Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Voće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bobičasto voće : ogrozd, maline, kupine...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bobičasto voće : ogrozd, maline, kupine...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
janiczsa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 19
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje janiczsa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2009 u 21:47
Hej Branimir!
Koliko znam kupine su prava divlja biljka i stvarno nisu zahtjevne. Koliko sam čitala, najbolje ih je presađivati na proljeće. Mlade šibe nakon sadnje odrežeš na 20-30 cm.
Nadalje, svake godine treba pustiti da iz svakog korijena izraste 6 mladih izbojaka koji se kasnije povežu. Divlji izbojci režu se u ljeto na 2-3 pupoljka. Nakon berbe potrebno je odrezati neposredno iznad zemlje i sve šibe koje su rodile.
Ovo sam prepisala iz knjige 'Bio-vrt'
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
branimir View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 44
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje branimir Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2009 u 20:21
-imam obicne kupine ko u prici i prakticki mi predstavlja "korov" u sumovitom djelu parcele i u blizini vocaka .. no razmisljam potegnuti red tih kupina (obicnih-vulgaris-lokalnih)i malo ih ukrotiti pa me zanima dali netko ima iskustva sa "divljim" kupinama? .. i moze li mi dati koji savjet

-za pocetak bar vrijeme presadjivanja i pripremu tla,
-planirao sam jednostavno uz drvenu ogradu po liniji iskopati rupe, staviti malo humusa(suptrata za bilje) i u biti to je to .. u vrijeme sadnje jos me zanima kako mogu povecati kolicinu ploda (zalijevanj, obrezivanje i sl. tehnoloske procese)

unaprijed hvala na svakom savjetu
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,184 sekundi.