Anaida - vrt, cvijeće, kamen, dom... |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 245> |
Korisnik | |
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da, lukovica je zaista sto
![]() ![]() ![]() Slikica je jučer ovako izgledala - cveteki spavaju ispod zemljanog pokrova, u centralnom dijelu vrta. Iako sam prvotno htjela ostaviti taj dio ovako, nepokriven do proljeća, danas ću ipak malo malčirati i taj dio tako da s magnolijom čini skladnu cjelinu.. Čitala sam da lukovicama to neće biti problem (niknuti ispod tankog sloja malča). Što vi mislite?
![]() Bit će uistinu zanimljivo slikati taj dio vrta na proljeće i pratiti rast lukovica. Radujem im se već sada
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Zaključih uistinu da lukovicama neće smetati malo malča, a i Triša je potvrdila iz prve ruke, stoga evo ih od jučer, spavaju ušuškane ispod pokrivača...
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
U pauzama kiša radilo se ovih dana ponešto i kod mene, pa vas vodim kroz mojih minulih nekoliko poslijepodneva...
Znate već da je u mojem dvorištu ispred kuće sve je još malecko (najstarije biljke imaju 3 godine), stoga stalno svašta sadim, dodajem, kombiniram, projektiram..
A jedino "staro" drvce, ostalo iz nekog vremena prije kuće i prije našeg dvorišta, je šljiva. Šljiva rodna, šljiva plodna, šljiva za kolače jami-jami. E, pa ta mi se šljiva u svom podnožju učinila usamljena, iako joj je malecka hosta sasvim lijepo društvo -
![]() Pa se mislilo, mislilo....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No, nisam u vrtu radila samo ja - mali rovokopači također su si dali truda
![]() ![]() Joj mene joj, kaj su mi krtice napravile!!
![]() |
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Krtice ruju i kod mene u vikendici, no gledaj ljepšu stranu - fino mi prosiju zemlju, koji mješam poslije za cijeće,
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
![]() Leptirov grm - Buddleia davidii . Mi ga kupili u jednom medjimurskom rasadniku. Prekrasan je, svima ga preporučam - nezahtjevan, ošišam ga u rano proljeće i to je sve. Privlači pčele, leptire, bumbare i naše poglede. Izaziva radost i osmijehe.
A sada vam radosna srca javljam da sam nedavno uspjela zakorijeniti leptirov grm, pa sam ovih dana mnoštvo reznica stavila i kad se zakorijene - stavljam ih u opticaj. Evo reznica (samo dio njih), za sada, uz Trišinu passifloru, visteriju, smokvicu i još štošta što bih rado da se primi, pa da prezimi i zatim raste, buja, cvate...
![]() |
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
A evo i moje jesenske dobrodošlice ispred ulaza u kuću -
![]() Do prije par tjedana tu su rasle surfinije
![]() |
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
odlična dobrodošlica
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
I ja bi takvu dobrodošlicu!
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
pa bome si se ti nasadila
![]() ![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Iris, bergenija, kontessa - ovo je i vama dobrodošlica (barem virtualna)
![]() Inače sam jako zadovoljna ovim maćuhicama, a manje zadovoljna drugima koje sam kupila ranije. I da vas pitam - zašto neke od maćuhica (grmića) klonu, jel' moguće da im netko popapa korijen? Tako mi se čini, par grmića mi je otišlo nepovratno, a kad ih izvadim iz zemlje vidim da im je korijen jako, jako mali...
Evo slike onih kojima sam jako zadovoljna, isto se tako nalaze kod ulaza u kuću.
![]() |
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
volim ovakve dobrodošlice
![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
super ti dobrodoslica
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Predivne maćuhice, a i ono sve erike kostriš, što je zamjenilo surfinije, baš je slatko.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Nedavno sam dobila punu kutiju trajnica i radosna ih zasadila u vrt
![]() ![]() ![]() |
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Pogled s terase... Jesensko sunce.
![]() |
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
tražim si neku stolicu da zasjednem pod ovim sunčekom i uživam u pogledu
![]() ![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Anaida imaš uvijek lijepo cvijeće i prekrasna dekoracija vrta. Sa guštom gledam slikice.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Kontessa, smrcko - hvala vam na lijepim mislima. Dođite samo na kavicu, već će se stolci naći
![]() ![]() ![]() |
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
![]() Na mojoj prozorskoj klupici odgovara mikroklima ovom cvjetiću kojeg sam izvana presadila, pa mi gotovo svakodnevno pokloni cvjetak-dva. Zvončića, zapravo, rozasta, dva poklonio mi ovog puta...
A vani, na terasi, zablistale, zazvonile, zaigrale se mini maćuhice. Prelijepe su mi, male, malecke...
![]() |
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
dugokosa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
anaida imam i ja tog ljupičastog cveteka
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 245> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |