Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anaida  - vrt, cvijeće, kamen, dom...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anaida - vrt, cvijeće, kamen, dom...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 245>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 4,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2008 u 06:25
Da,  lukovica je zaista sto Smile Smile Smile, nisam pretjerala. Nekih 7, 8 vrsta proljetnica što ranih što kasnijih. Za sada ih nisam kombinirala s trajnicama, jer sam planirala to mjesto samo njima ostaviti, a trajnicama naći neki drugi položaj u vrtu, no ipak mi se čini da ću na proljeće (kad krenu nicati i kad uvidim slobodna mjesta) ubaciti pokoju trajnicu, ne veliku..)

Slikica je jučer ovako izgledala - cveteki spavaju ispod zemljanog pokrova, u centralnom dijelu vrta. Iako sam prvotno htjela ostaviti taj dio ovako, nepokriven do proljeća, danas ću ipak malo malčirati i taj dio tako da s magnolijom čini skladnu cjelinu.. Čitala sam da lukovicama to neće biti problem (niknuti ispod tankog sloja malča). Što vi mislite?

Bit će uistinu zanimljivo slikati taj dio vrta na proljeće i pratiti rast lukovica. Radujem im se već sada Clap !!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2008 u 09:28
Zaključih uistinu da lukovicama neće smetati malo malča, a i Triša je potvrdila iz prve ruke, stoga evo ih od jučer, spavaju ušuškane ispod pokrivača...

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2008 u 14:30
U pauzama kiša radilo se ovih dana ponešto i kod mene, pa vas vodim kroz mojih minulih nekoliko poslijepodneva...

Znate već da je u mojem dvorištu ispred kuće sve je još malecko (najstarije biljke imaju 3 godine), stoga stalno svašta sadim, dodajem, kombiniram, projektiram.. 
A jedino "staro" drvce, ostalo iz nekog vremena prije kuće i prije našeg dvorišta, je šljiva. Šljiva rodna, šljiva plodna, šljiva za kolače jami-jami. E, pa ta mi se šljiva u svom podnožju učinila usamljena, iako joj je malecka hosta sasvim lijepo društvo -

Pa se mislilo, mislilo....Geek ... i smislilo!!! Dobrovoljca dragog za otići u šumu sam imala Hug, lopaticu, vrećice i kutije također - i onda u šumi "vadi i kradi" a kod kuće ispod šljive "radi i sadi". I vidi šljive cure nakon toga - paprat joj frendica za razgovore a bršljan se već sada oko nje omotao WinkWink

No, nisam u vrtu radila samo ja - mali rovokopači također su si dali truda Shocked ... i odoše moje lukovice ukrasnog luka kojima sam ja baš tu mjesto namijenila...

Joj mene joj, kaj su mi krtice napravile!!

P.Bosmans
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2008 u 09:06
Krtice ruju i kod mene u vikendici, no gledaj ljepšu stranu - fino mi prosiju zemlju, koji mješam poslije za cijeće,
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2008 u 16:42

Leptirov grm - Buddleia davidii . Mi ga kupili u jednom medjimurskom rasadniku. Prekrasan je, svima ga preporučam - nezahtjevan, ošišam ga u rano proljeće i to je sve. Privlači pčele, leptire, bumbare i naše poglede. Izaziva radost i osmijehe.

A sada vam radosna srca javljam da sam nedavno uspjela zakorijeniti leptirov grm, pa sam ovih dana mnoštvo reznica stavila i kad se zakorijene - stavljam ih u opticaj. Evo reznica (samo dio njih), za sada, uz Trišinu passifloru, visteriju, smokvicu i još štošta što bih rado da se primi, pa da prezimi i zatim raste, buja, cvate...

P.Bosmans
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 10:17
A evo i moje jesenske dobrodošlice ispred ulaza u kuću -

Do prije par tjedana tu su rasle surfinije

P.Bosmans
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2008 u 10:20
odlična dobrodošlica Smile
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2008 u 18:24
I ja bi takvu dobrodošlicu!Thumbs%20Up
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2008 u 11:38
pa bome si se ti nasadila Clap krtice i nama ruju po cijelom brdu (samo da nas ne potkopaju Confused) prije smo gunđali jer si stvarno daju truda i lješnjak mladi su pojele,a sad samo trčimo sa lopatom i skupljamo zemlju pa sipamo na one nove otočiće i cvijetnjake Wink ne znam koliko koriste oni tjerači krtica kaj vibriraju
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2008 u 13:44
Iris, bergenija, kontessa - ovo je i vama dobrodošlica (barem virtualna) Hug.
Inače sam jako zadovoljna ovim maćuhicama, a manje zadovoljna drugima koje sam kupila ranije. I da vas pitam - zašto neke od maćuhica (grmića) klonu, jel' moguće da im netko popapa korijen? Tako mi se čini, par grmića mi je otišlo nepovratno, a kad ih izvadim iz zemlje vidim da im je korijen jako, jako mali...

Evo slike onih kojima sam jako zadovoljna, isto se tako nalaze kod ulaza u kuću.

P.Bosmans
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2008 u 09:00
volim ovakve dobrodošlice smile71  ja još nisam kupila maćuhice...drugi tjedan vjerojatno kao i ostatak lukovica pa da ih posadim

Zagorski bregi
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2008 u 12:29
super ti dobrodoslica
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2008 u 13:32
Predivne maćuhice, a i ono sve erike kostriš, što je zamjenilo surfinije, baš je slatko.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2008 u 10:26
Nedavno sam dobila punu kutiju trajnica i radosna ih zasadila u vrt SmileSmile

P.Bosmans
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2008 u 10:29
Pogled s terase... Jesensko sunce.

P.Bosmans
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2008 u 20:40
tražim si neku stolicu da zasjednem pod ovim sunčekom i uživam u pogledu Smile kako mi se čini.sve će manje biti trave za košenje Wink

Zagorski bregi
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2008 u 22:28
Anaida imaš uvijek lijepo cvijeće i prekrasna dekoracija vrta. Sa guštom gledam  slikice.smile57
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2008 u 07:46
Kontessa, smrcko - hvala vam na lijepim mislima. Dođite samo na kavicu, već će se stolci naći SmileSmileSmile
P.Bosmans
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2008 u 07:53

Na mojoj prozorskoj klupici odgovara mikroklima ovom cvjetiću kojeg sam izvana presadila, pa mi gotovo svakodnevno pokloni cvjetak-dva. Zvončića, zapravo, rozasta, dva poklonio mi ovog puta...

A vani, na terasi, zablistale, zazvonile, zaigrale se mini maćuhice. Prelijepe su mi, male, malecke...

P.Bosmans
Na vrh
dugokosa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 886
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dugokosa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2008 u 08:33
anaida imam i ja tog ljupičastog cveteka jesi probala skupljat sjemenke,kad sam skužila da ih ima već je pol otpalo i da li znaš jel može prezimiti svojega sam spremila već unutra jer je bilo mraza pa možda preživi
sutra je novi dan
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 245>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,789 sekundi.