Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5152535455 82> |
Korisnik | |
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nbjelovu kad gledam tvoje vrste ispadnu mi oči.
Inače se držim svega što si napisala. Zanimljivo da neke nemaju "bebe" a neke su imale i više... te su već kod drugih na forumu!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Sad sam se sva smotala
![]() Možda sam na nju mislila.
Rosie je bombončić
![]() A koja je na zadnjoj slici?
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
I nekoliko rozih: Rob's Boogy Woogy ima zutu sredinu krunice, a vanjski listovi su zeleni.
Rosie Ruffles ima cvijet kao mali kupus.
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Tri lijepe plave i plavo-bijele, sve tri vrlo obilno cvatu. Ness Crincle Blue je polumini, definitivna velicina rozete je oko 8-10 cm, a Rob's Penny Ante je mini, nije sira od 5 cm, zaista je slatka. Kid Stuff je isto malo manja od standardne. Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Silvestra ova tvoja sfrćkana mi je baš posebna i neobična
![]() Bako jel se to meni čini il Vam stalno cvatu? Predivne su !!!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Kad ljubicica da "bebicu" sa strane, nju treba otkinuti, pa ili je baciti,ili od nje praviti novu biljku. Ako se ostavi, ona izoblici onu vecu biljku.
Nisam nikad cula da se listici prorijedjuju. Ima varijeteta sto imaju zaista mnogo lisca, kao i onih sto imaju malo lisca. Ali, cesto se cuje da one donje listove treba skidati, kad se na njima vidi da su vec stariji, a to se vidi po boji. Oni nisu niti dobri za zakorjenjivanje, jer su stari.
Kazu da treba presadjivati jednom godisnje...da bi se dobio maksimum njenog potencijala. Ali, po mom iskustvu, to zaista ovisi o kultivaru, neke cvatu kao lude bez mnogo muke, a neke nece pa nece, ma sta da im radis,...na zalost, sto su obicnije, to bolje cvatu, i obrnuto, sto su sofisticiranije, to slabije, iako ima izuzetaka, ova Bman's Etna je i kod mene jako cvatna, a spada u dosta poznate kultivare.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ma da mi se dočepati ovih s neta, zgurala bi ih negdje.
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
otok ove koje si nam pokazala su ko bomboni
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
bako i silvestrina divne su vam
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() |
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Prekrasne su vam a. ljubičice. Meni ne uspijevaju, ali čačkala sam nešto po netu i naišla na ovakve koje su me oduševile
![]() |
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
Evo opet malo i mojih
Prvo cvjetanje nakon presađivanja u nove "uvjete" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ova cvjeta neprekkidno od svibnja,malo se razbarušila, ali ne prestaje cvjetati ![]() Još dvije spavaju zimski sanak...nema cvjetova. Ova koja neprekidno cvjeta ima i jako puno listova.Prorijediti ih ili ne?
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Ivančice i tebi lijep pozdrav
![]() Ja ljubičice presađujem kad mi se uz onu glavnu pojavi sa strane mali čuperak pa se ova jadna sva počne kriviti (to se dogodi svake godine), opet ju vratim u onu istu teglicu u kojoj je bila, novu zemlju stavim i to je to. Naravno to odradim dok prestane sa cvatnjom. Imam jednu "dugog vrata" kad prestane sa cvjetanjem napravit ću ono po uputama Nine. Nina ili netko drugi sa iskustvom imam jedno pitanje, da onaj dio u zemlji ostavim kako je, dal' bi iz njega potjerali novi listići? |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
ivančica flower ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 21 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 416 |
Pozdrav svim ljubiteljima ljubičica!
Zahvaljujući savjetima s ovog foruma,moje ljubičice stare 2 godine neprestano cvjetaju! Sad me zanima da li ih je potrebno presađivati? Otkako sam ih kupila prije 2 godine stalno su u istoj teglici sa istom zemljom,jedino ih gnojim sa onim štapićima. Da li vi presađujete vaše ljubičice i kada to radite? Hvala unaprijed! |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
laural dobro došao
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
a tek ova tvoja
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5152535455 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |