Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vilac - Cobaea scandens
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vilac - Cobaea scandens

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 14>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2013 u 11:30
da malo podignem temu.
sijala sam i mislim da bi moglo nešto biti, ovaj put. malo sam čeprkala po zemlji i vidjela da je sjemenka pustila klicusmile213!
donatoru se zahvaljivamsmile78
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kamelia View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1016
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamelia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 20:17
Počela je sa cvjetanjem

Na vrh
amalia View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje amalia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 18:02
Pozdrav!
Meni napokon nakon tri godine pokušaja su se pojavili pupovi, stavila sam tri zajedno u veći lonac skupa sa pasiflorom i asarinom, zasad je ok!
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2012 u 15:37
Počeli su prvi pupovi :)

Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2012 u 09:21
PO mom skromnom mišljenju i iskustvu, najbolje bi bilo staviti ih zajedno da budu gušće i u posudu od nekih 5 litara, da imaju dovoljno mjesta za živjeti, ali da ne idu previše u korijen. Bar sam ja tako i uvijek bila zadovoljna.
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2012 u 09:06
Molim savjet...imam tri kobejice...u kak veliku posudu, (sve zajedno), ih posadim???
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2012 u 19:23
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 18:17
Ovo je moja kobea koja je ostala vani preko zime i smrzla se. Nije imala niti jedan cvijetić a sada imam nove male biljke.

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
azriela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 384
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje azriela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 16:23
hvala Bromelija nekak sam se nadala da ima više lišća ,ali to je to što ti kažeš..ipak je to trajnica pa bi sigurno s vremenom dobila na gustoći
dosadna ko tekut
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 13:29
evo ovdje imaš cijelu biljku, jako dugo treba dok procvijeta.....vjerujem da bi bila veličanstvena kada bi je sačuvali preko zime pa da se kao dvogodišnja biljka pokaže u punom izdanju...ipak sam je sijala jer sam dobila sijeme od drage prijateljice pa čemo vidjeti.......
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 13:26
Originalno poslano od člana Silvestra Silvestra napisao:

Wink
Na vrh
azriela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje azriela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 12:41
Natalija imaš li možda koju sliku svojih lanjskih cobea?Baš me zanima kako izgleda cijela biljka jer uglavnom tu na forumu svi fotkaju samo biljke iz velike blizine pa ne mogu dobiti neku pravu sliku..Baka Bea ja sam ih sijala sredinom 3. mjeseca al tek su sad prije par dana nikle..bilo im je prehladno valjda jer sam ih odmah sijala van u tegle.Inače i u teglama se može gotovo sve uspješno uzgajati što možete vidjeti po slikama mog vrta na balkonu:)
dosadna ko tekut
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 10:50
Moje su nikle i sada su oko 5 - 6 cm visoke. Bila bih sretna da dočekam cvijet.....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 10:49
meni od tri sjemenke nikla jedna, sada je visoka oko 20 centimetara,posto je stalno kisa i hladno sporo raste
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 10:41
azriela ja sam je par puta sijala i samo je jednom bilo uspješno, a lani sam dobila sijance

razlog zbog kojeg odustajem je jer jako kasno počne cvjetati, cvjetovi jesu prekrasni, ali ima i drugih prekrasnih biljaka - penjačica pa se možda okušam s njima Wink
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 10:24
Ne bih vas htjela razočarati, no nema smisla sada sijati, trebalo je to učiniti koncem 2. početkom 3. mjeseca. Nekog velikog hlada ne treba očekivati, pogotovo ako raste u posudi.
Na vrh
azriela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje azriela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 10:13
Natalija meni je ovo prvi put da je sadim pa evo valjda početnička sreća to što su nikle..zašto odustaješ?kakva su tvoja iskustva?Ja imam balkon na južnoj strani i cobeu sam posadila isključivo zato jer se nadam hladu
dosadna ko tekut
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2012 u 07:06
cure sretno, ja odustajem od ove biljke
a ove godine još nigdje nisam ni vidjela sjeme
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2012 u 21:50
i meni niklo par komada smile213
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
azriela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje azriela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2012 u 20:08
evo ih

Uploaded with ImageShack.us
dosadna ko tekut
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.