Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5253545556 131> |
Korisnik | |
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nina
![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Predivni su, ne znam koji je ljepši
![]() |
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Prekrasni su, ovaj rozi me oborio s nogu :)
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Meni je to ime Ponocno sunce bilo prekrasno. Medjutim, sada je taj kultivar registriran, mislim da je pod imenom Midnight Fire. To je mnogo obicnije i ne svidja mi se toliko. Ali, Denis je rekao da ime Ponocno sunce cuva za nesto jos ljepse.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Nina,to nije losa ideja.Svi su hibiji ljepi na svoj nacin al mozda to ime bude pristajalo za posebnijeg hibija
![]() |
|
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Jedan od najljepsih smedjih, sada vec spada u klasiku, Tigerama:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Bas mi ljepo neobicno djeluju
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Danas su moje bebe hibiscusi dobili grijač
![]() ![]() Baš sam zadovoljna kako im je lijepo, kako su se zarosili u toplom klijalištu.
Da li je netko od Vas već na ovaj naćin zakorijenio reznice i koliko im vremena za taj proces treba???
|
|
![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
ja sam prošle godine krajem drugog miseca jednu reznicu stavila onako u plastičnu bocu, a prve naznake korjenja su bile tek iza prvog maja, baš me zanima koliko će ovima od ove godine tribati...stalno sam virkala jel ima kakvi novosti...
bebolina, šteta što ih nisi stavila u prozirne čašice |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Da su reznice u prozirnim čašicama, bolje bi pratila vlagu u zemlji i zalila na vrijeme, jer se s toplom podlogom zemlja jako brzo isuši.
Jučer sam u klijalište dodala nekoliko čašica s reznicama allamande, naravno u prozirnim čašicama
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sad si napravila drukčije i nema veze.Kako bude bit će
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Svaka škola košta!
Te sam grane dobila na prepad, tako da sam bez puno razmišljanja istog trena ih zabola u čaše koje su mi prve pale pod ruku. Da nisam imala i prozirnih, ne bi mi bilo krivo...buba-truba
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Probaj ih onda bolje rijeđe zaljevati ili špricati nego više.Od viška vlage mogu strunuti a od manjka će im trebati sam više vremena.Nadam se...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Bojim se da bi se bez zalijevanja jako brzo osušili, obzirom da su na grijaču koji ih dobro grije...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Probaj procjeniti za kolko se otprilike osuše,tipa par dana ili dulje.Ti znaš najbolje kolko grijači griju,kolko svijetla ima i sve ostalog pa probaj ocjenit.Ako fulaš u dan pa malo budu suhi,mislim da ti je to bolje nego da su konstatno vlažni i topli.
|
|
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
bebolina, ovo kad sam spomenula za prozirne čašice nisam mislila na zalijevanje, nego da vidiš što se događa sa korjenjem, kad je vrijeme za otvaranje rasadnika i pripreme reznica za presaditi u tegle...
ovo što te muči oko zalijevanja, moje iskustvo je takvo da zalijevanja nije bilo, stvarala se vlaga i te kapljice su se samo spustile u zemlju... držala sam se uputa koje nam je Nina napisala i to je to ![]() |
|
|
|
![]() |
|
pčelice,sorry gdje su te upute? |
|
|
|
![]() |
|
Tea, pogledaj ovdje...a i kroz ovih više od pedeset stranica Nina nam je toliko puta savjetovala što i kada raditi, samo treba čitati!
|
|
|
|
![]() |
|
Sorry draga pčelica, sve sam pročitala, ali nigdje nisam našla na sistem razmnožavanja reznica s grijanom podlogom.
Pokušat ću informaciju dobiti na drugom PDF-u, gdje se takav naćin razmnožavanja reznicom spominje!
Svejedno, hvala
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
pčelice,hvala
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5253545556 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |