Tvoji adeniumi su baš krasni.
Na vrh
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 16:37
Imam ih zaista mnogo...nisam brojala ali zasigurno oko 150 odraslih biljki i plus sejanceWackoNadam se da razumete to...LOL

-
  -
  -
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 17:16
Narnia, dobro došla na  CiF !  smile75

Kolekcija ti je  lijepa a i velika. Kažeš 150 biljaka, Vauuu. Drago mi je da si među nama da malo razmijenimo iskustva.  Kod mene je trenutno ovakva situacija 6 „velikih“ adeniuma 15 tak prošlogodišnjih sijanca plus 40 ovogodišnjih sijanca socotranuma, somalense  nove,  swazicuma i somalensea. Sve je to od oka brojio nisam.

Ja zločest,  pa odmah  pitanje:  kažeš 150 biljaka kako se snalaziš preko zime, gdje prezimljavaju tvoji adeniumi i u kojim uvjetima ?

Ako imaš ti kakvo pitanje samo izvoli, zato smo tu da izmjenjujemo iskustva.

Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 17:50
hej Narnia, vidimo se i tu Star
dobrodosla, drago mi je da si dovela svoj copor k nama malo (iako je *tamo* daleko ljepse LOL )
razumijemo pojavu "krda" adeniuma, ima nas tu pravih ovisnika :D ja nesmijem niti rec kolko ih ima, blizi se pola milje hahah

velika gorica
Na vrh
Narnia View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Narnia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2013 u 18:02
Glikica,Pinus hvala na dobrodoslici!Smile
Za prezimljavanje uhConfused...tesko.Imam zastakljenu terasu koju tokom zime dogrevam tako da temperatura bude izmedju 5-10C u zavisnosti koliko je vani hladno.Nekada bude i jako toplo,ako je dan suncan jer je citav prostor u staklu.Uglavnom vecina biljaka prezimi tako...zalivanje svedem na minimum-mozda tek jednom mesecno vrlo malo vode,naravno bez ikakve prihrane.Do proleca vecina biljaka izgubi svo lisce i krece ponovo.Jedan deo biljki cuvam po prozorima u grejanim sobama i po mom iskustvu te biljke mnogo lepse napreduju-ne izgube svo lisce i ranije krecu da listaju i cvetaju ,tako da je moja preporuka za prezimljavanje ipak svetlo i toplo.Naravno biljke unesem u zimovnik pre jesenjih kisa,supstrat treba da bude skoro suv...zastitim ridomilom i captanom i mogu da se pohvalim da gubitaka kod odraslih biljaka skoro da uopste i nemam.Sejance i mlade biljke cuvam u toplom
Evo kako to izgleda...adeniumi se ne vide dobro oni su pored samog zida na policama u dva nivoa.Pored njih gajim i mnoge druge  egzoticne biljke tako da je kod mene tokom zime haosLOL
  -
ali zato leti uzivamo...

-

-

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 297298299300301 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,500 sekundi.