Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Shashin dnevnik radova
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Shashin dnevnik radova

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 39>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2009 u 09:44
Shasha tek sam sada vidjela ovu voćnu i povrćnu raskoš, ti bar ne moraš na tržnicu, a još spremaš i zimnicu, ma tko će se s tobom.
No ipak od svega ovoga biram lantanu.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2009 u 09:10
Da,Triša,samo što se lantana ne može papatismile50
Moramo i na nešto hranjivo misliti,uz cvijećeWink

Gotov je pekmez od ...šljiva,breskvi,malina,miješani,kupina,bazginih bobica, prije je još gotov od agruma(grejp-naranča-limun-limeta)
Sok,od bazge-cvijeta,bazge-bobica(nešto malo, samo da ostanem u formi) i višanja.
Paradajz,pelate,sam spremila.
Paprika,babura,je cijela kiseljena,rog-polovice.Nešto sjeckane paprike.
I to je to za sadWink
Na vrh
Lili 68 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 114
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lili 68 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2009 u 10:22
Kako spremaš paradajz pelate?smile50
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2009 u 10:24
Hej Shasha - što je to zimnica za prodaju - odmah se preporučujem.
RIJEKA

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2009 u 22:46
Triša,mi volimo povrće na sve načine pa i ukiseljeno.Tako da ga dosta spremam,za nas i mamu,no nekad znam i malčice pretjeratiLOL
Lili,Sad sam spremila onako kako mi je mama rekla.U stvari to je paradajz vrste pelat a ja sam ih samo ogulila i natrpala u flašice.Stavila sam list bosiljka u svaki red i ništa drugo.Zatvorila i pasterizirala minimalno 1 sat.
Sad su oni,nakon pasterizacije,u svom soku.Prije sam probala neke recepte u kojima ih zaljevam sokom od paradajza i nisu mi bili dobri a i pokvarili su se nakon par mjeseci.Ovi bi,tako mama veliLOL,trebali stajati ...dok se ne pojedu.
Vidjet ćemo.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 12:32
Jučer sam napravila par staklenki grah salate i "finiširala" pekmeze.
MM mi je "dizajnirao"(dok sam ja radila on je bio za to zadužen)etikete i sad to ovako izgleda.
Ulaz u moju "špajzu"(prazna mjesta čekaju ostatak)

šljive

Ovo su male"rugaste"flašice pa nisam etiketu mogla lijepo staviti,stoga je ovdje odozgo
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 12:37
shasha,ovo je tako primamljivo,mljac mljac smile50
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 13:27
smile227stvarno si prava majstorica, mislim domačica
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 13:28
naravno bravo i za tvoga muža, pomočnika smile78
Na vrh
Zrinka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zrinka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 13:55
Shasha svaka čast! I dobar tek tebi i TM smile144
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 14:22
Hvala cure,ja volim slatko pa tako i pekmeze,džemove i sl i sve utamanim do sljedeće sezone.Ok,ostalo mi je ovog od agruma jer ga nitko osim mene ne voli ,malo je kiselkastBig%20smile,tako da to imam od prošle godine nekih 4-5 maleckih flašica.
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 14:48
I ja jučer do pola noći kuhala marmeladu od šljiva, sad je samo pitanje tko će to sve pojesti Wink. Tvoje još imaju i fensi šmensi etiketeClap
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Lili 68 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 114
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lili 68 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 15:27

Predivna špajza!smile41

Na vrh
TeaK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3272
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TeaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 21:39
Dizajn etiketa za 10.
Bravo majstoru!!!!
A i proizvođaču.smile78
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2009 u 10:26
Je ,super izgleda ,i špajza ,ambalaža ,a vjerujem da i jako fino...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2009 u 13:59
Pa ovo je fantastično,  možeš s tim na izložbu.
RIJEKA

Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2009 u 20:23
kako ovo dobro izgleda...ja jos nisam nikad sama radila nista slatko al tu i nemam nista friskog voca pa mi nije foa kupovat...al tvoje je fantasticno...bas bi nestosmile50
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2009 u 23:46
Maslačak,pa di ti to živiš??Shocked
Hvala cure,volim prčkati  svuda pa tako i po voću i povrću pa ispadne zimnicaLOL
Svake godine radim novi"dizajn" a ove mi je MM pomogao ,jer kad sam vidjela Monine flašice,mooorala sam je malčice"kopirati".Hvala MonnaWink
Veli mi Konte da sam"tiha"LOL,ma nisam,no teško mi tipkati jer sam počela sa čupanjem onog što sam cijele godine sadila.Krenula sam od vinograda i tamo počupala ocvalo cvijeće,pa nastavila doma.Ajme kako se sve razrasloooo,moram porezati-prikratiti od grmova,čempresa do onih niskih ,majčine dušice,phloxa i sl.
Danas sam imala"berbu" lješnjaka doma.I to onih maleckih,od onog "frčkavog"lješnjaka a sutra moram onaj veliki pobrati.Barem ne trebam odozgo brati,mački su sve stresli pa sad samo po zemlji poberemLOL
I moj "čudnovati" jesenski suncokret  ima pupoljkeeee!!
I sad odohsmile45
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2009 u 08:31
ajmeee vidi špajze...ja ne volim pekmeze, ali sad mi naravno slina curi LOL
ovo za pelate mi je zanimljivo...ne zaliju se ničim, već se u pasterizaciji napravi njihov sok...to treba probati
i vidš koliko su ti mački korisni, a sam si gunđala na njih LOL
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2009 u 23:08
Aj da i ja ispričam kaj sam radilaLOL
1.zaspala...pa me Proljeće probudila mobom(hvala ti na tome)
2.pa sam nekak pregledala,kavu popila i ručak skuhala
3.onda sam se "umorila" i u "glavi"smišljala kud da posadim svoje nove ljubimice i tak sam od previše razmišljanja opet zaspala.
E tu me Nata zbudila(hvala i tebi draga)LOL
Onda smo malo pijuckale kavu(morala sam ,da se razbudim)pa šetuckela,pa malčice kopkale po vrtu i tak...već je mrak skoro bio i krenula ja u sadnju.Uspjela sam moja nova srčeka posaditi i onda sam morala do OBI-ja.(ionak je mrak bio pa nebi vidjela kud sadim)
Eeee tam sam našla erike(ili one kaj to nisu al tak izgledaju)po nešto malo kuna(zaboravih koliko no manje od 10kn su bile.To znam jer sam najskuplje platila mini afričku ljubičicu a ona je bila 11kn)
No da,osim ljubičice,kupila ja i nekoliko(par previše)tih erica i par maleckih čempresa.Eto kad ispraznim terasu da nekaj bude pred vratima.
I sad je to pred vratima jer nisam posadila nikudLOL
Al me umorila ona cedevita,nebum ja to više pilasmile135
I sad mi se spavaaaaaaaaasmile156
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 39>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.