Silvekin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 47> |
Korisnik | |
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nije mi nikak jasno kako uspiješ strgati motiku????!!! Jel štil strgaš ili baš motiku?
Nebum te još i ja hvalila da se ne uobraziš nego ću ti reći kako je meni moja baka govorila dok sam nešto radila.....samo radi,zato budeš navečer išla spavati
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Lantana, neznam kak bi ja to kod vas izvela....ovdje ludim jer prekapam jedan dio s dosta šljunka...na vrtu je milina prekapati
![]() Shasha, evo kako izgleda potrgana motičica i cijela - a lijepo se vidi da je materijal tak tanki da nije ni čudo da ja to sredim - prvo se počne gibati, a onda ju dokrajčim ![]() ![]() Sad je MM dobio zadatak da navari te zube na jači materijal i namontira na dršku, super mi je s tim na princip poluge vaditi busene - tek je već napravil prošle godine i držalo je tak dugo dok i štil nisam strgala ![]() Evo mojih novih clematisa ![]() ![]() sad su ih u grami dobili po 30 kn, jedva sam se obuzdala da ne kupim još, ali sam zato kupila ipomeu trajnicu i streliciju ![]() Inače radim, kopam...tak sam sretna što konačno imam par dana za vrt ![]() ![]() Jučer sam veliki do malih biljčica iznjela s tavana van - pretoplo je na tavanu, vani taman da se priviknu na vanjske uvjete. Danas sam sredila veliki dio gredice uz među sa susjedima, maknula busene trave i posadila sve dalije koje sam imala, ostalo je još samo 10 novih koje sam kupila ove godine za posaditi. Tad sam na vrtu primjetila da mi korov guši jednu gredicu s jagodama, a ispod pomahnitale voluharice, tu sam radila do mraka, sutra od tud nastavljam ![]() |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Joj toliko puta te se sjetim, tj. kad god sijem nešto tvoje i ti si u mislima sa mnom.Šta nije to divno!!!Uživaj u svom vrtu i radu!!
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Radim, kopam sadim...
![]() ![]() Jučer sam uspjela posaditi nešto grmlja koje sam dobila, teta mi je utrapila još jedan veliki gomolj dalije - to i nebi bilo tako puno posla da nisam sadila na dio gdje je jako puno kamenja...uhhh, em sam bila bučna, em sam ludjela jer sam svako malo morala izbirati kamenje, pa sam na vrtu skupljala višak zemlje i vozila na taj dio... no dobro, posađen je bijeli jorgovan, neki vilburnum (neznam koji), ljubičasti hibiskus i dalije. Rasadila sam bergeniju, na vrtu joj nje pasalo, sad je uz kuću. Navečer sam malo još skoknula na vrt na dio s jagodama, motikom sam prošla po redovima 2 gredice prije, da imam vizualno pregled kako formirati gredicu, jer iz 1 radim po dužini 2 jer je sad kako MM postavlja ogradu ta zadnja ispala preširoka. Nisam baš nešto mogla kopati jer su dolje na jednoj livadi palili vuzmenku i pucali karabitom, psi su mi bili prestravljeni i skrivali mi se pod nogama. Danas sam bila na "tihom radu" - s MM sam iznjela sve tegle s tavana dolje, nešto sam presadila na gredicu - galtoniu, kane i statice koje su prezimile, presadila lantane, iopmeu i streliziju, te pripremila i posijala/nasadila 4 velike tegle za penjačice, te im iz bambusovih štapa i špage napravila dio za penjanje - u 2 tegle posijala mirisnu grahoricu, u 1 cobaeu i u zadnju araujiu - 2 male biljčice su prezimjele na tavanu - slike sutra ![]() |
|
![]() |
|
Danas sam zadovoljna napravljenim. Konačno sam sredila gredicu za luk, opljevila zimski luk i zasijala između mrkvu i po rubovima salatu, te raščistila nastavak gredice za luk - prvo sam skinula travu i korov i s tim prekrila susjednu gredicu da se ne širi tamo korov, ujedno bude ispod vlažnije i rahlo - kukci to u tim uvjetima super obrade
![]() ![]() Na kraju mi je MM nakosio travu i prekrila sam gredicu, pa sam još imala 2 sata dnevnog svjetla da sam još krenula u jagode, malo sam uspjela jer je na dijelu gdje sam prekapala bila pirika, pa sam jako duboko kopala da izvadim svo korijenje, zapravo većinu, sve je nemoguće izvaditi, ali dobro, da to nisam napravila uskoro bi rasla samo pirika. A jagode prvo vadim pa natrag sadim - između toga prekopam, povadim piriku i korov te izravnam gredicu, višak zemlje odnesem gore na cvjetnu gredicu... Evo slike gdje se vidi nova gredica uz među sa susjedima gdje sam skinula busenje, tu sam nasadila grmlje i dalije te sad upotpunjavam biljčicama s vrta...mada mi i nije mi jasno - niknuo kalifornijski mak, a ja ga sijala nisam, ima ga na gredici iza kuće ![]() ![]() Tak sam uglavnom nabrijana na sređivanje vrta da su mi dani prekratki, jedva čekam sutra ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Posla ti ne fali. A ja volim kad ti radiš pa nam to u detalje opišeš. Onda znam kako ću ja slijedeći put raditi. Toliko korisnih informacija u svakom tvom postu!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
kod tebe stvarno nema stajanja i odmora,a ja volim pročitati kaj si sve radila pogotovo u vrtu sa povrćem tako da imam neke smjernice
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Joj, zaboravila sam na jednu stvar, ova zadnja slika, tu gdje je nova gredica s grmljem i cvijećem, tu je morao biti po planovima onaj cjevovod od MV za kanalizaciju...tak mi je drago kaj nije
![]() Već par dana razmišljam, stvarno nema smisla raditi planove, ionak nekaj nenadano uvijek iskrsne po putu...kaj god si zacrtam napraviti, sjetim se nečeg drugog...tako i danas - otvorila sam prtljažnik auta, kad tamo - niknuli hibiskusi od sjemena koje se rasulo dok sam vozila vrtni hibiskus od Tije, jedan dio tepiha se smočio i tamo su se počeli ukorijenjivati - tak da znate - cvijeće uzgajam i u prtljažniku auta ![]() I naravno, nemam ja srca baciti biljčice, presadila sam ih u teglu, pa nek rastu, bum poslije dijelila: ![]() Naravno, stalni nedostatak vremena za bilo kaj konkretno napraviti, korov raste kao lud na vrtu, počelo je i suša, nadam se kiši drugi tjedan...a za početak 5. mjeseca sam si zabilježila godišnji da dovršim vrt, tjedan dana bude nadam se dosta. ![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
ako trebaš male pelcere javi se, jučer sam izbacila barem njih 200 iz gredice, meni je Miki otišao gore na hibiskus i sve ih rasijao i fakat se svaka zakorijenila koja je pala dolje na zemlju
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Neumorna kao uvijek, sadiš, sadiš, spašavaš, djeliš - super ženo - daj se malo odmori.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Naša SilveK uvijek zatrpana poslom. Super žena, kažem ja.
A i ja često radim u vrtu kad je svetac. Ne iz nekog nepoštovanja prema vjeri i tradiciji, nego baš suprotno. Vjerujem da obavljam prvotnu zadaću namijenjenu ljudima. Pa kad me pitaju zašto radim, a svetac je, ja im ponovim što piše u Bibliji:
"8I Jahve, Bog, zasadi vrt na istoku, u Edenu, i u nj smjesti čovjeka koga je napravio.....15Jahve, Bog, uzme čovjeka i postavi ga u edenski vrt da ga obrađuje i čuva."
Silvek, sve pohvale velikom trudu i svemu divnom što napraviš.
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Još malo SilveK i ti ćeš biti putujući rasadnik.
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
xenia64 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Uvijek sa nestrpljenjem čekam nove slike iz tvog vrta.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
SilveK naša vrijednica
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
U petak sam otišla so jednog vrtnog centra vidjeti kaj imaju, bez nekog plana za nabavki...jasno, još sam malo potrošila - 100 kn - kupila clematis, 2 europske brusnice, bijelu i roza potočnicu da mi se rasiju i 2 trajnice za kamenjar
![]() ![]() U subotu sam konačno uspjela raskrčiti jednu "dužnu" gredicu i posadila krumpir, okopala nešto staza u travi i opljevila nešto malo, svašta se guši u korovu, jedna lavanda koju sam prošle godine posijala je tak krasno izrasla, a nisam ni znala da je imam, mislim, zaboravila sam, i sad sam ju našla u korovu ![]() Danas sam bila na kavi kod Shashe s Andreom i Vilavitom i naravno nisam došla doma praznih ruku, opet sam imala posla za saditi ![]() ![]() Kasnije sam posadila dalije koje su bile u tegli prijašnjih godina, presadila roza slijez koji je bio na gredici od prošle godine i posadila 3 dalije koje sam kupila, pa počela još malo proširivati jednu gredicu na početku vrta. Od kiše još uvijek slabo, tek pokoja kap....sad ju već željno iščekujem. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Neumorna si i da znaš svaki put kad sam u svom vrtu, sjetim se tebe i mislim, ako može ona pored svih obaveza koje ima, da ne govorim o mladosti, koja bi mogla provoditi vrijeme negdje drugdje, e pa mogu i ja koja sam u penziji. Od prvog dana svratim u tvoj vrt i uvijek nešto naučim.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
cvetlin ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Svako proljeće novi početak i ja svoje biljke seli sim tam i nikad nema isti vrt a kolko ti posla samo imaš ni dve Silvek nebi sve stigle svaka čast |
|
![]() |
|
Konačno je pala poštena kiša, stvarno je već i bilo vrijeme
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Danas sam imala (konačno) presađivanje - s jednog mjesta na drugo
![]() ![]() |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Bože Silvek ti si zaista inspiracija! :)))) divim ti se! :)))))
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |