Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klematis  - Clematis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Klematis - Clematis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 136>
Korisnik
Poruka
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 71
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2010 u 16:39
i  cjeli:
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2010 u 21:45
davor96 prekrasan ti je klematis, znaš li kako se zove?
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 15:43
i koliko mu je trebalo da ovoliko naraste? ja imam isto ljubičastog, jackmanii i mislim da je to isti, al je beba još.....
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2010 u 13:41
to je prije moja baka uzgajala ali ja sad to več uzgajam oko 4-5 g sada ima oko 20 g
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2010 u 13:44
on se na jesen osuši i onda se poslje odreze do do kraja najbitnije je da mu napraviš dobru mrezu za penjanje jel se vidi da sam stavio veču onda bi se još više popeo. Vidi se ona grana od kajsije po njoj se još penje.
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2010 u 13:49
za mrežu sam koristio  3 letve 2 po 2m ,koje sam zabio u zemlju i jednu od 3 m koja spaja gore te 2 letve i napravio sam mrežu od debelog ribarskog konca
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2010 u 13:51
dina pošalji sliku pa ću vidit
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 15:14
neznam stavljat slike al znam da je isti clematis, ljubičasti sa 4 latice. bio je ful jadan u dučanu al sam ga svejedno uzela. i izgurao mi 3 cvijetića nedavno.
vidjela sam takvog kod susjede al mislim da ga oni ne orezuju jer upravo im se penje na drugi balkon, divovski je, gust i prekrasan....ClapClapClapClapClap
i ja oću takvog zato pitam koliko je tvoj star...smile89

Clap
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2010 u 14:56
imaš skroz prvo na svakoj grupi biljki kako staviti slike na Cvjetni.info
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2010 u 19:18
sljedeče godine čemo presaditi nekoliko korjenja i napraviti sjenicu 3 sa 3 metra i staviti stol i klupe
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2010 u 14:08
smile127
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2010 u 17:50
Originalno poslano od člana Davor96 Davor96 napisao:

on se na jesen osuši i onda se poslje odreze do do kraja najbitnije je da mu napraviš dobru mrezu za penjanje jel se vidi da sam stavio veču onda bi se još više popeo. Vidi se ona grana od kajsije po njoj se još penje.

kako misliš do kraja?? sve grane skroz do zemlje? a jesi siguran da se posuši, tj jesi ga ikad ostavio neorezanog?Smile jer on i inače izgleda ko da ima suhe grančice......

pitam jer sam čitala negdje na webu nekog engleza koji je rekao da ga ne dira, jedino da mu je snjeg uništio mlade izbojke (znači da ga ne orezuje)
i to u Engleskoj još....Sleepy
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2010 u 17:51
a možda je pametnije ga prvih par godina ga obrezat da bude jači.....
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2010 u 21:51
Zavisi od vrste.
Pitajte Flaviu, ona zna sve o klematisima,

Flavia, moj obolio od pepelnice.
Već sam ga jednom prskala sredstvom protiv pepelnice.A sad opet obolio.
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2010 u 14:05
www.homeofclematis.net/variety.htmapsolutno SVE o clematisima, sve vrste koje postoje, način sadnje, obrezivanje, KOJA VRSTA SPADA U KOJU KAT. OBREZIVANJA, fenomenalna stranica. milijun odličnih savjeta. ja sam tamo našla sve kaj me zanimalo pa evo da podijelim znanje.ODLIČNAAAAAAAAA!!!!!!!!!
Tena 28.3.2010
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2010 u 14:23
stranica je zaista korisna!
Hvala d.i.n.a.Clap
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 18:40
dina men se sada suše grančice cvječa u 9.-10. mj. se osuše listovi i stabljika i  i onda se odreže sve do kraja stabljike da jača korjen i da iduče godine bude veča i stabljika ali se stabljika nesmije rano odrezat jer bi se onda biljka mogla osušiti.Exclamation
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 18:42
i jesam prve ga godine nisam odrezo ali je onda bio  manji nego prošlje godine.
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2010 u 19:14
bergenia drago mi je da sam nekom pomogla.Clap

davore, izgleda da je iskustvo najbolji učitelj. i ja budem svog orezala do kraja da bude jači dr godine. također planiram sjenicu najesen pa ću ga zasaditi da se penje sa nekom ružom, zasada mi je najljepša žuta....

eh da pitam usput, jel smijem posađenog clematisa presaditi opet (posađeno u proljeće)?????
još ima mali korjen?
htjela bi da se penje uz palmu, fali mi cvijeća na njoj... i jedan za bor, bilo bi kao da je bor procvjetao smile76
Tena 28.3.2010
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2010 u 09:49
Ako je baš mala bolje nemoj  najbolje je kad se krene brzo penjati nakon te godine je najbolje zato što znaš da je tvila biljčica spremna za presadnju
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 136>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.