Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Haemanthus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Haemanthus

Odgovori Odgovori Stranica  <123
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2008 u 22:22
I na kraju mi je krepaoCry, hoću reči izgnjilila mi lukovica. Naknadno sam ga našla u jednoj knjizi tamo piše da ga se obilno zalijeva u početku vegetacije do cvatnje, zatim se postupno smanjuje dok listovi ne požute i biljka započne zimsko mirovanje: meni ga je još jedna kiša predobro zalijala i to je bio početak kraja.
Inače ime mu potječe od grčke riječi aima: krv i anthos: cvijet.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2008 u 22:29
Nije veliki, nekih 30 cm ukupno.
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2008 u 18:46
iso-miki pa ovo je da poludiš.reci kol'ko visoko naraste
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2008 u 16:54
Kupila sam lukovicu na proljeće u Gra-mi (nešto kao Baumax) . Znam da je  porijeklom iz Afrike, a muči me da li bi bilo pametnije ostaviti ga sad da dalje raste ili postupati s njim kao s amarilisomConfused.
Spada u skulente u porodicu  Amaryllidaceae.  I sad znam da ga treba obilno zaliti nakon sadnje, jer inače neće uopće početi rasti.

Postoji 22 vrste haemanthusa, od kojih su 3 zimzelene: H. albiflos (slonov jezik), H. deformis i H. pauculifoliu - te tri vrste imaju lukovice koje su djelomično zakopane, a dio izložen vanjskim utjecajima pozeleni. Ove druge vrste su duboko zakopane i uobičajeno cvjetaju prije nego puste listove - tu negdje spada moj, znači nije zimzelen. Vidjela sam na Wikipediji da vrsta albiflos čak ima i plodove nakon cvjetanja, neznam da li svi imaju, to ću još vidjeti, i popisano je svih 22 vrsta, multiflorus nije naveden, znači da mu to nije točan naziv, ili?...
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2008 u 15:44
i mene bi to zanimalo , ako je moguče 
Na vrh
cvjetoljubac View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 152
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvjetoljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2008 u 15:29
ajme lijepog li cvijeta, nisam još vidjela ovako nešto, čini se super, gdje se može nabaviti??????
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2008 u 23:21
ovo je predivno!!!!

Znas li stogod o ovom civjetu, sta i kakve uvijete treba??

jos jednom ... ovo je stvarno predivni cvijet... bravo
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2008 u 21:56
Sviđa mi se jako - jako!
Ovo još nisam nigdje vidjela!smile227
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2008 u 20:53
Za sad postoji samo cvijet, mislim da će  lišće potjerati kasnije. I sad nova dilema: da li ga najesen staviti na mirovanje kao amarilis?
Budi promjena koju želiš vidjeti.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2008 u 17:26

Uh, dugo mi je trebalo da dođem do cvijeta, s obzirom da nisam našla o njemu ništa na netu, a na pakiranju nije ništa pisalo osim slike. Dakle, posadila sam ga u teglu i nisam jako zalijala, da ne ponovim fijasko s kalom koja mi je istrulila u tegli. Lukovica jako dugo nije krenula, onda sam ga premjestila s teglom van na terasu i kad ga je jedna dobra kiša jako dobro zalijala počeo je ubrzano nicati. 
Budi promjena koju želiš vidjeti.
Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 21:22
Kako si riješila nedoumicu oko sadnje haemanthusa? Kako ti napreduje?
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2008 u 20:33
Pozdrav!
Kupila sam lukovicu Haemanthusa (multiflorus) i u nedoumici sam - saditi u teglu ili čekati proljeće pa na gredicu. Ima li tko kakva iskustva s njime?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.