Ljetni čempres lat. Kochia scoparia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2345> |
Korisnik | |
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Meni se ne događa još ništa, a sjeme je preko tjedan dana u zemlji...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
moguće da je problem u zemlji....
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
I ja sam vidjela (u Bosni) da raste bez neke posebne njege i u svakoj bašti. Ja imam problem da imam samo onu zemlju koju kupujem za cvijeće, a to ne odgovara svakoj biljci. Mislim da sam trebala dodati pjeska i poboljšati propusnost zemljišta (drenažu). Istu grešku sam napravila sa irisima i to moram popraviti. |
|
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
LILIE ma nema problema...ako budeš trebala samo se javi....
MAKK ne znam u čemu bi bio problem...možda je bio u hladu...ili mu je nedostajalo vode...ne znam što bi moglo biti...jer sam vidjela na foruma da kod mnogih raste iz pukotinu u betonu....što bi značilo da nije zahtjevan.... |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Ovu sam biljku sijala 2 godine i na kraju odustala, jer nikad nije narasla više od 30cm i nije bila ni slična onim raskošnim žbunastim biljkama koje sam ja viđala u tuđim baštama. Sad znam i zašto, hvala.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Stvarno ovdje čovjek uči dnevno!
Cimi hvala za savjet o metli!
![]() |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Hvala nichll =). sada kad si mi objasnila o čemu se radi mislim da sam vidjela kod susjede taj ljetni čempres samo što ga mi drugačije zovemo.
Još jednom hvala ti na ponudi.
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
ljenji čempres se u jesen odreže i kao što si rekla okrene naopako nije ga potrebno dijeliti jedan čempres bude jedna metla...tako da na proljeće dobiješ metlu, jako brzo se "istroši"....no jako je praktično...
LILIE ljetni čempres se jako jednostavo razmnožava...dovoljno je tek da baciš sjeme na mjesto gdje želiš čempres...a u jesen ga režeš i na proljeće imaš novu metlu..ako te zanima sjeme pošalji adresu na pp nakupit ćemo za tebe... |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
ja sam ga posijala pred dva dana, i po preporuci Korijenka stavila van da klije........
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Kada ljetni čempres dozori, može se iščupati, naglavačke objesiti i osušiti. Osušenog zavezati u snopiće, odrezati krajeve gdje je korjen i te snopiće koristiti kao metle. Vrlo praktično u metenju velikih površina ili metenju po zemljanoj ili šljunčanoj površini.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Pa da se i ja pohvalim
![]() Triša kaže 5 dana.... znači ako je sve o.k. uskoro bi trebao proklijati!
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Imam ga i ja i to od našeg Šmrcka. Stvarno je nikao brzo za 5 dana i to valjda svako sjeme. Sada su to biljčice do 5 cm i moram ih presaditi.
Mislim da je ova biljka nepravedno napostavljena, a Hoya ju je tako lijepo opisala.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Nisam ni vidjela do sada ovu temu.
Ljetni čempres imam godinama samo zato što mi je lijepi grm, ne traži puno njege, a kada sve osuši od žege on mami pogledom svojom bojom.
Raste u samom kamenu. Naravno u zemlji budu jači i veći.
Traži vrlo malo vode, rekla bih da može preživjeti sa vrlo neredovitim zaljevanjm.
Početkom jeseni pri vrhovima počinje stvarati sjeme, a nakon toga mijneja boju u tamno crvenu, bordo. Meni su i tada predivni.
Od jednog grma stvori se jako puno sjemena. Ja ga ne sijem, nego presađujem čemprese koji na proljeće sami niknu.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Joj, super tema. Ja sam isto kupila i posijala ljetni čempres. Prvi puta do sada. Nešto u teglu, a nešto van. Piše da se treba sijati direktno u zemlju. Ipak ima li tko od vas iskustva s presađivanjem?
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() |
|
vrtlarica ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 113 |
Ne mogu pronaći nigdje podatak o zahtjevnosti čempresa, kakvu zemlju voli....
Po ovoj prvoj slici vidim da iz male rupice u suhom kamenju voli, jel zna tko ??? Gdje ste vi sadili? |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Nije ni meni koje sam kupika prošle godine, ali ove godine sam našla drugi proizvođač i ono je nuklo jako brzo.
Ja operiram po svim dućanima koji drže sjeme - pa mi se nekad posreći ![]() |
|
![]() |
|
nela ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 26 |
Meni sjeme uopće nije niklo, kupila sam ga prošle godine, jel moguće da je staro, ili??? šmrc
|
|
![]() |
|
vrtlarica ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 113 |
Ja sam danas kupila sjeme ljetnog čempresa u običnom dućanu prehranom kartica 5 kn
Ako netko nema u blizini kupim pa pošaljem!!! |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2345> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |