Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Oglasi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mamaa traži
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Mamaa traži

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 7>
Korisnik
Poruka
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2009 u 18:49
No bravo ja, sad sam tek spazila da imaš starinske narcise, baš kad sam dobila kuvertu od tebesmile42 Možeš mi ih malo staviti na stranu? Smile

Imam čičoke i nekaj od sjemena, bum zapakiralaWink

I naravno, velika ti hvala na sjemenjusmile79
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2009 u 21:21
Silvek- no frks no problems- kad će ići slijedeće pakiranje pakiram -računaj negdje ponedjeljak-utorak

hehe čičoke dobila danas od tropijaSmile hvala tropi- samo sam tek sad skužila da si mi nametao svih 10 kgLOLLOLLOL
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2009 u 21:59
Originalno poslano od člana Mamaa Mamaa napisao:

Za sad ostaje:

Tražim:

-          Afrički odoljen (fedia cornucopiae)

-          Anđelika (angelica archangelica)

-          Anis (pimpinella anisum)    

-     astilbe
      -          Borač (Borago officinalis) - dobila od Tropija
      -      buhać

-          Bujna pukovica (peucedanum ostruthium)

-          Crni korijen (scorzonera hispanica)

-          Crveni drijen (Curnus florida, „Rubra“)

-          Drijen (Cornus mas)

-          Dubac vodeni, čupavac (Mesembryanthemum crystallinum)

-          Dupčac (Teucrium chamaedrys)

-     Encijan
      -          Gavez (Symphytum officinale
      -     globus čičak (echinops ritro)

-          Gomoljasti suncokret, čičoka (helianthus tuberosus)

-          Gorušica (Brassica nigra)

-          Gospina trava ( Hypericum perforatum)- poslala Hoya

-          Grbica (Lepidium sativum)

-          Iđirot, mirisna trska (Acorus calamus)

-          Japanski gomolj (stachys sieboldii)

-          Japanski drijen (Cornus kuosa)

-          Jam (dioscorea alata)

-          Japanska malina (rubus phoeniculasius)

-          Jarebika (sorbus aucuparia) -ružovke

-          Kaloper (Chrysantemum balsamita)     

-     koraljna zvončika (heucera)
      -          Kozlac, zmijska trava, estragon (Artemisia dracunculus)     
      -     kukurijek (helleborus)

-          Ljupčac, miloduh (levisticum officinale)- poslala Hoya

-          Mahovica (Vaccinium oxycoccus)

-          Mala smreka (Picea abies)

-          Miloduh, sipan (hyssospus officinalis)

-          Mirisna broćika, lazarkinja ( Galium odoratum)

-          Medvjetka (Arctostaphylos uva-ursi)

-          Metvulja, indijanska kopriva (Monarda didyma)

-          Ogrozd-crveni, bijeli, zeleni, žuti (Ribes uva-crispa)

-     pampas- roza
     -      pjenica (tiarella)
     -      rhipsalis - koraljni kaktus
      -          Tamaris

-          Timijan ( Thymus vulgaris) - jedan poslala lantana

-          Trnina (Prunus spinosa)

-          Tušt, portulak (portulaca oleracea)

-          Vodena drezga (sium sisarum)

-    videc
      -     vrijesak (calluna)
      -          Vrtna krasuljica (athriscus cerefolium)

-          Vučji (pasji) trn (Hippophae rhamnoides)

-          Žličnjak (cochlearia officinalis)

* ostalo ljekovito i začinsko bilje 
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 00:05
Originalno poslano od člana Mamaa Mamaa napisao:

Na popis sam zaboravila staviti jako bitnu biljku- meni bi trebala osobno- VIDAC.
Ako netko ima ili ga može ubrati- lijepo molim, oči su mi furt u banani.

... sad mu nije vrijeme ( ljeto) kad bude podsjeti me... mislim da nemam nigdje u vrtu posađenog...sutra prolunjam... više ni sama ne znam šta od ljekovitog imam a što ne... berem divlje a u vrt ubacim ponegdje da znam kad je vrijeme za otić u šumu sa košarom :)))
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 22:22
...no poslala danas poštu.... sa dosta ljekovitog.... no htjedoh ti reći ako ljekovito bilje poznaješ iskuljučivo iz knjiga i ne znaš ga prepoznati u prirodi malo će ti koristi biti zasađeno u vrtu zato jer travka zavisi od staništa, a pogotovo jer je u šumi zelenila treba znati preponati gledajući na mjestima koja su pogodna za njen rast.... a ako u prirodi ne raspoznaješ ta mjesta opet si na istome... je u vrtu uzgojeno osim što nije kemijski i energetski isto kao divlje, nije niti količina dostatna za prosječno kućanstvo.....
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 22:41
imam par stvari šta koristim njih hvala bogu poznajem iako zadnje dvije godine nisam baš bila u berbi (bolesti u  obitelji- najviše vremena provela po bolnicama)smile42- a sad pokušavam još malo proširiti horizonte. Pronašla par osoba koje svaka poznaje nešto i spremne su prenijeti i to znanje...
u svakom slučaju komentar na mjestu Smile i ja ovo što berem i upotrebljavam idem brati posvuda u divljinu- ali iapk par biljkica imati doma ak niš drugo ko orijentir, ili opet druge jer u blizini ne rastu----snađi se družeWink
A mislim da će mi videc biti od koristi i polukultiviran jer mi treba za zamor očiju od monitora, vožnje i papira- čisto za obloge- neću ga upotrebljavati za skidanje dioptrijeSmile
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 22:50
...kad bude izrastao pošaljem ga.... mislim da je to kasno ljeto ... bar na području gdje ga ja berem...

...za obloge je dobar ja ga isto koristim...ali evo info nedavno se baš (ponovno) ugodno iznenadila kako sviježi gel iz aloje vere brzo i efikasno djeluje...debelo natrackati na podočnjake i uokolo očiju... prvo sam mislila da fantaziram ali svaki put kad sam primjenila učinak je bio isti :)))))

..i prava domaća kamilca istoje jako dobra ( al mora biti domaća :))
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 22:56
nažalost domača kamilca kod mene nije imala neki učinak- neznam zašto, a gel od aloe nisam nikad radila- možda zato što nemam aloe od kojih bi ga mogla raditi- a neznam ni postupakCry
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 22:58
a što se tiče čubra pitao mene muž- u koje ga sve jelo može stavljati- našao moju bilješku o jednom od njegovih djelovanjaLOLLOLLOL
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 23:32
  :)))) u ama baš sva :)))) čak i na pečena jaja, preko namaza na kruhu do svih oblika pripreme povrća i mesa...:)))

..aloju treba zamoliti od nekoga pelcer pa kad bude 1,5 - 2 god stara može se koristiti u te svrhe,,,odrezati komad lista, otvoriti ga i unutra je gel :)prava mala čudesna tvornica :)
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2009 u 23:34
Izvučeš ga iz listića??? sam toSmileSmileSmileSmile
hehe ja sam mu rekla nek si ga u grah stavlja, pa da si ga na sve tovari, nebi mi pol vrta čubra bilo dosta i da ne pričam da bi ja morala pobječi od njegaWinkLOL
Na vrh
White View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje White Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2009 u 21:36
jooj ja malo tih biljkica znam po imenima Totalni sam tudum za prepoznavanje po imenu,meni samo slikice pomažu Morat ću malo prošvrljat pa ti mejbi i ja nešto pronađem negdje
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2009 u 21:42
Originalno poslano od člana White White napisao:

jooj ja malo tih biljkica znam po imenima Totalni sam tudum za prepoznavanje po imenu,meni samo slikice pomažu Morat ću malo prošvrljat pa ti mejbi i ja nešto pronađem negdje
s obzirom na površinu za popunjavanje- sve kaj treba udomiti slobodno pošalji uopće nije problem za mjesto- još nisam došla do pola planiranogSmile
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 09:47
griva jel djelotvoran gel od bilo koje vrste aloe ili samo pojedine vrste? 
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 16:38
...ja sam to osjetila na svojim očima ali nigdje drugdje nisam našla podataka o tome.... taj gel je bio baš iz ljekovite akoje vere stare 2 god ( kako i treba biti najmanje stara) a dobila sam ga kao list na poklon od jedne naše forumašice ( ne znam dal je pametno da ju imenujem ovako javno da se cijeli forum sjati na nju i njene aloje :))))))))))))))
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2009 u 16:39
...p.s. mamam ti ne ažuriraš taj popis.... pametno :)))))))))))))))))))))))))
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2009 u 10:59
moram si to nabaviti,moji podočnjaci su već pfff..griva,a koja je aloa ljekovita? Embarrassed
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2009 u 10:49
griva- ažurirati ću ga kad vidim šta mi se primilo- za sad nažalost ima dosta biljaka za koje sumnjam da ću ih uspijeti spasitiCryCryCry
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2009 u 10:51
Dragi moji cvjetoljupci imam veliku molbu- muž me moli kad već radim botanički vrt da nabavim eukaliptus- dakle molim vas ako netko ima neka se javi- trebam ili sadnicu ili sjeme i upute za uzgoj i njegusmile58
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2009 u 10:58
sadnice eukaliptusa sam ja nalazila ovde u splitu u podrumima,bude mjesec sadnica od početka 3.mjeseca i uvjek ga jos produze jer bude vekliki interes,  a sad gdje ga ima nabavit ....Confused
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 7>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.