Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 136> |
Korisnik | |
Davor96 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 12 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 71 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
davor96 prekrasan ti je klematis, znaš li kako se zove?
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
i koliko mu je trebalo da ovoliko naraste? ja imam isto ljubičastog, jackmanii i mislim da je to isti, al je beba još.....
|
|
![]() |
|
Davor96 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 12 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 71 |
to je prije moja baka uzgajala ali ja sad to več uzgajam oko 4-5 g sada ima oko 20 g
|
|
![]() |
|
on se na jesen osuši i onda se poslje odreze do do kraja najbitnije je da mu napraviš dobru mrezu za penjanje jel se vidi da sam stavio veču onda bi se još više popeo. Vidi se ona grana od kajsije po njoj se još penje.
|
|
![]() |
|
za mrežu sam koristio 3 letve 2 po 2m ,koje sam zabio u zemlju i jednu od 3 m koja spaja gore te 2 letve i napravio sam mrežu od debelog ribarskog konca
|
|
![]() |
|
dina pošalji sliku pa ću vidit
|
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
neznam stavljat slike al znam da je isti clematis, ljubičasti sa 4 latice. bio je ful jadan u dučanu al sam ga svejedno uzela. i izgurao mi 3 cvijetića nedavno.
vidjela sam takvog kod susjede al mislim da ga oni ne orezuju jer upravo im se penje na drugi balkon, divovski je, gust i prekrasan.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i ja oću takvog zato pitam koliko je tvoj star... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
imaš skroz prvo na svakoj grupi biljki kako staviti slike na Cvjetni.info
|
|
![]() |
|
sljedeče godine čemo presaditi nekoliko korjenja i napraviti sjenicu 3 sa 3 metra i staviti stol i klupe
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
kako misliš do kraja?? sve grane skroz do zemlje? a jesi siguran da se posuši, tj jesi ga ikad ostavio neorezanog? ![]() pitam jer sam čitala negdje na webu nekog engleza koji je rekao da ga ne dira, jedino da mu je snjeg uništio mlade izbojke (znači da ga ne orezuje) i to u Engleskoj još.... ![]() |
|
![]() |
|
a možda je pametnije ga prvih par godina ga obrezat da bude jači.....
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Zavisi od vrste.
Pitajte Flaviu, ona zna sve o klematisima, Flavia, moj obolio od pepelnice. Već sam ga jednom prskala sredstvom protiv pepelnice.A sad opet obolio. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
www.homeofclematis.net/variety.htmapsolutno SVE o clematisima, sve vrste koje postoje, način sadnje, obrezivanje, KOJA VRSTA SPADA U KOJU KAT. OBREZIVANJA, fenomenalna stranica. milijun odličnih savjeta. ja sam tamo našla sve kaj me zanimalo pa evo da podijelim znanje.ODLIČNAAAAAAAAA!!!!!!!!!
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
stranica je zaista korisna!
Hvala d.i.n.a.
![]() |
|
![]() |
|
dina men se sada suše grančice cvječa u 9.-10. mj. se osuše listovi i stabljika i i onda se odreže sve do kraja stabljike da jača korjen i da iduče godine bude veča i stabljika ali se stabljika nesmije rano odrezat jer bi se onda biljka mogla osušiti.
![]() |
|
![]() |
|
i jesam prve ga godine nisam odrezo ali je onda bio manji nego prošlje godine.
|
|
![]() |
|
bergenia drago mi je da sam nekom pomogla.
![]() davore, izgleda da je iskustvo najbolji učitelj. i ja budem svog orezala do kraja da bude jači dr godine. također planiram sjenicu najesen pa ću ga zasaditi da se penje sa nekom ružom, zasada mi je najljepša žuta.... eh da pitam usput, jel smijem posađenog clematisa presaditi opet (posađeno u proljeće)????? još ima mali korjen? htjela bi da se penje uz palmu, fali mi cvijeća na njoj... i jedan za bor, bilo bi kao da je bor procvjetao ![]() |
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Ako je baš mala bolje nemoj najbolje je kad se krene brzo penjati nakon te godine je najbolje zato što znaš da je tvila biljčica spremna za presadnju
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |