Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 358359360361362 407> |
Korisnik | ||
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
A dobro, tvoje umjeće s adeniumima nitko ne može nadmašiti ![]() Nego, ako bi ovi moji vražićki mogli cvijetati ove godine, kad je vrijeme da smanjim dušik? |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
To moraš sama procijeniti. Ako si zadovoljna sa
tempom kako ti adeniumi rastu pređeš na "gnojivo za cvijet" prije ako zaostaju u
razvoju kasnije. Trebamo biti fleksibilni. Gledaš biljku i procijeniš što bi
bilo dobro u danom trenutku uraditi. |
||
![]() |
||
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
|
Uff, to će biti zanimljivo... Kad ja krenem sama procjenjivati, onda obično ispadne cirkus ![]() ![]() Inače, moje novo sjemenje je totalno razočaranje... Ide peti dan od kada sam posijala 30 komada i niti jedan još nije proklijao... Čak niti one najdeblje sjemenke u koje sam polagala toliko nade ![]() Raznorazne sjemenke cvijeća, poput hibiskusa, koje sam dobila na poklon uz ove sjemenke adeniuma proklijale kao velike, a adeniumi ništa... Totalno razočaranje ![]() |
||
![]() |
||
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
|
cupsica, da te utješim
![]() Meni je, pak, samo jedan močvarac niknuo.
![]() |
||
![]() |
||
jkonsta1 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 105 |
|
Pozz! Prvi put u životu sam sijala adenium, od 5 njih -3 su proklijali treći dan. Zasada su nekako kržljavi, vidjet ćemo kako će biti dalje.
![]() |
||
![]() |
||
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
|
To je super uspjeh, jako dobro. Znači da su kod tebe imali odlične uvjete. I moji su tanani, još imaju ljuskice od sjemenki. Budu se podebljali.
![]() |
||
![]() |
||
jkonsta1 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 105 |
|
Čitala sam na netu o posebnim lampama, mini plastenicima i bla-bla. Ja nisam mogla dokučiti kako da ih ugrijem, pa sam to sve zajedno posijala u jednu manju plastiku, zaogrnula ju vatom i stavila u veću plastiku, gore folija i to je to. Jednom dnevno sam skidala foliju i stavljala pod stolnu lampu. Vata je valjda poslužila kao neka vrsta termoizolatora pa "prvašićima" je bilo toplo!
![]() |
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Ne gubite nadu. Meni se znalo dogoditi da od iste vrste jedna sjemenka proklije tjedan dana nakon sijanja, a druga mjesec dana iza nje.
|
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
|
Ne gubim još nadu, samo mi obično prije proklijaju sjemenke... Stvarno sam se ove jeseni i zime nasijala tih adeniuma... Doduše, nemam neki rejting s preživjelima ![]() I uvijek su 3-4 dan već debelo proklijali... A nadam se da ovima treba samo malo više vremena ![]() |
||
![]() |
||
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
|
Nemam namjeru nikome ubijati nadu....ali ako sjemenke nisu sviježe (ako su stare) možda i neče proklijati.
![]() |
||
Eksotika je kul
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
sjemenke a. socotranuma i a. swazicuma sam
kupio u jeseni 2012. Sijao sam u proljeću 2013 klijavost je bila skoro 100%. Prije mjesec
dana sam kupio sjemenke adenium multiflorum i a. swazicum kod istog trgovca.
Odmah sam sijao. Niti jedna sjemenka a. multiflorum nije proklijala a od a
swazicum su sve proklijale.
|
||
![]() |
||
|
Danas me iznenadio još jedan mali adenium, isklijao je i sad imam pet!
![]() |
||
![]() |
||
|
Mislim da klijavost sjemenki ovisi o puno toga- kada su ubrane, način skladištenja itd. Pročitala sam da sjeme prije sjetve treba močiti u slaboj otopini hipermangana oko 2 sata. Ja to nisam radila, samo sam zemlju malo pošpricala sa hiperm.zbog eventualne dezinfekcije.
|
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Vidim puno novih članova i puno sijanja omiljenih adeniuma
![]() ajmo slikice na sunce ![]() Bebolina, kako tvoje biljčice? |
||
![]() |
||
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/malishani/67574.aspx -
|
||
![]() |
||
|
Dakle ja nemam baš neku diku! - dva "spavača", jedan "kržljanac"(desno), jedan "trulko"(dolje) i samo je jedan CAR! (sredina). Nisam baš jako sretna, ali za prvi put je ok?
![]() |
||
![]() |
||
|
PS- Posijano je 14.3.14.
|
||
![]() |
||
|
Moje kukanje je urodilo plodom, jutros me dočekalo 7 maaaalih korijenčića
![]() Poslikam kad se riješe ljuskica i folije... Nadam se da će i ostalih 23 slijediti primjer ovih 7 i krenuti sa klijanjem ![]() |
||
![]() |
||
|
Čovjeće, 30 komada?! Ja sam onda siročić!
![]() |
||
![]() |
||
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
|
Moji su isto kao od jkonste, da ih stavim vec na sunce? I jedan mi je niknuo bez prvih listica..ima li mu spasa?
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 358359360361362 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |