Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anaida  - vrt, cvijeće, kamen, dom...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anaida - vrt, cvijeće, kamen, dom...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 245>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 4,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2008 u 13:42
odlično izgleda smile141
već imam viziju kako će dogodine izgledati kad se sve "razraste" smile55

p.s. ti sigurno imaš neke "jadranske" gene kad ovako voliš kamen, a imaš i smisla za njegovo "komponiranje"  u vrt
odlično ti to ide

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2008 u 22:49
Vrlo vjerojatno je problem s serverom stranice na koju stavljaš sliku, ili s brzinom interneta pa se ne učita dovoljno brzo na stranicu...
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2008 u 09:01
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

odlično izgleda smile141
već imam viziju kako će dogodine izgledati kad se sve "razraste" smile55

p.s. ti sigurno imaš neke "jadranske" gene kad ovako voliš kamen, a imaš i smisla za njegovo "komponiranje"  u vrt
odlično ti to ide

Natalija, hvala puno... Nemam jadranske, ali imam neke južnjačke gene Wink  iz zemlje gdje vječno sunce sja... Kamenje volim, istina je - kao simbole postojanja, tišina, vječnosti i tajni koje nam nisu znane a svijesni smo da postoje...

SilveK, hvala na objašnjenju...
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2008 u 09:09
Originalno poslano od člana Anaida Anaida napisao:

A evo grmića, spomenutog, još jednom na slici - cvate prekokrasno!!!
Slikica malo "blješti" ali ja vam sve to mobitelom slikam, nekad su ljepše, nekad manje lijepe slike - no trudim se da uvijek bude lijepo ono NA slici.

Naišla ja jučer na slikicu i podatak da je to Leptirov grm - Buddleia davidii . Mi ga kupili u jednom medjimurskom rasadniku. Prekrasan je, svima ga preporučam - nezahtjevan, ošišam ga u rano proljeće i to je sve. Privlači pčele, leptire, bumbare i naše poglede. Izaziva radost i osmijehe.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2008 u 10:37
ooooo to će biti pravi kamenjar! Clap samo,tko je nosio ono kamenje? Wink
sve je fino ispalo Thumbs%20Up
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2008 u 14:26
anaida kamene etažice su ispale ti ko cukar Wink
Na vrh
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1517
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2008 u 15:01
@ANAIDA, grm je kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaasaaaaaaaaaaaaan, a i nesmijes ju izbrisati na imageu inace ju ne vidimo ovdje, a 
kada iskrcas sliku sa bilo kojim programom za slike mozes ju popraviti

Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 06:07
Kontesaa - MM je bio mali od kamena TongueTongue - moram naglasiti da je i mene osupnulo kad sam vidjela kakav je on to kamenjar naumio meni složiti. Ja mislila neki prosječno malecki-osrednji, a onooooo... Više od 40 trajnica (od toga doduše 20 maćuhica jer sam ipak htjela da nešto cvate odmah) utroših... A toliko ću još vjerojatno dodati na proljeće. Uh!! Confused

Duda Lave, hvala ti na cukrenom kometaru Smile

rijeka53 hvala na pomoći pri slici i savjetu, a grmić je uistinu prekrasan - tko može i hoće neka ga posadi svakako!!
P.Bosmans
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 08:24
 Kako to samo dobro vama ide..ja vec vise od godinu dana pokusavam sloziti nesto sebi oko kuce, ali ne ide me bas...suša i velike vrucine ljeti postaju za mene nepremostiva prepreka...mislim da cu u vrtu ljeti imati samo kaktuse....
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 08:45
Frida, hvala... da,vjerujem da je suša i sunce velik problem jer bi trebalo zalijevati i nekoliko puta dnevno a tko zna bi li biljčice i tad preživjele ili bi se samo mučile... Meni je najveći problem u vrtu trava. Nikako nisam zadovoljna izgledom i (ne)kvalitetom trave, pokušavali smo svašta ali nikako da bude ljepša. Ima dosta korova, vrlo malo lijepih travki, sve su nekako čudne. Zemlja nije loša kad biljke tako lijepo uspjevaju, kosim ju prema potrebi svaki tjedan ili dva, tako da uistinu ne znam što je. Sad sam naprosto pustila i koncentraciju usmjerila na biljke, pa nek one budu zdrave i lijepe kad već trava neće i neće...
P.Bosmans
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 13:33
U ovom danu hladnom, evo vam podsjetnik na nešto lijepo... Prije desetak dana slikano u mojem malom vrtiću, točnije kod ulaza u dom...

Bršljan se zelenio...

Hibiskus rumenio...

P.Bosmans
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 13:59
I ono od prije i ovo od danas j super, a hibiskus je jako lijepi cvijet, a boja je predivna.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 18:42
divan ti je hibi,brsljan isto tako
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2008 u 07:36
Hvala vam dobre moje, a evo sam i jučer slikala za vas ružice moje koje krase unutrašnjost doma. 

Ako se pitate kako to da sam unutra odlučila slikati i uopće ne van provirivati - evo odajem vam tajnu... Vani je bilo brrrrr... A u kućici -

Kad je već tako, odlučih ja biti mala od Lupina (joooj, ne bih baš od Lupina, ali on je zvijezda, pa da ne budem skromna WinkWink ) I - krećemo...

Evo moje lanjske zvijezde miljenice, čeka Božić, a ja čekam da mi malo porumeni... Ničeg se ne srami, hrabrica (kao ni osoba koja mi ju je poklonilaHug ) pa nit crveni nit se rumeni...

Moja bordo crvena biljčica i zelena biljčica (nit' znam ime jednoj, nit' ime drugoj znam - ali su mi che-che i krase prozor dnevne sobe. Ali znam da imena znate vi - recite i meni!). Ova "bordica" rasla je vani, pa mi se učinilo da bi joj polako moglo biti hladno i  zasadih ju unutra nedavno. A "zelenko" je duuugo bio u vodi, mali, malecki s puno korijenja. Tad ga presadih. I narastao je veliki! Pa ga rasadih. Jednom, Dvaput.

Evo mu braceka  (a sada vidim da sam mu seku zaboravila slikati... Seka je u crvenoj tegli pa je zato cura Big%20smile ) -

Imamo mi i svoju aloe veru za utrku!! Jedva je u sliku stala, eh!

"A evo i mene, malo manje ali slatke!!", javlja mi se netko iz kuhinje! Mlađa seka one veelike kokice s prethodne slike!

A u hodniku stamen i gord stoji slon! I svoju cvijetnu frizuru ponosno nosi!

Ima još, ima... Ali tko zna do kad će nam trajati ova iznenadna zima, stoga ću ja "racionalno" podijeliti s vama male grijače naših srdaca, naše biljčice. Za danas toliko, a u danima ispred nas nastavak slijedi.

P. S.  Nadam se da nije bilo previše od mene ovog puta Embarrassed , zanijela me priča...
P.Bosmans
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2008 u 08:33
odmah je toplije kad se vidi kamin Smile
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2008 u 14:22
ma kakvi previse,toga nikad dosta
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2008 u 15:52
Da biljke su ti lijepe, nolina, preslatka, a aloa čudesna. Sada će biti puno više takvih slikica od naših biljaka iz kuće, jer vani će polako odlaziti, zato sam si kupila dvije erike, one će me veseliti cjelu zimu vani.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2008 u 06:34
Evo i mene na početku radnog tjedna..
Postoji još niz zimsko-prirpemnih radova koje želim u svom vrtu obaviti, no vrijeme mi baš nešto nije naklonjeno. Ipak, koristeći svaki sunčani ili barem trenutak bez kiše, uspjela sam zasaditi par biljčica koje mi je donijela iznimna osoba i zbog koje bih jako, jako rado da sve prežive zimu te da s proljeća krenu u rast i cvat. Sliknut ću vam ih čim vremenski uvjeti dopuste da se na slici nađe i pokoja zraka sunca, a do tada - evo još par mojih kućnih radosti...

Gerberi koje nedavno presadih iz vrta u teglu i dalje se crvene i raduju posjetitelje svojom dobrodošlicom

A do njih i malecki gerberi boje breskve...

Tu imamo i blizance Big%20smileBig%20smile

Kad spava, djetelina ovako sklopi oke (latice, listiće - što god)

A i mačji repovi su tu... I još netko nam se na slici zeleni (neki sam dan našla kako se malecki zove, ali nisam zapisala i eto mi sad... Pamtim samo da je otrovan, zelenko jedan!)

Zeleni se na stepenicama i noviji član cvjetne obitelji, nedavno nam je i palmica mala malecka s gostima pristigla...

A da ne bi samo zelenim završili, evo i nekog tko nam zvoni kad cvate (dooobro, nije baš da uistinu zvoni - ali da je teško tako što zamisliti, zaista nije)

Uz sliku zvonkeca za danas vas pozdravljam! Čekam sunce pa stižu slikice vrta i okućnice. Do tada - raduje me što ste bili gosti doma mog!
P.Bosmans
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2008 u 20:34
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 11:05
Vrijeme me jučer pomazilo pa sam posadila stotinjak lukovica Shocked !!!Shocked !!!
U veeelikom trgovačkom lancu ih kupila, nekakav "obiteljski paket lukovica proljetnica", po cijeni od 39,ookn. Piše da ću imati sto dana proljetno-cvjetnog-šarenila. Smjestila ih u sam centar vrta, popričala s njima te im rekla da ih jedva čekam i nek mi brzo u proljeće dođu.. Eeeeeeh, tko će dočekati proljeće... smile48

Slike kao corpus delicti uslijedit će večeras!
P.Bosmans
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 245>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.