Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 306307308309310 407> |
Korisnik | |
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Danas mi se na majušnim listićima, koji rastu uz cvjetne pupove, pojavilo nešto kao smola, kao neki tanki "film" prozirno smeđkasto. Odmah sam to pokidala. Znate li što je to ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Tko bi to znao koje je najbolje gnojivo za adeniume ? možda Tajlanđani ili Tajvanđani
? Dzeni, ako me pitaš sa čime ja gnojim e to ti mogu reći. Gnojim sa INA Kutina
NPK 15 15 15 |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Andina, za tako nešto nema
razloga. Uvjeti za uzgoj adeniuma su kod mene na sunčanoj terasi puno povoljniji nego na balkonu. Sljedeću rundu idem i ja sa sjemenom hibrida od mr. KO. Gledam danas na adenium Yahoo group i svi se hvale sa njegovim hibridima. Kod Plumerie više ništa ne
kupujem. Idem direktno kod mr. KO po
sjeme. Mislio sam da si možda njegovo sjeme kupila na eBay. |
|
![]() |
|
Glikice, ako se pojavi
tako nešto adenim istuširam, a i inaće adeniume sada preko ljeta često tuširam ps. travu sam danas popodne pokosio |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Pinus, ovaj bjelko je pre, pre, prekrasan, baš mi se sviđa !
Idem odmah na tuširanje, ma ne ja, adenium ! Pohvaljujem te za košenje trave !
|
|
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
G, super mi je ovaj sa rasirenim korijenjem! kod mene jedan, ima vec dugo barijeru ispod, smrad umjesto da raste na stranu poceo se samo dizat prema gore, ono odlucio isetat kad mu nedam normalno rast. uopce nemam ideju sta da mu radim
![]() Andina, dobro izgledaju Ko-ovi malci, bas me zanima dal ce nam ispasti sto zanimljivo od njih ;) Mememe, je ovaj ima sa obje roditeljske strane genetike crispuma, iako nije prva generacija hibrida bebi, violet po obicaju odlican! uploadat cu kasnije nesto edukativnih slika, sa skurenima i svakakvima, za sad samo jedna za estetski uzitak: ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
W ovaj ti je suuuuperiška !!!
Gle, kad sam podmetala pločice tamo u svibnju, rezala sam centralni korjen ( ma vraga rezala, noktićima ga odcvikala i odmah sadila. Znam da će se Pinus sad nakostriješiti, jer sve je išlo onako zdravo seljački, bez ikakvih mjera zaštite i sl). Tad je korjenje bilo još maleno, ali je fino narasalo. Neki dan sam to širenje korjena radila malo većim primjercima, ali bez reckanja korjenja, samo sam ih tako u krug raširila. Al stavila sam kamenje da opteretim supstrat, evo: |
|
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
ja sam moje presađivala a cvatu su, morala sam...
![]() kad sam ih izvadila iz zemlje lijepo sam gumom oprala korjenje, da detaljno vidim šta se krije ispod zemlje ![]() zaključila sam da su im široke, plitke graste bile preplitke ![]() ![]() mojoj sreći nije bilo kraja kad sam u mome gradu, koji se nemože podičiti ponudom cvijeća i cvjećarske opreme našla graste baš onakve kakve sam zamislila da im kupim. da sve ne bi bilo idealno niđe nisam našla zemlju za kaktuse. sjetila sam se da sam jednoj susjedi proljetos kupovala i pitala je, u nje još neraspakirana. otkupila sam je od nje.... ![]() e sad, odma sam ih malo zalila, danas se cvijetovi oklepili i ja ih dobro zalila. vidim da su se već većina ispravili. zanima me kad početi sa prihranom. |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Antonija, možda i nisi morala presađivati ih sada. Nije to puno korjenčića izvirilo van posude, no dobro, sad si to učinila, zalila i daj bog da ti ne odbaci pupove i da nastavi sa cvatnjom. Bar si vidjela kako krasno korjenje ima.
Vidim da si oduševljena novim teglicama, hm..... ako slika dobro pokazuje, onda nisu dobre. Jako se sužavaju prema dolje, prema tome će ti se i korjenje tako razvijati- formirati, a to ne želiš, zar ne ? Nadam se da te nisam razočarala ili uvrijedila ovim komentarom, ali meni se one dvije male, lijevo na slici puno više dopadaju oblikom. Znam da je jako teško naći adekvatne posude, zato sam ja prionila na hand-made, pravim si kakve ja hoću. Upravo sam si napravila dvije i ako se pokažu dobre, pičim dalje.
|
|
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Glikica, nisam se uvrijedila, žašto bi!!!
u onim lijevim teglama su bili prije presađivanja, sad sam u njih presadila malce. da, ove nove se sužavaju i ja im ne mislim davati veće posude, u ovima su za stalno. korjenje nak raste kako hoće. nisam sterilizirala supstrat, neka se čeliče, ne dam im sterilne uvjete!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Ako sadimo u kupljeni
supstrat
pretpostavljamo da je zdrav, nema ga potrebe sterilizirati.
Glikice, i ja te
pratim što se rezanja korijena tiče. Danas sam još trojici swazicuma odrezao
korijen. Bolje rečeno već formirani mali kaudeks. Površina reza je dosta velika i
pitanje je hoće li preživjeti. Malo kasnim, mislim da bi bilo bolje da sam
korijen rezao kada su sijanci bili stari
mjesec dana, sada su tri. Antonija, „graste“ su ti lijepe. No široke plastične zdjele su po
meni bolje rješenje. Korijen treba
forsirati da raste u širinu. Poslije kada takav kaudeks digneš iz supstrata imaš što vidjeti. Za prihranu nemoj
niti pitati. Zemlja za kaktuse je bez hranjivih tvari. Sa prihranom si trebala
početi već jučer.
A da, da ne
zaboravim . Vidim da adeniumi kod tebe uživaju. Dobro im „pihaš na dušu“,
krasni su ti. |
|
![]() |
|
Pinus, ne režem više korjenje, samo nježno, rekla bih ginekološki( grdit će me modovi zbog moje jezičine) razmaknem korjenje u krug.
A što se tiče kupovne zemlje za kaktuse, s tim sam se odavno posvađala: ma to skupo, a niš ne valja, treba pola sata da upije malo vode, pa dok to procuri, pa.....ne hvala, užas. Osim toga, toliko sam se ohrabrila da sam radila i supstrat BEZ zemlje uopće....eno ga mali potjerao bočne grane na sve strane. I gnojivo sa što manje dušika, nije mi cilj dobiti veliku biljku na čijim granam naraste " trč, trč, pa pokoji list" Cilj mi je dobiti male, debele , čupave biljke. |
|
|
|
![]() |
|
Pinus, veliš da im dobro piham, a i vrijeme je bilo! mislim da tu ima zasluge visokih noćnih i dnevnih temperatura. nekako mislim da im je jako vruće i po danu i noći u njihovoj postojbini.
uf, graste, ja sam još u dilemi terakota ili plastika, naišla sam na terakotu i kupila, i masno platila. sa prihranom počinjem ujutro, znači nema odmora od šopanja! Glikice, ja nemam tako loše iskustvo sa zemljom za kaktuse. u mene kroz nju voda protrči. meni se ne da peglati sa mješanjem, u nas nema kupiti tih nekih komponenta koje vi spominjete kad mješate supstrat. tako sam tražila glistenjak i svi me u čudu gledali. |
|
|
|
![]() |
|
Žućo stvarno pila živce, dobro je Bebolina rekla, valjda će se isplatiti čekanje:
|
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Sad ti je jasnije zašto sam tipkala da pila živčeke ![]() ![]() Imam i ja takve bedačeke ![]() neka se ugledaju na veliku braću... |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Antonija, meni su ok te posude, samo ih cesto presadjuj i dizi iz supstrata i nece bit frke. s obzirom na zemlju za kaktuse, nadam se da si na dnu izbusila jos rupa za susenje i ventilaciju. ja bi i po boku zbusila jos.
G, cini mi se da ce taj jos neko vrijeme razvlacit,no nema veze, bude vec! bebi, odlicni! evo mog updatea konacno sjecate se onog sa skurenim caudexom? nije da mu smeta ocito, cini mi se i da pupove izbacuje na vrhu ![]() lijepo je kad te prosjecni sijanac razveseli pri presadjivanju ![]() zdrava i zivahna korijenova bala ![]() jos jedna, ovo ispod je posuda u kojoj zivi, vec se naguzvao pri dnu bio al nemam vece pa sam ga podigla i vratila natrag. jedan od najdrazih, jer uz kompaktan sirok caudex ima prekrasne grane i formu, poslikat cu ga u komadu jednom ![]() arabicum, prva slika iz cetvrtog mjeseca, druga od danas ![]() ![]() ovaj je sav neki sugav, odrezala sam mu kompletan donji dio i ponovo ga zakorijenila ![]() sijanci cvatu, rasadila sam ih i pricekat ce kalemljenje ![]() grananje nije slucajno ![]() primjecujete li tu nesto neobicno? zivi tako vec mjesec i pol i ne smeta mu ![]() i za kraj ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
W, estetski užitak je vrhunski!
Slažem se u potpunosti! Dok vama vaši pilaju živce s polaganim otvaranjem cvjetova, ja zagledam svaku mrvicu u nadi da ću pronaći bilo kakvu najavu cvjetanja. Mislim da sam napokon nešto ugledala. ![]() ![]() Je li ovo cvjetni pup ili vrijedi ono "Što se babi htilo, to joj se i snilo"? |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Majko mila, što taj radi pod zemljom! Koliko si ga podigla pri presađivanju? Onaj debeli ti je za izložbu! ![]() ![]() ![]() Nisam sigurna da znam o čemu se radi na predzadnjoj slici. Je li u pitanju trulež ili...? |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
ovo mi se jako dopada:
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 306307308309310 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |