Šmrckov dnevnik radova |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3738394041 85> |
Korisnik | |
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovo volim kad mijenjamo iskustva i učimo iz toga.
Hvala Proljećence na informaciji ![]() I moj je zaključak da niče svugdje, ali kod mene joj treba injekcija. Vaša zemlja je sigurno bolja nego kod mene. Moja je sami posni pijesak, suh kao barut. ![]() Uglavnom bez blitve nema sjetve ![]() --- Da u pravu si Jadranka, iza fiksera dušika ( mahuna, boba i dr.) idu gutači dušika kupusarke. ![]() Mislim da je vegetacijski razvoj od klijanja biljke do maksimalne razvijenosti, moguće da je to upravo tih 6 listova za sortu matador (ali ipak nisam agronom pa je to samo moj zaključak). Vjerojatno biljka doseže zrelost za branje sa 6 listova. Nemojte me tući ako nisam upravu, i ja se učim ![]() I ja sam imala špinat i blitvu, ali malecke nikakve. Nešto sam griješila, zato želim pogreške ispraviti. Plodoreda bi se trebalo držati, jer ima itekako smisla. Moramo se potruditi oko vrta ako želimo rezultate, pogotovo di zemlja nije sama od sebe bogata. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Smrčkice, postoji super knjiga "Bio vrt", mislim da bi i u njoj mogla jako puno savjeta naći, probaj zaviriti malo na net i pronaći nešto o knjizi.. Bio vrt - povrtnjak, voćnjak, cvijetnjak, biološko, organsko, prirodnoMarie-Luise Kreuter |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Smrcko moj savjet ti je da ove godine pokušaš posaditi blitvu ( o njoj pričam jer o njoj nešto i znam za razliku od ostalih povrtnica ) na par različitih mjesta. I onda ćeš vidjeti gdje ti najbolje uspijeva.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Hvala vam djevojčice
![]() Potražit ću tu knjigu, prvo u gradu. Nedavno sam se počastila knjigom i to baš za vrt. Dugo sam birala, ima svačega, cijene paprene. Srećom sam napravila dobar odabir, dobre informacije i nešto oko 80 kn. ![]() Blitvica je nezaobilazna u mom vrtu ![]() |
|
|
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Baš sam ja slon,imam knjigu Biovrt od Marie-luise Krauter,nekako nisam ju spomenula,kao zna se za nju.Ipak živo iskustvo je nezamjenjivo.Knjigunsam kupila prošlo ljeto u megastor profil,Bogovićeva 5 ili 7.Kad ideš od cvjetnog placa mislim da je to drugi haustor desno.na akciji 60kn,mislim da je knjiga odlična,bar meni kao početniku i neznalici.Eto to je što znam,ako nekome pomogne.
![]() |
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Nešto o blitvi.Prošle godine sam je prvi put sijala,3-4 sjemenke u kućicu,lijepo nikla između reda mrkve(koma) i reda peršina(opet koma).Bilo je šest kućica,svakih 10-14 dana orezala venjske listove i dosta za ručak(nas je četvero).Zadnji listovi ostali-pokrio ih snijeg u 11mj.Sad nema snijega,samo malč(sijeno),a moja blitva ispod lijepo izgleda i čini mi se da će još narasti za jednu berbu kad malo zatopli.Susjeda mi je rekla da uvijek ostavi blitvu preko zime pa ima rano dok ne naraste ona sijana u proljeće.Ta biljka me baš ugodno iznenadila,a ništa posebno joj nisam radila-malčirala i ponekad zalila kroz ljeto.
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Ova ti je još jeftinija, 69kn a zaista je prebogata savjetima! Preporučam od srca.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Obavezno ću je pogledati Anaidica
![]() Mislim da će i moja blitva preživjeti, samo što je klima oštrija pa će kasnije možda potjerati. Bitno je da bude jedna berba i da je domaća ![]() Moram se pohvaliti da sam stavila niski tunel prekriven sa zaštitnom tkaninom. Dug 5 metara, sijala sam tu salatu i kapulu. Planiram još jedan i staviti mrkvu i špinat. Ljudi su me upozoravali da ne smije sijati prije zbog mrazeva, ali vidim iz ovih informacija da se dosta toga može sijati ranije, pogotovo pod zaštitne tunele. Pravit ćemo uzdignutu gredicu čim prije vremenski uvjeto dopuste. Već pripremamo i prekopavamo, ali sad je tamo snijeg ( ili nije, nisam sigurna). Sutra je u gorje najavljen snijeg. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
I ja puno čitam o tim uzdignutim gredicama - htjrla bih tako nešto kod sebe jednom kad ću imati i povrtnjak.. Za sada samo skupljam informacije.
|
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
To je super ideja Anaida, a ujedno može biti i kreativno ovisno od čega se napravi. To može biti i u kavezima u kavim ti je ograda, da bude u sklopu ostatka dvorišta.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Orezivanje ruža.
http://www.ehow.com/video_7502623_prune-roses.html ( ovaj video malo prekida- bar kod mene, ali samo ga ponovo uključivati na traci) http://www.youtube.com/watch?v=d5Tas3uhFfk&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=Q8YZsvX-Y7M&feature=related http://www.youtube.com/results?search_query=Prune+Roses&aq=f ( ovdje ima više videa sa orezivanjem) |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Hej enciklopedijo, samo sam svratila da vidim što danas istražuješ
|
|
![]() |
|
Pripremam se za proljetne radove.
![]() Evo još nešto, što lijepo prikazuje rezanje. ![]() http://www.hgtv.com/gardening/how-to-prune-floribunda-shrub-and-hybrid-tea-roses/index.html |
|
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Šmrcko hvala ti na informacijama pravi si drug!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Proljeće, nisi uopće pogriješila. Drug je riječ koja označava kolegu, prijatelja ili saveznika. Tu riječ su narodu ogadili komunisti pa se danas nerado upotrebljava što je potpuno pogrešno. Koliko je uvriježena u našem jeziku vidi se i po tome da se i bračni partneri zovu bračni drugovi i u civilnom i u crkvenom braku. |
|
![]() |
|
Cimi svaka ti čast, i ti si mi kao enciklopedija!!!
Samo ti trebam dati temu, a ti već informacije iz prve ruke šibaš.
Za ovo drug imaš apsolutno pravo!!!
![]() |
|
![]() |
|
Drugari
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Smrccko ne kupuj knjigu ja sam ju "skinula" pa ću ti je ili spržiti ili baciti na memo stik.
|
|
![]() |
|
Već sam dogovirala, hvala
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3738394041 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |