Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 358359360361362 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 247
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 00:23
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Originalno poslano od člana cupsica cupsica napisao:

Kad biljke trebaju cvjetati? 

Pogledaj OVDJE. Prvi sijanac  je trebao dan manje od 5 mjeseci Big smile

A dobro, tvoje umjeće s adeniumima nitko ne može nadmašiti Smile

Nego, ako bi ovi moji vražićki mogli cvijetati ove godine, kad je vrijeme da smanjim dušik?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 03:31
Originalno poslano od člana cupsica cupsica napisao:

Nego, ako bi ovi moji vražićki mogli cvijetati ove godine, kad je vrijeme da smanjim dušik?

To moraš sama procijeniti. Ako si zadovoljna sa tempom kako ti adeniumi rastu pređeš na "gnojivo za cvijet" prije ako zaostaju u razvoju kasnije. Trebamo biti fleksibilni. Gledaš biljku i procijeniš što bi bilo dobro u danom trenutku uraditi. 

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 09:41
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

To moraš sama procijeniti. Ako si zadovoljna sa tempom kako ti adeniumi rastu pređeš na "gnojivo za cvijet" prije ako zaostaju u razvoju kasnije. Trebamo biti fleksibilni. Gledaš biljku i procijeniš što bi bilo dobro u danom trenutku uraditi. 

Uff, to će biti zanimljivo... Kad ja krenem sama procjenjivati, onda obično ispadne cirkus LOL Embarrassed

Inače, moje novo sjemenje je totalno razočaranje... Ide peti dan od kada sam posijala 30 komada i niti jedan još nije proklijao... Čak niti one najdeblje sjemenke u koje sam polagala toliko nade Cry

Raznorazne sjemenke cvijeća, poput hibiskusa, koje sam dobila na poklon uz ove sjemenke adeniuma proklijale kao velike, a adeniumi ništa... Totalno razočaranje Confused
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 10:45
cupsica, da te utješim Smile, od mojih posijanih jedanaest sjemenki, zasad su niknule četiri. Trebalo im je deset-jedanaest dana. Nadam se da će me još koja iznenaditi, zato marljivo prskam i držim na toplome.
Meni je, pak, samo jedan močvarac niknuo. Cry
Na vrh
jkonsta1 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jkonsta1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 13:27
Pozz! Prvi put u životu sam sijala adenium, od 5 njih -3 su proklijali treći dan. Zasada su nekako kržljavi, vidjet ćemo kako će biti dalje. Ermm
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 13:31
Originalno poslano od člana jkonsta1 jkonsta1 napisao:

Pozz! Prvi put u životu sam sijala adenium, od 5 njih -3 su proklijali treći dan. Zasada su nekako kržljavi, vidjet ćemo kako će biti dalje. Ermm

To je super uspjeh, jako dobro. Znači da su kod tebe imali odlične uvjete. I moji su tanani, još imaju ljuskice od sjemenki. Budu se podebljali. Smile Zasad sam zadovoljna, pa makar mi više nijedan ne nikne, biti će mi dosta četiri.
Na vrh
jkonsta1 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jkonsta1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 13:42
Čitala sam na netu o posebnim lampama, mini plastenicima i bla-bla. Ja nisam mogla dokučiti kako da ih ugrijem, pa sam to sve zajedno posijala u jednu manju plastiku, zaogrnula ju vatom i stavila u veću plastiku, gore folija i to je to. Jednom dnevno sam skidala foliju i stavljala pod stolnu lampu. Vata je valjda poslužila kao neka vrsta termoizolatora pa "prvašićima" je bilo toplo! Smile
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 15:50
Ne gubite nadu. Meni se znalo dogoditi da od iste vrste jedna sjemenka proklije tjedan dana nakon sijanja, a druga mjesec dana iza nje.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 21:58
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Ne gubite nadu. Meni se znalo dogoditi da od iste vrste jedna sjemenka proklije tjedan dana nakon sijanja, a druga mjesec dana iza nje.

Ne gubim još nadu, samo mi obično prije proklijaju sjemenke... Stvarno sam se ove jeseni i zime nasijala tih adeniuma... Doduše, nemam neki rejting s preživjelima Embarrassed

I uvijek su 3-4 dan već debelo proklijali... A nadam se da ovima treba samo malo više vremena Wink
Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2014 u 07:45
Nemam namjeru nikome ubijati nadu....ali ako sjemenke nisu sviježe (ako su stare) možda i neče proklijati.
Eksotika je kul
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2014 u 08:00
sjemenke a. socotranuma i a. swazicuma sam kupio  u jeseni  2012. Sijao sam u proljeću 2013  klijavost je bila skoro 100%. Prije mjesec dana sam kupio sjemenke adenium multiflorum i a. swazicum kod istog trgovca. Odmah sam sijao. Niti jedna sjemenka a. multiflorum nije proklijala a od a swazicum su sve proklijale.

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2014 u 08:30
Danas me iznenadio još jedan mali adenium, isklijao je i sad imam pet! Hug
Na vrh
jkonsta1 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jkonsta1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2014 u 10:13
Mislim da klijavost sjemenki ovisi o puno toga- kada su ubrane, način skladištenja itd. Pročitala sam da sjeme prije sjetve treba močiti u slaboj otopini hipermangana oko 2 sata. Ja to nisam radila, samo sam zemlju malo pošpricala sa hiperm.zbog eventualne dezinfekcije. 
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2014 u 19:52
Vidim puno novih članova i puno sijanja omiljenih adeniuma Clap
ajmo slikice na sunce Big smile
Bebolina, kako tvoje biljčice?

Na vrh
jkonsta1 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jkonsta1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2014 u 21:09
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/malishani/67574.aspx -
Na vrh
jkonsta1 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jkonsta1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2014 u 21:14
Dakle ja nemam baš neku diku! - dva "spavača", jedan "kržljanac"(desno), jedan "trulko"(dolje) i samo je jedan CAR! (sredina). Nisam baš jako sretna, ali za prvi put je ok? Disapprove
Na vrh
jkonsta1 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jkonsta1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2014 u 21:17
PS- Posijano je 14.3.14.
Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2014 u 21:32
Moje kukanje je urodilo plodom, jutros me dočekalo 7 maaaalih korijenčića Big smile

Poslikam kad se riješe ljuskica i folije...

Nadam se da će i ostalih 23 slijediti primjer ovih 7 i krenuti sa klijanjem Big smile
Na vrh
jkonsta1 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jkonsta1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2014 u 21:36
Čovjeće, 30 komada?! Ja sam onda siročić! Cry
Na vrh
Dini55 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 151
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dini55 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2014 u 22:24
Moji su isto kao od jkonste, da ih stavim vec na sunce? I jedan mi je niknuo bez prvih listica..ima li mu spasa?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 358359360361362 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,611 sekundi.