Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 398399400401402 407> |
Korisnik | |
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja to uopće ne čistim. Kad dođe ljeto, kiša će to oprati.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Ok, to je onda pod normalno. Puno ti hvala.
![]() |
|
![]() |
|
zvončica19 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2016 Lokacija: Ogulin Status: Offline Bodovi: 18 |
Dobra večer, vidim već duže nitko nije bio, a meni hitno, nadam se kako će netko odgovoriti i pomoći mi. Imam sijance adeniuma (10.mj.2016.) i neki dan primjetila na nekoliko njih rupice il kako to nazvati. Gledam sa svih strana, gledam listiće, ispod listića, sa povećalom, al ništa drugo ne primjećujem. Ne želim ih izgubiti, to su mi prvi sijanci i naravno kako mi je želja uzgojiti ih.
Vjerujem kako ovdje ima puno vas koji se iskusniji, pravi znalci pa očekujem pomoć. Nisam još nikad stavlja slike, evo probati ću da lakše postavite dijagnozu. Nažalost, ne znam kako staviti sliku, u kompu mi je....sad mi i za to treba pomoć. |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
zvončice, nisi li u grupi objavila slikice? neće im biti ništa, ne brini. na žalost ovdje tema vise nije toliko aktivna.
|
|
![]() |
|
aurelia ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Adenium se probudio otprilike prije 3 tjedna...nekako mu je kaudeks smežuran u donjem dijelu, zalijevam jednom tjedno, možda bih trebala češće ili sa više vode? Da li je vrijeme za pinciranje ili da još pričekam? Bila bih zahvalna za odgovore
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Aurelija, svoje adeniume zalijevam u zavisnosti od sunca i toplote. Preko ljeta često a sada kako kada, zavisi od uvjeta. Trenutno ga nebi pincirao, lijepo je krenula ova bočna rast. Počekao bi još kakav mjesec dana i vidio kako raste. Ako bi bilo potrebno onda bi ga rezao. Čim više direktnog sunca i toplote, vlažan i hranjivim tvarima bogat supstrat evo to je uvjet za brzi rast i cvjetanje. |
|
![]() |
|
aurelia ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Hvala puno, sada imam manje dilema, ali "hranjivim tvarima" bogat supstrat je dilema koja je ostala...isčitavala sam ovu temu prije nabavke, očito mi je promakao taj podatak
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
|
![]() |
|
Hvala Pinus.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Dragi Adeniumoljupci, imate lijepe primjerke sada u Billi po 35 kn :)
|
|
![]() |
|
Hvala...od nekoliko trgovačkih lanaca baš Bille nema u Zagorju
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
šteta..probajte ako imate negdje u blizini il da vam netko uzme u Zg pa pokupite..primjerci su zbilja krasni, bucmasti i cvjetni.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Prelijep cvijet...koliko je stara biljka?
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Mislim da je oko 4 godine. Ovomu je prvo cvjetanje. Ove godine svi moji sijanci cvatu i to po prvi puta. Kod mame je vec prije cvalo al moji tek sad
|
|
![]() |
|
Hvala na odgovoru
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pokusavam stavit jos koju sliku al nikako preko moba ne uspijevam. Probam preko kompa. Steta sto vise nitko nije na forumu
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 398399400401402 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |