Zamioculcas |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 17> |
Korisnik | |
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[QUOTE=nbjelovu]Jaco, divan primjerak zz biljke. Sta ti je ovo sareno, pored? Jako je simpaticno.
ciao, NIna [/QUOTENina taj cvijet imam negdje tri god.,onda su me držale takve biljke...baš su mi bile zgodne .Moon nam je odgovorila naziv,ni ja nisam znala. Imam još jednu što raste s drvenastog dijela---za nju mislim da se zove Radermachera sinica,neka me netko ispravi ako je krivo ime. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Hvala, Moon.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Dok se Jaca ne javi, to je Polyscias Balfouriana
![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Jaco, divan primjerak zz biljke. Sta ti je ovo sareno, pored? Jako je simpaticno.
ciao, NIna
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
I
![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Moon, ima logike i za ovo prvo a bogme i za ovo drugo što si napisala
![]() Od kad sam ga prije skoro dvije godine presadila u posudu malo veću od čaše jogurta ne mičem ga, e pa ako mu je lijepo tako, ja ga puštam da se gužva i dalje
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Svaki cvijet treba svjetla i bolje uspijeva na svjetlu pa i oni za koje kažemo da mogu biti u sjeni. Naglasak je da mogu, što ne znači da im neće biti bolje kad imaju više svjetlosti. To sam naravno negdje pročitala. Piše i ovo: cvojeće koje može rasti i uspijevati u većoj sjeni u kući dobro je tijekom nekog perioda staviti i na više svjetlosti kako bi dobilo dodatne snage da ponovno bude lijepo tijekom mjeseci koje će provesti u dijelu prostorije koje je s manjkom svjetlosti.
ivna...malo ga zaplašiš i on krene s rastom
![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Ovo je čudesan cvijetak ili bi bilo bolje reći jaaako mušićav
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Istina je da ova biljka ne traži puno svjetla, ali jednog imam kod kuće u dosta tamnom uglu, a drugi je u uredu gdje ima puno svjetla (ali ne sunca) i ipak je očita razlika. Ovaj kod kuće jako rijetko tjera nove grane, dakle stagnira. Ovaj u uredu kojeg sam sama zakorijenila od odrezane grane raste neprekidno. Trenutno izbacuje 6 novih grana, dakle prema mom iskustvu ipak ovaj koji ima više svjetla puno bolje napreduje od ovog u sjenovitom prostoru, a njegujem ih potpuno jednako.
|
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
I ja je obožam, ne triba puno svitla a to mi je veliki problem za drugo cviće ali zato njemu prija.
![]() |
|
![]() |
|
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
Bravo Cikas
![]() Na oba moja ima novih listova,ova biljka mi se sve više i više sviđa ![]() |
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Jupi1 I moj baca tri nova lista!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Prije 2-3 godine kupila sam zamija i presadila ga u veću teglicu - neznalica.
Stajao mi je u DB na polici, na svjetlu, ali ne na dir. suncu. Ni makac. Četiri lista stajala su i stajala, čak su počeli žutiti. Zalijevala sam ga slabo, tj. 2 puta na mj. i prskala.
Stavila sam ga u spavaću s., na prozorsku dasku (škure su poluotvorene), ostao je na 2 lista.
Tek prije 2 tjedna su počeli izbijati novi listovi.
![]() Nisam ga htjela presađivati u manju teglicu da vidim kada će početi tjerati nove grančice.
U međuvremenu sam kupila novi, stoji u kupljenoj maloj teglici, savija je i buja. Pošpricam ga i mjesečno malo zalijem. Stoji mi u toplom DB, nije na svjetlom mjestu.
![]() Učimo
![]() Slikice naknadno.
Puno strpljenja i uspjeha svima
![]() |
|
![]() |
|
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
Moj ima dosta svjetla,blizu je prozora,ali sunce ne dolazi na njega.Kažu da može dugo stati isti,ali kad krene brzo rasteMalo sam bolje pogledala kad nije jedna grana nego 3.Na slici se vide 2,još su sitne,ali mene su tako obradovale.
![]() |
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Bravo nina. Moj još uvijek miruje. Možda zbog manje svjetla. |
|
![]() |
|
Čitam ovu temu jer sam u siječnju dobila 2 zamića.Odmah sam ih presadila ,od jednog sam odvojila jedan gomolj s 4 grane koje su mi se činile da su nekako sa strane.Tako imam i trećeg koji se zasad dobro drži.
Maloprije ponukana ovom temom,pregledam ih ja,kad jedan pušta novu granu.Tek viri vrh iz zemlje,ali to mu je prva grana otkad je kod mene.toliko sam se obradovala da sam morala nekome ispričati(tj. napisati). |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Saro, dvije godine čekanja ???? Čitala sam da sporo kreće ali tako sporo!!!
Dobro da ima par mladica sa korjenjem, pa će me veseliti njihove mlade grančice dok listovi i stabljike potjeraju!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Kiki-ko, ja sam čekala skoro dvije godine da mi ukorijenjena grančica pusti prvi list. Sada imam čak dvije grančice u teglici, jeeee
![]() Potvrđujem informacije da ne voli vlagu, a suhi zrak mu uopće ne smeta.
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Ogromni zamio, star oko 10 godina, sam jućer presadila u manje tegle!! Jer nisam znala da se mora gužvati!! Listiće stavila na pelcanje u posebnu teglu, lisne peteljke posebno, i par viljčica u svaku teglu!! I još stavila na zakorjenjivanje u staklenu vazu 10 lisnih peteljki!! Naoružana ogromnim strpljenjem čekam prve korjenčiće u vazi ali i prve lisne grane za par mjeseci!!! ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 17> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |