Haemanthus |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I na kraju mi je krepao
![]() Inače ime mu potječe od grčke riječi aima: krv i anthos: cvijet. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Nije veliki, nekih 30 cm ukupno.
|
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
iso-miki pa ovo je da poludiš.reci kol'ko visoko naraste
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
Kupila sam lukovicu na proljeće u Gra-mi (nešto kao Baumax) . Znam da je porijeklom iz Afrike, a muči me da li bi bilo pametnije ostaviti ga sad da dalje raste ili postupati s njim kao s amarilisom
![]() Spada u skulente u porodicu Amaryllidaceae. I sad znam da ga treba obilno zaliti nakon sadnje, jer inače neće uopće početi rasti. Postoji 22 vrste haemanthusa, od kojih su 3 zimzelene: H. albiflos (slonov jezik), H. deformis i H. pauculifoliu - te tri vrste imaju lukovice koje su djelomično zakopane, a dio izložen vanjskim utjecajima pozeleni. Ove druge vrste su duboko zakopane i uobičajeno cvjetaju prije nego puste listove - tu negdje spada moj, znači nije zimzelen. Vidjela sam na Wikipediji da vrsta albiflos čak ima i plodove nakon cvjetanja, neznam da li svi imaju, to ću još vidjeti, i popisano je svih 22 vrsta, multiflorus nije naveden, znači da mu to nije točan naziv, ili?... |
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
i mene bi to zanimalo , ako je moguče
|
|
![]() |
|
cvjetoljubac ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
ajme lijepog li cvijeta, nisam još vidjela ovako nešto, čini se super, gdje se može nabaviti??????
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
ovo je predivno!!!!
Znas li stogod o ovom civjetu, sta i kakve uvijete treba?? jos jednom ... ovo je stvarno predivni cvijet... bravo |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Sviđa mi se jako - jako!
Ovo još nisam nigdje vidjela!
![]() |
|
![]() |
|
Za sad postoji samo cvijet, mislim da će lišće potjerati kasnije. I sad nova dilema: da li ga najesen staviti na mirovanje kao amarilis?
|
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
![]() |
|
Uh, dugo mi je trebalo da dođem do cvijeta, s obzirom da nisam našla o njemu ništa na netu, a na pakiranju nije ništa pisalo osim slike. Dakle, posadila sam ga u teglu i nisam jako zalijala, da ne ponovim fijasko s kalom koja mi je istrulila u tegli. Lukovica jako dugo nije krenula, onda sam ga premjestila s teglom van na terasu i kad ga je jedna dobra kiša jako dobro zalijala počeo je ubrzano nicati. |
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Kako si riješila nedoumicu oko sadnje haemanthusa? Kako ti napreduje?
|
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
Pozdrav!
Kupila sam lukovicu Haemanthusa (multiflorus) i u nedoumici sam - saditi u teglu ili čekati proljeće pa na gredicu. Ima li tko kakva iskustva s njime? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |