Bobičasto voće : ogrozd, maline, kupine... |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 345 |
Korisnik | |
janiczsa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hej Branimir!
Koliko znam kupine su prava divlja biljka i stvarno nisu zahtjevne. Koliko sam čitala, najbolje ih je presađivati na proljeće. Mlade šibe nakon sadnje odrežeš na 20-30 cm. Nadalje, svake godine treba pustiti da iz svakog korijena izraste 6 mladih izbojaka koji se kasnije povežu. Divlji izbojci režu se u ljeto na 2-3 pupoljka. Nakon berbe potrebno je odrezati neposredno iznad zemlje i sve šibe koje su rodile. Ovo sam prepisala iz knjige 'Bio-vrt' |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
branimir ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 12 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 44 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
-imam obicne kupine ko u prici i prakticki mi predstavlja "korov" u sumovitom djelu parcele i u blizini vocaka .. no razmisljam potegnuti red tih kupina (obicnih-vulgaris-lokalnih)i malo ih ukrotiti pa me zanima dali netko ima iskustva sa "divljim" kupinama? .. i moze li mi dati koji savjet
-za pocetak bar vrijeme presadjivanja i pripremu tla, -planirao sam jednostavno uz drvenu ogradu po liniji iskopati rupe, staviti malo humusa(suptrata za bilje) i u biti to je to .. u vrijeme sadnje jos me zanima kako mogu povecati kolicinu ploda (zalijevanj, obrezivanje i sl. tehnoloske procese) unaprijed hvala na svakom savjetu ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 345 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |