Ivanić-Grad |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345> |
Korisnik | |
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
Nisam pojma imala da buča iliti bundeva može tako varirati.Neki primjerci su fantastični,uživala sam gledajući
Bravo kat.rea i mari i za slike i za lijepo druženje
![]() |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Bravo cure. Prvo mi je drago da sam vidjela vas dvije!
![]() A buće? Što reći? Nevjerojatno kakvih sve ima. Pa to je cijela umjetost uzgojiti buću neobičnog oblika ali bome i veličine!
E da mi je komad tople bućnice!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...bravo...baš si se potrudila pokazati to bogatstvo vrsta....
...ne mogu se načuditi koje su sve oblike i sorte "smislili"......
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Ovaj gospodin je dobio priznanje za najbolje uređeni štand
i to bi bilo to od mene.... ma bilo je tu još koječega, bilo je kolača, bučnice, štandovi sa klopom, pečenjari, kestenjari....ja sam iz ponude pokušala izabrati ono što je, barem meni, bilo najinteresantnije..... ako je bio još netko od forumaša, pogotovo na onom prvom "paradnom" dijelu, neka stavi slike, ako ne, ja sam uslikala koliko sam mogla i stigla..... pa toliko od mene sa bučijade 2009.
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
i drugi regal
|
|
![]() |
|
regal
ovoj čudnoj buči su i glava i rep na istoj strani
![]() crna i zelenazelena
stigao nam je i Alien, svemirci napadaju
![]() i blizanci su bili
kivano i đavolje kandže - tikvica i sjemenka, o sjemenka baš opako izgleda
ove bijele smo već vidjeli, ali tu je i bodljikavi krastavčić - desno, a lijevo su najmanji krastavci koji se mogu kiseliti i vjerujte stvarno su malecki, tek 1 - 1,5 cm
šareno, još šarenije
ja bih ovu drugu sa lijeve strane nazvala "turska kapa", pa zelene, bijele, fitnes bučice...
|
|
![]() |
|
Pa piramida sa bučama
a po piramidi se penju i frću zmije
a i ovo sliči na zmiju
čudnih li oblika ima i ovdje
|
|
![]() |
|
A onda smo došle do štanda sa vrlo neobičnim bučama ( barem meni)
pa najljepša buča
a tek ova
"mramorna"
pa cugi neobičnog oblika, a tek ova bijela buča u pozadini
i opet raznih boja i oblika
pa nekakva "bodljikava"
pa mramorna, bučice za fitnes
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Baš smo se lijepo provele! A svirao je i neki bend
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
A sada ću vas bombardirati sa slikama buča, toliko je raznih i neobičnih da se ja nisam mogla odlučiti ove ću slikati ove neću, ... pa evo
buče, kukuruz, cugi i mušmule
buče - glatke, grbave, " krastave", šarene, male i velike
a kakvih je tek tu bilo, ali ima i graha....
bijele, žute, narandžaste, šarene.....eko sjeme, eko buče
|
|
![]() |
|
pa opet štand sa bučama i domaćim proizvodima, a gospođa koja mi se lijepo smije inače prodaje cvijeće.....
meksički krastavac - kako mi je objasnila gospođa koja ga prodaje i izlaže, jestiv na salatu, može se pohati, ima samo jednu sjemenku iz koje bi trebala za mjesec ili malo više izaći biljka ( u kući)..... kupila sam pa ćemo vidjeti....
šareni cugi i desno patišoni
pa malo tekućih specijaliteta
|
|
![]() |
|
a sa druge strane štanda su poluprazne košare - znači da se stržilo
![]() ![]() |
|
![]() |
|
zatvoreni dio tržnice
škrinja za mliječne proizvode "obučena" u vez i naravno izloženi sirevi
pa opet štand ukrašen vezom, a na njemu buče i bučice, papričice, šareni kukuruz, suhe sjemenke, ma svega je bilo
|
|
![]() |
|
Pa smo krenule u obilazak štandova
pa košara puna simpatičnih bučića
pa malo domaćih proizvoda - mislim da su to višnje u rakiji, pa jastuci - ručni radovi, oslikane marame ili šalovi i sve ukrašeno naravno - bučama
|
|
![]() |
|
Ovo bi valjda bilo strašilo u kukuruzu - čuva kukuruz i buče
ježurka ježić se skriva ispod česme ( đerma)
pa đeram
![]() |
|
![]() |
|
Zbog radova koje sam imala cijeli tjedan nisam mogla biti na cijeloj Bučijadi, ali poslije 12 sati nazvala me Mari5510 i veli ja sam u Ivaniću, pa sam i ja odjurila.... pa evo slikica:za početak evo Mari i ja pored Bučka
pa samo Bučko, vidite kako se smije
|
|
![]() |
|
Evo program Bučijade http://www.tzig.hr/wp-content/uploads/2009/10/program_bucijada.pdf
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |