Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Šmrckov dnevnik radova
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Šmrckov dnevnik radova

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3738394041 85>
Korisnik
Poruka
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2011 u 23:34
Ovo volim kad mijenjamo iskustva i učimo iz toga.
Hvala Proljećence na informacijiHug
I moj je zaključak da niče svugdje, ali kod mene joj treba injekcija. Vaša zemlja je sigurno bolja nego kod mene. Moja je sami posni pijesak, suh kao barut.Cry

Uglavnom bez blitve nema sjetveWink
---

Da u pravu si Jadranka, iza fiksera dušika ( mahuna, boba i dr.) idu gutači dušika kupusarke.Smile

Mislim da je vegetacijski razvoj od klijanja biljke do maksimalne razvijenosti, moguće da je to upravo tih 6 listova za sortu matador  (ali ipak nisam agronom pa je to samo moj zaključak).

Vjerojatno biljka doseže zrelost za branje sa 6 listova. Nemojte me tući ako nisam upravu, i ja se učimsmilie_girl_099.gif

I ja sam imala špinat i blitvu, ali malecke nikakve. Nešto sam griješila, zato želim pogreške ispraviti.

Plodoreda bi se trebalo držati, jer ima itekako smisla.
Moramo se potruditi oko vrta ako želimo rezultate, pogotovo di zemlja nije sama od sebe bogata.
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 08:08

Smrčkice, postoji super knjiga "Bio vrt", mislim da bi i u njoj mogla jako puno savjeta naći, probaj zaviriti malo na net i pronaći nešto o knjizi..

Bio vrt - povrtnjak, voćnjak, cvijetnjak, biološko, organsko, prirodno

Marie-Luise Kreuter 

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 10:05
Smrcko moj savjet ti je da ove godine pokušaš posaditi blitvu ( o njoj pričam jer o njoj nešto i znam za razliku od ostalih povrtnica ) na par različitih mjesta. I onda ćeš vidjeti gdje ti najbolje uspijeva.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 13:31
Hvala vam djevojčiceHug, najbolje je kad imamo informaciju iz prve ruke.

Potražit ću tu knjigu, prvo u gradu.
Nedavno sam se počastila knjigom i to baš za vrt. Dugo sam birala, ima svačega, cijene paprene. Srećom sam napravila dobar odabir, dobre informacije i nešto oko 80 kn.Smile

Blitvica je nezaobilazna u mom vrtuHug
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 20:51
Baš sam ja slon,imam knjigu Biovrt od Marie-luise Krauter,nekako nisam ju spomenula,kao zna se za nju.Ipak živo iskustvo je nezamjenjivo.Knjigunsam kupila prošlo ljeto u megastor profil,Bogovićeva 5 ili 7.Kad ideš od cvjetnog placa mislim da je to drugi haustor desno.na akciji 60kn,mislim da je knjiga odlična,bar meni kao početniku i neznalici.Eto to je što znam,ako nekome pomogne.smile62
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 21:37
Nešto o blitvi.Prošle godine sam je prvi put sijala,3-4 sjemenke u kućicu,lijepo nikla između reda mrkve(koma) i reda peršina(opet koma).Bilo je šest kućica,svakih 10-14 dana orezala venjske listove i dosta za ručak(nas je četvero).Zadnji listovi ostali-pokrio ih snijeg u 11mj.Sad nema snijega,samo malč(sijeno),a moja blitva ispod lijepo izgleda i čini mi se da će još narasti za jednu berbu kad malo zatopli.Susjeda mi je rekla da uvijek ostavi blitvu preko zime pa ima rano dok ne naraste ona sijana u proljeće.Ta biljka me baš ugodno iznenadila,a ništa posebno joj nisam radila-malčirala i ponekad zalila kroz ljeto.Clap
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2011 u 22:52
Ova ti je još jeftinija, 69kn a zaista je prebogata savjetima! Preporučam od srca.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 00:19
Obavezno ću je pogledati AnaidicaHug

Mislim da će i moja blitva preživjeti, samo što je klima oštrija pa će kasnije možda potjerati. Bitno je da bude jedna berba i da je domaćaWink

Moram se pohvaliti da sam stavila niski tunel prekriven sa zaštitnom tkaninom. Dug 5 metara, sijala sam tu salatu i kapulu. Planiram još jedan i staviti mrkvu i špinat.

Ljudi su me upozoravali da ne smije sijati prije zbog mrazeva, ali vidim iz ovih informacija da se dosta toga može sijati ranije, pogotovo pod zaštitne tunele.

Pravit ćemo uzdignutu gredicu čim prije vremenski uvjeto dopuste.
Već pripremamo i prekopavamo, ali sad je tamo snijeg ( ili nije, nisam sigurna).
Sutra je u gorje najavljen snijeg.Smile

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 09:25
I ja puno čitam o tim uzdignutim gredicama - htjrla bih tako nešto kod sebe jednom kad ću imati i povrtnjak.. Za sada samo skupljam informacije.
P.Bosmans
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 20:00
To je super ideja Anaida, a ujedno može biti i kreativno ovisno od čega se napravi. To može biti i u kavezima u kavim ti je ograda, da bude u sklopu ostatka dvorišta.Smile
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 20:14
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 20:19
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 20:21
Hej enciklopedijo, samo sam svratila da vidim što danas istražuješ
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2011 u 21:01
Pripremam se za proljetne radove.

Evo još nešto, što lijepo prikazuje rezanje.Smile

http://www.hgtv.com/gardening/how-to-prune-floribunda-shrub-and-hybrid-tea-roses/index.html
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2011 u 13:07
Šmrcko hvala ti na informacijama pravi si drug!!!smile79
Joj kako me ova moja izjava nasmijala...LOLLOLLOL
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2011 u 14:04

Proljeće, nisi uopće pogriješila. Drug je riječ koja označava kolegu, prijatelja ili saveznika. Tu riječ su narodu ogadili komunisti pa se danas nerado upotrebljava što je potpuno pogrešno.

Koliko je uvriježena u našem jeziku vidi se i po tome da se i bračni partneri zovu bračni drugovi i u civilnom i u crkvenom braku.

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2011 u 19:47
Cimi svaka ti čast, i ti si mi kao enciklopedija!!!
Samo ti trebam dati temu, a ti već informacije iz prve ruke šibaš.

Za ovo drug imaš apsolutno pravo!!!Thumbs%20Up
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2011 u 19:59
DrugariHug u vrtu i dijetismilie_mil_025.gif
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 09:23
Smrccko ne kupuj knjigu ja sam ju "skinula" pa ću ti je ili spržiti ili baciti na memo stik.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 12:00
Već sam dogovirala, hvalaHug
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3738394041 85>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,218 sekundi.