Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slike ljekovitog bilja
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slike ljekovitog bilja

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 15>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2010 u 16:01
Pretpostavljam da to ipak nije bio bijeli bušin.On nije veliki grm, barem ovdje kod nas nije.Iste je veličine kao i rozi, otprilike.

Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 16:44
fermina, slikla ja sikavicu ali mi u pozadini kravice na ispaši :))))............ nego  ja bijeli bušin vidjela kao jako veliki grm pod velebitom.... pa se sad pitam da nisam šta pomješala ili je ovo bio jako stari grm....
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 16:40
Originalno poslano od člana PUSTOLOV PUSTOLOV napisao:

pozdrav vam

prepoznala sam dvije biljke,zeciji trn i zlatnica.imam ih u blizini kuce pa me zanima za sta se koriste ? berem ovih dana majcinu dusicu,kantarion i ranjenik pa sam vidjela i ove dvije vrste i za zeciji trn sam jedino sigurna d aje dosadna zivica na livadi Smile
unaprijed hvala

a gdje ti živiš da ovih dana bereš majčinu dušicu?.. i ranjenik...
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 16:39
Originalno poslano od člana nata07 nata07 napisao:

jako poučne stvari  ali ajde pomoć griva: gdje naći ovu ? Jer kad me poćne derat migrena  ne komuniciram s nikim 2 dana pa možda da probam ...

- tanacetum a dal je parethium....??... u svakom slučaju moja baka ga koristila cijeli život kad je nekom trebalo za glavobolje i migrene, tu biljku

pošalji adresu na pp .... poslati ću ti sjeme....vjerujem da će ti izrasti još ove god... u loncu pa ć ti u zatvorenom možda i zimu rasti lišće........ mže s i sušiti list i raditi kao čaj ali i kao prašak u juhe i sl......................

... baci pogled i na ovo.........
http://www.henriettesherbal.com/faqs/medi-2-9-feverfew.html

ma da, :))) nisam puno biljaka stavila... zeznula u međuvremenu nešto sa programo pa niti sike ne mogu otvarati a da nisu u adobe readeru..tako da.... :))))))))))
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2010 u 17:25
Evo moj povratić (Tanacetum parthenium ) u vrtu.Biljku mi je poslala griva s tim da sam ja malo surfala, uspoređivala, istraživala i skoro sam sigurna da je to onaj pravi:

Prema Jamesu Duke-u to je biljka koja sigurno pomaže kod dvije trećine ljudi koji pate od migrene.Ali je treba redovito uzimati i kad nemate migrenu.Ona će smanjiti učestalost i intezitet migrene.
On preporuča jedenje 1-4 lista dnevno.To baš nije lako s obzirom na njegov okus a kod nekih ljudi može izazvati i rane u ustima.Zato je bolje skuhati čaj od 2-8 svježih listova koji se ubace u vrelu vodu, bez kuhanja.
Postoje i kapsule od ove biljke koje se mogu nabaviti, kako čujem, i u našim biljnim ljekarnama.Pije se od 1-6 kapsula dnevno.
Biljka je bogata partenolidima a to je ono što pomaže kod migrene.
Kako je i naš domaći lovor također bogat partenolidima, zašto ne probati popiti čaj sa lovorom i tanacetumom zajedno???
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2010 u 15:45
pozdrav vam

prepoznala sam dvije biljke,zeciji trn i zlatnica.imam ih u blizini kuce pa me zanima za sta se koriste ? berem ovih dana majcinu dusicu,kantarion i ranjenik pa sam vidjela i ove dvije vrste i za zeciji trn sam jedino sigurna d aje dosadna zivica na livadi Smile
unaprijed hvala
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2010 u 13:59
Mislim da je to  tanacetum parthenium (povratić)
Na vrh
nata07 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nata07 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2010 u 12:58
jako poučne stvari  ali ajde pomoć griva: gdje naći ovu ? Jer kad me poćne derat migrena  ne komuniciram s nikim 2 dana pa možda da probam ...

- tanacetum a dal je parethium....??... u svakom slučaju moja baka ga koristila cijeli život kad je nekom trebalo za glavobolje i migrene, tu biljku
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2010 u 00:34
a evo još nekih slika ljekovitog bilja što je griva, čini mi se, preskočila:
Badej, osljebad (Sylibum marianum),odličan za jetru:

Crni sljez( Malva sylvestris ):

Pastirska iglica (Geranium robertianum ):

Bijeli bušin (? ), smanjuje bore (moram ga isprobati !!!)

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 23:52
Molim, molim.
Dimnjače ima u svakom vrtu.Vrlo česta  biljka.
Godinama je gledala po vrtu da bi mi jednom upalio kliker da je to ona.Evo malo sličica, možda je još netko pronađe u svom vrtu:

Vrlo je nježna biljka, lako se isčupa.Raste po luku i drugom povrću, naročito po rubovima vrta gdje je slabo obrađeno,
Cvijet joj je sitan, roza-ljubičasti sa tamnijom nijansom na vrhu, kao točkica.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 23:07

eto, to je bio jedan mali presjek kroz (pokušah) abecedu ..... izvukla sam neke najpoznatije, najučestalije biljke.... nadam se da će bar nekome biti od koristi......

e, da:))) kako me Fermina uvjerila da sigurno ima dimljače i kod mene ja ju našla na dijelu gdje smo proljetos dovezli novu zemlju :)))) tako da je i ona u kolekciji :))))) 
fala Fermina! :)))
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 23:05
zečji trn

žuti kokotac

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 23:04
zlatnica, to je super biljka! jako ljekovita!

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 22:59
vrbovica, razne vrste

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 22:58
vrbica

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 22:57
vrisak, čubar

vrkuta cvate

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 22:50
obična verbena , sporiš

ono što ameri zovu verbena pa je to sad i po njihovoj modi po kafičima u vrečicama pod nazivom verbena ili limunska verbena

divizima

vodopija

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 22:48
vodopija

konopljika, fratarski papar, sjeme

konopljika cvat

vilino sito, kravljak

vidac, vidova trava, očajnica

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 22:41
valerijana i stolisnik, cvijet

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 22:40
valerijana, odoljen

kopriva u sjemenu

piskavica, grčko sjeme

timijan

trava iva

dubačac iliti dubčac

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.