Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Shashin dnevnik radova
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Shashin dnevnik radova

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 39>
Korisnik
Poruka
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Status: Offline
Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2009 u 19:56
kako si sijala sanseverije, zar one imaju sjeme, to nisam znala

i anemone sijala ili sadila ????
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2009 u 21:01
Dobila sam od Božikovina sjemenku sanseverije još zimus negdje i niknula je.Sporo raste no zanimljivo ju je pratiti.
I anemone sam sijala.Kad su ocvale pojavilo se sjeme pa sam ga ,onako za probu,posijala.Toliko da vidim kako se razvija ,i koliko brzo,iz sjemenja
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2009 u 22:44
super, znala sam da se sanseverije dijele i tako rasađuju, a sijanje mi je prvi glas
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2009 u 13:09
Nisam ni ja znala no oni su nabavili sjeme i pitali ko hoće probati,i eto rasteThumbs%20Up Uslikat ću je danas ili sutra da vidiš kako je malecka
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2009 u 20:44
Pratim te iz prikrajka još 6 poruka u ovom trenutku - mogla bi večeras eksplodirati....
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2009 u 20:48
Ma ona otišla hranit tjelo ili SM, baš ju briga za nas.... i za dušu.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2009 u 22:07
Baš vas briga što su meni niknule anemone iz sjemenjasmile60
ovaj sam ananas zimus posadila(ostatak sam pojela)i sad već lijepo tjera.Samo me još uvijek strah dirati ove stare listove

i ovo sam sijala zimus.E sad,vrag bi ga znal kaj je,definitivno su neki agrumi a kako ja tamanim sve,može biti bilo šta

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2009 u 22:15
ti si strašna stvarno imaš zelenu ruku tebi sve niče smile141
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2009 u 23:15
Ma najviše mi niknu, ili se prime,one biljke koje stavim na ignoriranjeLOL
Ja ništ nisam ni danas radila,narafski ni jučer,samo kavurdare ispijamLOL
Jučer Zg ,dana sad imala posjetu Bromelije,i naravno dobila friškog cvijećaEmbarrassed.
posadila sad ono iz Zg-a i Bromelijino,možda bi i više no u deficitu sam bila sa susjedom i kavom pa sam "morala" još jednu"maznuti"sa njom(da se ne osjeća zapostavljenoBig%20smile)
Popikala ja to,pinula i lonicere da se nađu ukorjenjeneWink,popikala i Silvekin"ulov" iz Zg-a i dosta za jedan dan,kak bi se reklo kod nas"da mi se krv ne vužge"smile156
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2009 u 23:26
O zelenoj ruci neču ni pričati jer sam odmah Dead.  Ma ljudi moji ja podijelim sjeme sa Shashom od crnog sljeza, meni nešto nikne, ali jadno i to na kraju ubi ova kiša, a njoj več cvijeta, ne samo njoj i Silvekici Confused.
Ali ovo zadnje "da mi se krv ne vužge", daj molim te prevedi Embarrassed.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2009 u 23:36
smile156smile156To ti se tak veli kod nas.Nemoj previše raditi da ti se krv ne zapali,ono da se ne preforsiraš-ubiješ od poslasmile156
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2009 u 23:59
Aha, učim hrvatski smile156.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2009 u 00:00
MM mi je prije nekih mjesec-dva, srušio stalak na kom je bila orhideja.Naravno da se strgala.Nisam je odmah bacila nego je stavila u jednu sobu,sa ono malo kore i par polustrganih listova.Sad sam vidjela da je potjerala dva mlada listića a sam joj kupila zemlju i presadila je.Korjenje je isto poprilično jadno no ima i živog malo.Eto,pratim je od danas,da vidim hoće  li išta biti od nje.
Naravno da sam ,uz zemlju,kupila i neki cvijetak(nebum od sramote izašla iz vrtnog djela trgovine bez cvijeta)Našla sam lantane,žute i bijele,tih nemam...ups,sad imamBig%20smile
Njih sutra sadim.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2009 u 00:05
Joooj nisam se pohvalilaaaaa!!!! Prvi paradajz sam danas ubrala u mom"veeelikom" vrtu u dvorištu(idem ga slikati)
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2009 u 00:18

Tu je i sanseverija iz sjemena

I neko "čudo Silvekino"

Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2009 u 14:50
Paradajz izgleda primamljivo!
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2009 u 15:16
smile227stvarno je sanseverija, a paradajz se nadam da je fin kao što i lijepo izgleda 
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2009 u 21:41
To je tzv.crni pardajz(vidi se da je tamniji)koji sam dobila od naše Pomme iz Francuske,pretprošle godine.Prefin je.
Danas je bio idealan dan ...za komarce...prava gozba na meni.Aj nek su se najeli,neki su i preživjeli.I meni je idealan (da nije bilo komaraca)dan bio za sakupljanje sjemenki.Sad su lijepo dozorile,osušile se,milina.I tak,pokupila ja sjeme ostalog delphiniuma,jednogodišnjeg kokotića,plavog i bijelog,  nigele(aj valjda sam ime pogodila) kalifornijskog maka, djevojačkog okeca,pa neko sjeme našla na nekoj biljciLOL.Kj ću kad ne znam kak mi se zovu ljubimice.Uglavnom,ja ga zovem žuti mini iris jer izgleda list tako.
Pa sam pokosila travu,pa sam podigla pelin ,od iris,na pošti.Ajmeeee,to moram reći.Sva sreća  da znam poštara i da na šalteru radi moja susjeda jer da je bila šefica ,ne znam di bi moj pelin završil.Naime,paket se nekako kod transporta savinul i iz paketa su izlazile neke bube.Jadna moja susjeda,nije znala kaj bi sa njim,bojala se van ga staviti da mi nebi cvije
će povenulo pa je stalno tukla te bube.Već me je mislia nazvati i ako me nema,donjeti mi paket doma da nebi u jutro puna pošta buba bilo.LOL
Bube su uništene,pelin se paca i u jutro špricam.
I tak,preznojila sam se nekih 19-ak puta,nahranila komarce,potamanila dalmatinske bubesmile192 i to je to bilo za danassmile187
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2009 u 21:44
Shasice svašta se kod tebe nađe. A ja mislila da je crni paradajz "patka" kad sam dobila dvije mini sadnice, ajd baš me zanima što će biti.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2009 u 21:55
Triša,meni je prefin.Ja sam dobila dvije vrste no ima ih još .Nadam se da ti imaš neku treću vrstu pa da se mjenjamo.U Hr.baš nema crnog paraajza za kupiti pa nam je ovo jedina prilika da ga se domognemoWink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 39>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.